Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Atcelts Latvijas skolu Ziemas olimpiskais festivāls

Andrejs Siliņš

Atcelts Latvijas skolu Ziemas olimpiskais festivāls
Foto: lsfp.lv

Latvijas skolu Ziemas olimpiskā festivāla norisei nelabvēlīgo laika apstākļu dēļ pieņemts lēmums 21. un 22.februārī Ērgļos paredzēto festivālu atcelt, aģentūru LETA informēja rīkotāji.

Galvenais nosacījums sekmīgai festivāla norisei ir pastāvīgs sniegs un ledus, ko var nodrošināt ilgstoša gaisa temperatūra zem zem nulle grādiem pēc Celsija. Šoziem netipiski ilgstošo silto un lietaino laika apstākļu dēļ sniega sega nav veidojusies, tāpat nav bijis iespējams sagatavot ledu dabiskajā slidotavā.

Arī turpmākās laika prognozes liecina, ka kopumā saglabāsies silts laiks un ziema februārī neiestāsies. Tā rezultātā Latvijas Skolu ziemas olimpiskā festivāla norise Ērgļos nav iespējama.

Latvijas Sporta federāciju padomes prezidents Einars Fogelis norāda, ka 4.februārī bija paredzēts sākt skolu reģistrāciju Ziemas festivālam, tādēļ šobrīd pieņemts lēmums par festivāla pārcelšanu.

"Diemžēl šogad plānoto festivālu laika apstākļu dēļ nav iespējams noorganizēt. Kopš decembra sekojām līdzi laika prognozēm, cerībā, ka laika apstākļi uzlabosies," sacīja Fogelis. "Esam pateicīgi mūsu sadarbības partneriem un skolām par izrādīto iniciatīvu un atsaucību. Latvijas skolu Ziemas Olimpiskais festivāls norisināsies nākamajā gadā, kad ceram uz labvēlīgākiem laika apstākļiem pasākuma norisei Ērgļos un Viešūra kalnā."

Kopš 2016.gada Ziemas festivālu rīko Latvijas Sporta federāciju padome sadarbībā ar Latvijas Olimpisko komiteju, Ērgļu novada pašvaldību, Viešūra kalnu un sporta federācijām. Ziemas festivāls pirmo reizi notika jau 1994.gadā. Kopš tā laika jauniešu ziemas sporta sacensībām bijuši dažādi nosaukumi un norises vietas.

Latvijas skolu Ziemas Olimpiskais festivāls veidots, balstoties uz Olimpiskās kustības pamatvērtībām un idejām, pulcējot ap 1300 skolēnu, kas pārstāv lielu daļu Latvijas pašvaldību.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2020-02-05 13:30, pirms 4 gadiem
Ledus ir, nestāstiet man