Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Mārcis Martini

Spice skrituļslidošanas maratonā triumfē Alfredo Leons Moreno un Laima Kaufiņa

Spice skrituļslidošanas maratonā triumfē Alfredo Leons Moreno un Laima Kaufiņa
Sieviešu konkurencē uzvarēja Latvijas pārstāve Laima Kaufiņa no SkiBox/FILTER

Svētdien, 4.augustā, Spice skrituļslidošanas maratonā 42 km sporta distancē vīriešu konkurencē uzvaru izcīnīja venecuēlietis Alfredo Leons Moreno, kas pārstāvēja Igaunijas komandu Uus Maa/Rullibaas, bet sieviešu konkurencē uzvarēja Latvijas pārstāve Laima Kaufiņa no SkiBox/FILTER

42 kilometru sporta distancē pirmās trīs vietas izcīnīja Igaunijas pārstāvji. Alfredo Leons Moreno no Uus Maa/Rullibaas 42 km garās sporta distances finišu sasniedza pēc 1 stundas 16 minūtēm un 12 sekundēm. Otrais finišēja viņa komandas biedrs Kaurs Meresārs, kas no līdera atpalika par divdesmit sekundes simtdaļām. Trešais vēl viens igaunis - Martens Līvs no Albe Team/Arco Transport.
Sacensību kopvērtējuma līderis Alfredo Leons Moreno pēc sacensībām norādīja: „Jau otro gadu piedalos šajās sacensības. Mana komanda smagi strādāja, lai uzvarētu šajās sacensībās. Mūsu taktika bija uzsvaru likt uz fināla sprintu, tā arī darījām un pēdējā sacensību aplī kāpinājām tempu. Man ļoti patika trase, tā bija labi organizēta un droša. Jāsaka, ka redzams, ka katru gadu konkurence sacensībās kļūst sīvāka.”
42 kilometru distancē sieviešu konkurencē labāko rezultātu uzrādīja Latvijas pārstāve Laima Kaufiņa no SkiBox/FILTER, kas finišu sasniedza pēc 1 stundas, 16 minūtēm un 58 sekundēm. Otrā šogad bija Ukrainas pārstāve Anna Muzika no SAM Racing Team, kas no līderes atpalika par trīsdesmit sekundes simtdaļām. Trešo labāko rezultātu sieviešu konkurencē izcīnīja Enela Korva no Team Jõuluõun Estonia (1:20:08).

Latvijas čempionāts skrituļslidošanā

Spice skrituļslidošanas maratona 42 km distance vienlaikus bija arī Latvijas čempionāts skrituļslidošanā.

Vīriešu konkurencē junioru grupā (MS0) labāko rezultātu uzrādīja Kārlis Vancovičs/ASI-Skibox (1:20:17). Sieviešu konkurencē junioru grupā (FS0) labāko rezultātu uzrādīja Laima Kaufiņa SkiBox/Filter (1:16:58).

Vīriešu konkurencē MS1 grupā labāko rezultātu uzrādīja Ansis Eljašāns SkiBox/FILTER (1:16:13). Sieviešu konkurencē uzvaru FS1 grupā izcīnīja Dace Mežavilka/ SPICE (2:08:44).

Vīriešu konkurencē MS2 grupā pirmo vietu izcīnīja Dzintars Sarmulis/SkiBox/FILTER (1:20:10). Sieviešu konkurencē FS2 grupā labāko rezultātu uzrādīja Antra Zemīte ASI-skibox (1:06:08).

Vīriešu konkurencē senioru grupā labākais bija Andris Krauja/ASI-skibox (1:30:07). Senioru grupā diemžēl neviena sieviete nestartēja.

Gutta ģimenes distancē daudz krāšņu tērpu

Pirmo vietu Gutta ģimenes distancē izcīnīja Reinis Znotiņš no Laimite/Powerslide Latvia, bet otrais Kristofers Rācenājs Alpha Baltic/Unitymarathons, bet trešais Igaunijas pārstāvis Ivanovs Randars.
Balvas saņēma arī skrituļslidotāji, kas bija piedomājuši pie tērpu noformējuma. Balvas tika piešķirtas 23 nominācijās - Zaļākie skrituļotāji, Kuplākā ģimene, Visjaunākais dalībnieks, Pieredzējušākais dalībnieks, Raibākā ķivere, Stilīgākās skrituļslidas, Košākais krekls, Košākās matu bantes, Kuplāko svārku īpašniece, Atraktīvākā ģimene, Raibākās zeķes, Stilīgākās skrituļotājas, Viskrāsainākā tērpa īpašnieks, Jaunākais dalībnieks, Garākā bārda, Garākās bizes, Sarkanākā tērpa īpašnieki, Oranžākā tērpa īpašnieks, Dzeltenākā tērpa īpašnieks, Zilākā tērpa īpašnieks, Karstasinīgākais skrituļslidotājs, Aktīvākais līdzjutējs, Lielāko ūsu īpašnieks


Latvijas fitnesa sportistes ar LBFBF prezidenti K.Vederņikovu un IFBB prezidentu R.Santonju. Foto: EastLab/Jakub Csontos

Fitnesa sportistēm Pajulai un Zolotovai zelta medaļas IFBB starptautiskajās sacensībās Maltā

Šonedēļ mājup no Maltas galvaspilsētas ar divām zelta medaļām, absolūtajām uzvarām un bronzas medaļu atgriezusies Latvijas fitnesa komanda, kas piedalījās Starptautiskajā fitnesa turnīrā „IFBB Diamond Cup Malta 2024”.
Uzvarētāju V.Reneslāci intervē pieredzējušais un erudītais orientēšanās sporta komentētājs Andris Rupais. Foto: Ojārs Millers/LOF.

LK orientēšanās "Ziemeļu divdienas" uzvar Reneslācis un Daģe, BČ kvalificējas juniori Staņa un Putne

Carnikavā notikušajā Latvijas kausa posmā orientēšanās sportā "Ziemeļu divdienas" pie uzvaras elites grupās tika Valters Reneslācis un Ilona Daģe, bet junioru grupās pirmo ceļazīmi dalībai Baltijas orientēšanās čempionātā izcīnīja Gustavs Staņa un Dārta Putne.
Kristaps Neretnieks. Foto: LJF

Neretnieks Pasaules kausa finālā pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu

LETA. Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks Saūda Arābijā notiekošajās Pasaules kausa finālsacensībās pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu.