Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Lietuviešu olimpiskajam medaļniekam pozitīva bijusi arī dopinga analīžu B prove

Ints Megnis
Ints Megnis

Lietuviešu olimpiskajam medaļniekam pozitīva bijusi arī dopinga analīžu B prove
Jevgeņijs Šuklins. Foto: Alfredo Pliadžio

Kanoe airētājam Jevgeņijam Šuklinam pozitīva bijusi arī dopinga analīžu B prove, līdz ar to viņš tuvojas tam, lai zaudētu 2012. gada olimpiskajās spēlēs Londonā izcīnīto sudraba medaļu.

Šuklins par pozitīvajām analīzēm, kas bijušas, ar jaunākajām metodēm pārbaudot viņa Londonas olimpisko spēļu proves, pirmoreiz paziņoja februārī, savukārt tagad viņš portālam "Delfi" atklājis, ka pozitīva bijusi arī B prove. Šuklins visu laiku noliedz, ka būtu izmantojis aizliegtās vielas.

"Kad pirms septiņiem gadiem kāpu uz goda pjedestāla un saņēmu medaļu, kuru izcīnīju visai Lietuvai, tas bija pierādījums, ka ar smagu un godīgu darbu, disciplīnu un spītību iespējams ir viss. Tā man izskatījās gan toreiz, gan tagad, tā es stāstu jaunajiem sportistiem," iepriekš pauda Šuklins.

Šuklins kā argumentu savai aizstāvībai minēja faktu, ka karjeras laikā viņam veiktas vismaz 70 dopinga pārbaudes, bet nevienās analīzēs nav atrastas aizliegto vielu pēdas. Atklāts, ka pozitīvā prove ņemta 2012. gada 11. augustā – dienā, kad viņš izcīnīja sudraba medaļu 200 metru sprintā.

Ja Šuklinam būs jāatdod sava olimpiskā medaļa, uz sudraba pozīciju tiks paaugstināts krievs Ivans Štiļs, kamēr bronzu iegūs Sete Benavidess no Spānijas. Lietuva Londonas olimpiskajās spēlēs sākotnēji izcīnīja piecas medaļas - zeltu peldēšanā guva Rūta Meilutīte, bet modernajā pieccīņā Laura Asadauskaite, Šuklins tika pie sudraba, kamēr bronzu grieķu romiešu cīņā izcīnīja Aleksandrs Kazakevičs, boksā Evalds Petrausks. Tikmēr pērn skaits pieauga līdz sešām, jo pēc vairāku konkurenšu diskvalifikācijas pie bronzas vieglatlētikas septiņcīņā tika arī Austra Skujīte.

Kā zināms, šāda Londonas olimpisko spēļu analīžu atkārtota pārbaude skārusi arī Latviju, jo vieglatlētikas zvaigzne Ineta Radeviča oficiāli zaudējusi ceturto vietu, ko izcīnīja pirms septiņiem gadiem.

     [+] [-]

, 2019-06-05 16:59, pirms 5 gadiem
Ja nekļūdos, tad Lensam Ārmstrongam bija līdzīgs arguments, kāpēc viņš nav lietojis dopingu, jo dzīve ir n-tas reizes pārbaudīts, bet nekad nav bijušas pozitīvas proves...

     [+] [-]

, 2019-06-05 17:41, pirms 5 gadiem
Īstens latvietis priecājas ja citiem neiet bet ja nopietni tad jo vairāk medaļu ja vairāk dopinga un tas izskadro kapēc mums medaļu nav