Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Latvija desmitniekā Pasaules kausā Latīņamerikas dejās

Latvija desmitniekā Pasaules kausā Latīņamerikas dejās
M.Kravčenko/P.Kukute.

Pēdējo četru gadu labāko rezultātu uzrādījuši nedēļas nogalē Szombathely (Ungārija) Pasaules kausā Latīņamerikas dejās ļoti labi nostartējušie rīdzinieki Maksims Kravčenko un Paula Kukute, kuri 27 pāru konkurencē izcīnīja 10.vietu un atkārtoja Ojāra Bāča un Santas Lodiņas uzrādīto rezultātu šajā pašā Ungārijas pilsētā pirms 14 gadiem. Par kausa ieguvējiem kļuva Eiropas čempionāta finālisti Andrea Silvestri un Matina Varadi no Ungārijas.

Nedēļas nogalē Ungārijas pilsētā Szombathely norisinājās Pasaules kauss LA dejās, kurā atšķirībā no pasaules čempionāta piedalās tikai viens pāris no katras valsts. Latviju pārstāvēja pirmo sezonu kopā dejojošie un martā vicečempionu titulu ieguvušie Maksims Kravčenko un Paula Kukute. Viņi mērķēja un arī bija apņēmības pilni iekļūt pusfinālā, kur Latvijas pāri pēdējos trīs gadus nebija dejojuši. Ņemot vērā konkurenci, uzdevums šogad Pasaules čempionātā U21 grupā 10. vietu ieguvušajam Latvijas pārim nebija viegls. Taču SDK “Dancers” dejotāji to izpildīja, nostartējot ļoti labi un sarūpējot dāvanu Dzimšanas dienā savam trenerim Kasparam Bērzupam.

Maksims ar Paulu viegli pārvarēja astotdaļfinālu un svarīgākajā kārtā ceturtdaļfinālā, ļoti līdzīgi cīnoties ar moldāviem un slovēņiem par vietu divpadsmitniekā, uzrādīja 11. rezultātu. Līdz ar to mūsējie iekļuva cerētajā pusfinālā, kur apsteidza divus konkurentus un izcīnīja 10. vietu. Tādējādi šoreiz M.Kravčenko/P.Kukutei izdevās apsteigt dažus iepriekš nepārspētus pārus.

PK uzvaru izcīnīja Eiropas čempionāta 6.vietas ieguvēji Andrea Silvestri un Matina Varadi no Ungārijas, atkārtojot 2015.gada panākumu. Stabili otrie bija Krievijas ceturtais pāris Timurs Jusupovs un Sofija Harina, bet, līdzīgā cīņā pārspējot spāņus, trešo vietu ieguva Itālijas čempioni Džakomo Lacarini un Roberta Benedeti.

Zīmīgi, ka vairākas dienas nedēļā Maksims Kravčenko regulāri trenē un dejo ar vienu no abām vadošajām Latvijas tenisistēm Aļonu Ostapenko, kura intervijā ārzemju medijiem bija atzinusi, ka tieši dejošanas nodarbības viņai ir palīdzējušais uzlabot sniegumu tenisa kortā. Jūnija sākums abiem ir bijis ļoti veiksmīgs, Maksimam ar savu partneri iekļūstot Pasaules kausa pusfinālā, bet Aļonai pirmo reizi tiekot Grand Slam turnīru ceturtdaļfinālā.


Pēc daudziem gadiem Rojā atjaunos Latvijas čempionātu 24h skrējienā, turklāt bronzas statusā

Šā gada 24. maijā Rojā Ultramaratona festivāla ietvaros notiks Latvijas čempionāts 24h skrējienā, pēc vairāk nekā 20 gadiem atjaunot valsts čempionātu šajā ultra distancē. Organizatori ir parūpējušies arī par īpašu atzīmējamu lietu, proti, šim ultramaratona čempionātam ir piešķirts Starptautiskās ultramaratona skrējēju asociācijas bronzas zīme (IAU Bronze Label).
Pāvels Švecovs. Foto: Reuters/Scanpix

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā iekļūst pusfinālā

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien pārvarēja Budapeštā notiekošā Pasaules kausa trešā posma kvalifikāciju un sasniedza pusfinālu.

Latvijas burātāji uzvar starptautiskā regatē “Skradin Cup”

Kapteiņa Artūra Mecberga komanda ar jahtu “Dufour 41” uzvarējusi starptautisko regati “Skradin Cup’24” (Horvātijā). Četrās sacensību dienās ļoti mainīgos laika apstākļos (no pilnīga bezvēja līdz vētras stipruma brāzmām, no mierīgas līdz bangojošai jūrai), tika veiktas četras sacīkstes.