Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Markss

Sporta organizācijas un iedzīvotāji aicināti pieteikt pretendentus "Smiltenes novada Gada balvai sportā"

Sporta organizācijas un iedzīvotāji aicināti pieteikt pretendentus "Smiltenes novada Gada balvai sportā"
Smiltenes novada Gada balva sportā
Foto: Agnis Melderis

Neskatoties uz vīrusa “Covid – 19” radītajiem ierobežojumiem un izaicinājumiem, desmito gadu pēc kārtas tiks rīkota aptauja “Smiltenes novada Gada balva sportā”. Ikviena sporta organizācija un ikviens iedzīvotājs aicināts pieteikt pretendentus septiņās dažādās nominācijās līdz 15. decembrim.

2020. gads visā pasaulē, tostarp arī Smiltenes novadā ir krietni atšķirīgs no iepriekšējiem. Vīruss “Coivd – 19” ieviesis korekcijas cilvēku ikdienā. Tika ietekmēta arī sporta sacensību norise, kā arī iespējas sportistiem un komandām sevi apliecināt kā pašmāju, tā starptautiskajās sacensībās.

Neskatoties uz to, Smiltenes novadā 2020. gads ir bijis krāšņs un notikumiem bagātīgs. Novadā norisinājušās virkne starptautisku un valsts mēroga sporta pasākumu, bet sportisti un komandas guvuši godalgas augsta mēroga sacensībās. Aktīva rosība vērojama arī amatieru sportistu un sporta entuziastu vidū. Aptverot šo visu, jau desmito gadu tiks rīkota aptauja “Smiltenes novada Gada balva sportā”.

Ņemot vērā valstī noteikto ārkārtējo situāciju, svinīgā apbalvošanas ceremonija visticamāk izpaliks, tomēr labākie tiks sveikti un godināti jaunā un vēl nebijušā veidā.

“Smiltenes novada Gada balva sportā” tiek rīkota ar mērķi popularizēt Smiltenes novada sportistu, sporta komandu un personību veikumu aizvadītā gada, kā arī mūža griezumā. 2020. gadā labākie un populārākie tiks noteikti astoņās nominācijās, no kurām divas pilnībā tiks noteiktas pēc līdzjutēju balsojumā. Pārējās nominācijas noteiks žūrijas balsojums. Tajā ietilps Smiltenes novada sporta attīstības padomes, Smiltenes bērnu un jaunatnes sporta skolas treneri, kā arī vietējie mediji.

Ar mērķi dot iespēju novada sporta organizācijām, kā arī ikvienam iedzīvotājam, izvirzīti savus pretendentus “Smiltenes novada Gada balva sportā”, līdz 15. decembrim ikvienam ir iespēja pieteikt sportistus vai sporta komandas kādā no septiņām nominācijām.

Lai to paveiktu jāveic sekojošas lietas:
Jāiepazīstas ar nominācijām un nosacījumiem, lai tām atbilstu.
Brīvā veidā jāsagatavo pieteikums par pretendentu uz konkrēto nomināciju, ievērojot kritērijus par konkrēto nomināciju. Iesniedzējs var pieteikt vairākus pretendentus.

Pieteikums jānosūta uz elektroniskā pasta adresi: toms@lrf.lv līdz 15. decembrim.
Nomināciju apraksti:

Gada labākais sportists/ sportiste (Par augsta mēroga sasniegumiem Eiropas un pasaules, kā arī valsts mēroga sacensībās. Profesionāls vai pusprofesionāls sportists/ sportiste).

Gada labākais jaunais sportists. (Par augsta mēroga sasniegumiem starptautiskā un valsts mēroga sacensībās. Tiek vērtēti sportisti no 14 – 19 gadu vecumam. Svarīga piederība un patriotisms novadam, īpaši sporta veidos, kas attīstīti Smiltenē.

Gada labākā jaunā sportiste. (Par augsta mēroga sasniegumiem starptautiskā un valsts mēroga sacensībās. Tiek vērtēti sportistes no 14 – 19 gadu vecumam. Svarīga piederība un patriotisms novadam, īpaši sporta veidos, kas attīstīti Smiltenē.)

Gada labākais tehnisko veidu sportists. (Par augsta mēroga Latvijas un starptautiskajiem panākumiem auto un motosportā.)

Gada populārākais amatieru sportists. (Par valsts mēroga panākumiem amatieru konkurencēs. Priekšrocība tiek kandidātiem, kuri pārstāv Smiltenes novadu sacensībās.)

Gada labākā komanda. (Par valsts mēroga rezultātiem komandu sporta veidos. Tiek vērtētas komandas, kas nes Smiltenes novada vārdu, kurās lielākā daļa ir Smiltenes novada sportisti.)

Gada sporta notikums. (Tiek vērtēti reģiona un valsts mēroga panākumi, kuri notiek Smiltenes novada teritorijā. Svarīgākie kritēriji šeit ir: novada iedzīvotāju iesaiste, publicitāte valsts mērogā, kopējais iesaistīto skaits.)

Izmntotie resursi:
smiltene.lv


Kristaps Neretnieks. Foto: LJF

Neretnieks Pasaules kausa finālā pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu

LETA. Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks Saūda Arābijā notiekošajās Pasaules kausa finālsacensībās pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu.
Pāvels Švecovs. Foto: LOK

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā nepārvar kvalifikāciju

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien nepārvarēja Ankarā notiekošā Pasaules kausa otrā posma kvalifikāciju.
Jānis Buks. Foto: LOK/Romāns Kokšarovs

Mēģinājums gāzt prezidentu: LOK Ģenerālo asambleju rīkos jūnija sākumā

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Izpildkomiteja, ņemot vērā biedru iesniegumu, pieņēmusi lēmumu Ģenerālās asamblejas pārskata – vēlēšanu sesiju rīkot jau 4. jūnijā. Kongresā daļa biedru vēlas no amata gāzt prezidentu Jāni Buku.