Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Turnīrā Jelgavā triumfē Krievijas badmintonisti

Turnīrā Jelgavā triumfē Krievijas badmintonisti
Foto: Latvijas Badmintona federācija

Jelgavā notikušajā Pasaules reitinga badmintona turnīrā “Yonex Latvia International” triumfēja Krievijas badmintona spēlētāji, mājup aizvedot 5 no astoņiem Jelgavā izgatavotajiem māla kausiem. Pārējos trīs kausus izcīnīja badmintona spēlētāji no Francijas. Svētdienas finālos vēl bija iesaistīti spēlētāji no Baltkrievijas un Somijas, taču Latvijas spēlētāji izstājās jau 1/8 finālā.

Krievijas sportisti izcīnīja pirmo vietu sieviešu vienspēlēs, kā arī sieviešu un vīriešu dubultspēlēs, savukārt Francijas sportisti izcīnīja pirmo vietu vīriešu vienspēlēs un jauktajās dubultspēlēs.

Finālsacensību diena sākās ar jauktajām dubultspēlēm. Francijas jaukto dubultspēļu pārim Tomam Žikvelam un Leonikei Huetai, lai uzvarētu turnīrā, pret Krievijas pāri Dmitriju Rjabovu un Mariju Šegurovu nācās cīnīties trijos setos (21-15 18-21 21-15).

Sieviešu vienspēļu turnīrā ar otro numuru izsētā Jeļena Komendrovskaja divos grūtos setos 21-17 21-15) uzvarēja Alesija Zaicavu no Baltkrievijas, kura turnīrā bija izsēta kā pirmā, un šobrīd pasaules reitingā ir ap 100. vietu. Alesija Zaicava ir pasaules elites spēlētāja, kura 2002. gada pārstāvēja Baltkrieviju olimpiskajās spēles Londonā.

Vīriešu vienspēļu turnīrā Toma Juniors Popovs divos setos (21-14 21-14) pārspēja Kasperu Lehikoinenu no Somijas. Toma Juniors Popovs turīnīrā bija izsēts ar 7. numuru, bet sestdienas rītā 1/4 uzvarēja jauno Francijas talantu Arno Merklu, kurš savukārt 1/8 finālā uzvarēja ar pirmo numuru izsēto čehu Janu Frohlihu, kurš savulaik vīriešu vienspēles bija pasaules reitingā 40. vietā.

Vīriešu dubultspēļu finālā abi pāri bija no Krievijas. Andrejs Ivanovs un Antons Nazarenko divos setos (21-16 21-15) uzvarēja savus tautiešus Vladimiru Nikulovu un Artjomu Serpionovu.

Sieviešu dubultspēlēs Krievijas pāris Ksenija Jevgenova un Marija Šegurova trijos setos (16-21 21-10 21-7) uzvarēja Baltkrievijas pāri Anastasiju Černiavskaju un Alesija Zaicavu.

Diemžēl neviens no turnīram pieteiktajiem Latvijas 28 spēlētājiem Latvijas starptautiskajā badmintona turnīrā arī šogad netika tālāk par 1/8 finālu. Neveiksmīgi Latvijas badmintona spēlētājiem turnīrs “Yonex Latvia International” iesākās jau 2.jūnijā, kad kvalifikācijas turnīrā nevienam no Latvijas pieteiktajiem 27 spēlētājiem neizdevās kvalificēties uz pamatturnīru.

Pateicoties iepriekš izcīnītajiem pasaules reitinga punktiem vairāki Latvijas spēlētāji dažādās kategorijās jau bija iekļuvuši pamatturnīra, tai skaitā Niks Podosinoviks, Kristīne Šefere, Jekaterina Romanova, Ieva Pope vienspēlēs, Niks Podosinoviks un Kristīne Šefere jauktajās dubultspēlēs. Pamatturnīrā iekļuva arī visi turnīram pieteikti sieviešu dubultspēļu pāri.

Pamatturnīrā 1/16 savas sieviešu dubultspēles uzvarēja divi Latvijas pieteiktie sieviešu pāri - Kristina Šefere un Jekaterina Romanova, kā arī Terēze Balofe un Anna Pumpure, taču abiem pāriem šīs bija arī vienīgās uzvaras turnīrā.

Arī pagājušogad, kad Latvijas starptautiskais turnīrs notika Rīgā, Latvijas spēlētāji tālāk par 1/8 finālu netika, un sestdien un svētdiena turnīrā vietējiem līdzjutējiem vairs nebija kam just līdzi.

Atgādinām, ka Pasaules reitinga badmintona turnīrs “Yonex Latvia International” šogad notika Jelgavā, no 2. līdz 5.jūnijam. “Yonex Latvia International” turnīram pieteicās rekordliels dalībnieku skaits - 190 dalībnieki no 20 valstīm. Diemžēl, lielās dalībnieku intereses dēļ, daudzi spēlētāji, tai skaitā arī no Latvijas, bija iekļauti “gaidīšanas listē”.

Informāciju sagatavoja
Latvijas Badmintona federācija


Pēc daudziem gadiem Rojā atjaunos Latvijas čempionātu 24h skrējienā, turklāt bronzas statusā

Šā gada 24. maijā Rojā Ultramaratona festivāla ietvaros notiks Latvijas čempionāts 24h skrējienā, pēc vairāk nekā 20 gadiem atjaunot valsts čempionātu šajā ultra distancē. Organizatori ir parūpējušies arī par īpašu atzīmējamu lietu, proti, šim ultramaratona čempionātam ir piešķirts Starptautiskās ultramaratona skrējēju asociācijas bronzas zīme (IAU Bronze Label).
Pāvels Švecovs. Foto: Reuters/Scanpix

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā iekļūst pusfinālā

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien pārvarēja Budapeštā notiekošā Pasaules kausa trešā posma kvalifikāciju un sasniedza pusfinālu.

Latvijas burātāji uzvar starptautiskā regatē “Skradin Cup”

Kapteiņa Artūra Mecberga komanda ar jahtu “Dufour 41” uzvarējusi starptautisko regati “Skradin Cup’24” (Horvātijā). Četrās sacensību dienās ļoti mainīgos laika apstākļos (no pilnīga bezvēja līdz vētras stipruma brāzmām, no mierīgas līdz bangojošai jūrai), tika veiktas četras sacīkstes.