Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Mārtiņš Žogots un Santa Paegle kļūst par Latvijas čempioniem krosmintonā

Ints Megnis
Ints Megnis

Mārtiņš Žogots un Santa Paegle kļūst par Latvijas čempioniem krosmintonā
Latvijas krosmintona čempionāta dalībnieki

Latvijas čempionātā krosmintonā, kas pagājušajā nedēļas nogalē noticis Aizkrauklē, uzvarējuši Mārtiņš Žogots un Santa Paegle.

Sacensībās kopskaitā piedalījās 50 dalībnieki, to skaitā 13 bērnu un jauniešu kategorijās. Vispirms noskaidroti čempioni "Open" kategorijā dubultspēlēs, kur spraigā trīs setu spēlē (16:9, 7:16, 16:11) Andrejs Krūmiņš un Edgars Petrovs apspēlēja pērnā gada čempionus Mārtiņu Žogotu un Kasparu Sirmo.

Turpinājumā sekoja grupu spēles piecās vienspēļu kategorijās. Vispirms zēnu U12 kategorijā nepārspēts palika rīdzinieks Rihards Barkovs (KK "Krosmintons.lv"), tādējādi atkārtojot pagājušā gada panākumu. Otrajā bērnu un jauniešu kategorijā, apvienotajā zēnu un meiteņu U14 kategorijā pārspēku izrādīja Rovilds Deduškēvičs (STK "Zaļā Pēda"), kurš uz pjedestāla zemākajiem pakāpieniem atstāja meitenes. Tikmēr vīriešu O40 kategorijā, kas bija vienīgā senioriem, uzvaras laurus plūca jēkabpilietis Uldis Lazdiņš (BK SMASH), trīs setu (15:17, 17:15, 16:9) spēlē uzvarot Jāni Ilsteru. Lazdiņš kļuvis par trīskārtēju čempionu šajā kategorijā (2014., 2017., 2018.).

Sieviešu kategorijā iepriekšējos četrus gadus bija uzvarējusi Paeglei (STK "Zaļā Pēda") un arī šoreiz viņa bez lielas intrigas bija labākā, savu pretinieci Agnesi Logošu viegli apspēlējot divos setos (16:7, 16:9). Līdz ar to Paegle triumfējusi visās piecās notikušajās Latvijas meistarsacīkstēs.

Tikmēr "Open" kategorijā pieteikušies bija visi līdzšinējie čempioni (Pauls Gureckis, Mārtiņš Žogots un Andrejs Krūmiņš). Gureckis no cīņas par titulu izstājās jau grupu turnīrā, neiekļūstot izslēgšanas sacensībās . Andrejs Krūmiņš pusfinālā nespēja tikt galā ar Kaspara Sirmā pārspēku un piekāpās divu setu spēlē ar rezultātu 13:16,
12:16. Tikmēr Žogots (KK "Krosmintons.lv"), kurš iepriekš bija triumfējis 2015. gadā, šoreiz finālspēlē samērā viegli ar 16:8, 16:10 apspēlēja Sirmo.

Krosmintons (iepriekš saukts par spīdmintonu) ir jauns, strauji augošs rakešu sporta veids, kur apvienotas labākās īpašības no badmintona, tenisa un skvoša.