Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišs Upenieks

Jātniekam Neretniekam sudrabs prestižās sacenībās Austrijā

Jātniekam Neretniekam sudrabs prestižās sacenībās Austrijā
Kristaps Neretnieks
Foto: LJF

Latvijas vadošais konkūra jātnieks Kristaps Neretnieks ar zirgu Moon Ray vakar izcīnījis otro vietu prestižajās CSI3* Horses and Stars sacensībās Austrijā, Trefenē. Sacensību galvenais maršruts CSI3* Glock Perfection Grand Prix ar šķēršļu augstumu 155cm bija arī pasaules reitinga “Longines Ranking” ieskaites maršruts.

Sacensību galvenā maršruta pamatdistanci bez soda punktiem veica 11 dalībnieki, pārlekšanas maršrutā Neretnieks ar divpadsmitgadīgo Moon Ray startēja kā trešie un pirmie pārlekšanas maršrutu veica ātri un bez soda punktiem. Neretnieku apsteidza tikai viens sportists Šveices izlases jātnieks Martins Fuhs ar zirgu Cool and Easy, trešajā vietā ierindojās Beļģijas sportists Vilms Vermeirs ar DM Jacqmotte, bet ceturtajā Londonas olimpisko spēļu sudraba medaļas ieguvēji Gerko Šroders ar Glock's London N.O.P.

“Sadarbība ar šo zirgu aizsākās novembra vidū un šis ir tikai otrais vai trešais nopietnais maršruts, kurā kopā startējam. Moon Ray ir ļoti tuvs radinieks manam līdz šim veiksmīgākajam zirgam Conte Bellini (viens tēvs Cornet Obolensky), viņi ir ļoti līdzīgi rakstura un talanta ziņā, arī Moon Ray ir sava galva uz pleciem un ļoti īpašs raksturs, ar viņu jāmāk sarunāt, ļoti talantīgs, spēcīgs, akurāts, bet grūti vadāms. Šodien mums viss izdevās kā plānots, pamatmaršrutu veikt skaisti, bez soda punktiem un pārlekšanā jāt uz priekšu, ātri, nogriezt, riskēt - mēs gājām uz maksimumu un viss sanāca,” tā par zirgu un šodienas rezultātu saka jātnieks Kristaps Neretnieks.

Šīs Gloku ģimenes rīkotās sacensības ir īpašas ar savu izcilo norises vietu un organizāciju, tajās nepiedalās liels jātnieku skaits, bet jātnieku sastāvs ir ļoti īpašs, tāpat kā viesi, kuri sacensības apmeklē. Šogad jātniekiem uzstājās tādas pasaules mēroga zvaigznes kā Rods Stjuarts, Robijs Viljams, Leona Luisa, viesu vidū bija Keita Mosa, Naomi Kempela, Čaks Norris, Džons Travolta, Žans Klods van Damme, Silvestrs Stalone, Hjū Grants un citas slavenības.

“Šīs ir līdz šim labākās sacensības, kurās esmu bijis, neskaitot Pasaules kausa finālus, ar tiem vienkāršas starptautiskas sacenības salīdzināt nevar, bet šeit viss bija ideāli zirgiem un jātniekiem - lielisks stallis, ideāls laukuma pamats, ļoti laba pasākuma organizācija, ļoti daudz koncertu un īpašu notikumu, svētku sajūta ik uz soļa,” saka Neretnieks.

Pirmajā sacensību dienā sportists ieguva 2.vietu atklāšanas maršrutā ar šķēršļu augstumu 140 cm, startējot ar vēl vienu Cornet Obolensky dēlu Cornet’s Spirit, ar šo pašu zirgu Neretnieks ieguva 4.vietu piektdien akumulācijas maršrutā (140cm).

Informāciju sagatavoja:
Ilze Jansone


Foto: Amber O-Week & Dzintaru O-Cup
4

700 orientieristi no 14 valstīm Lieldienās startēs "Dzintara kausā", atklājot LK sezonu

Lieldienās uz Mangaļsalu dosies teju 700 orientēšanās sporta baudītāju no 14 valstīm, lai piedzīvotu unikālo sacensību apvidu un pieredzētu sīvas cīņas par pjedestāla pozīcijām divās vidējās distancēs "Dzintaru O-Cup", kas atklās Latvijas kausu sezonu orientēšanās sportā. MW 18, 20 un 21E grupās dalībnieki otrajā dienā startēs pēc iedzīšanas principa, kas pasākumu padarīs vēl skatāmāku un aizraujošāku.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Sabīne Musajeva un Artūrs Reinholds. Foto: Aksels Ambergs.
1

Reinholds un Musajeva uzvar Latvijas čempionātā galda tenisā

Artūrs Reinholds un Sabina Musajeva kronēti par čempioniem pagājušajā nedēļas nogalē notikušajā SynotTip Latvijas 2024. gada individuālajā čempionātā galda tenisā, bet, pieskaitot dubultspēles, zelta medaļas nopelnīja arī Baiba Bogdanova, Margarita Smirnova, Oļegs Kartuzovs un Aleksandrs Maskaļonoks.