Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Austrālija garantē vietu ceturtdaļfinālā, Anglija – soli no izkrišanas

Austrālija garantē vietu ceturtdaļfinālā, Anglija – soli no izkrišanas
Foto: EPA/Scanpix

Šodien Pasaules kausā lauka hokejā savas cīņas aizvadīja B grupas komandas un Austrālija ar 3:0 mača izskaņā pārspēja Angliju, kuri nu atrodas soli no tā, lai Pasaules kauss viņiem beigtos jau pēc trim spēlēm.

B grupas cīņās sākās ar abu potenciālo līderu, Austrālijas un Anglijas cīņu. Protams, ka austrālieši bija šī mača favorīti, jo ir Pasaules ranga līderi, kā arī 2014. gada Pasaules kausa uzvarētāji, taču Anglijas izlasei uz šo maču arī bija īpašs noskaņojums, tā kā pirmajā turnīra cīņā viņi sensacionāli spēlēja neizšķirti ar Ķīnu (2:2) un, lai nepaliktu pagalam neapskaužamā situācijā pirms pēdējās spēļu kārtas, viņiem bija jādemonstrē savs labākais sniegums.

Spēles pirmajā pusē bija redzams, ka angļi ir koncentrējušies uz vārtiem un vēlas pēc iespējas ātrāk gūt pārsvaru, viņiem bija arī dažas labas izdevības, taču vai nu bumbiņa lidoja garām vārtiem, vai atsitās pret vārtu stabu.

Kopumā komandas spēlēja līdzīgi un tāpēc gan pirmais puslaiks, gan arī trešā ceturtdaļa tā arī noslēdzās, nevienai no vienībām vārtus negūstot, taču pēdējā ceturtdaļā Austrālija izdarīja visu to darbiņu, kas viņiem bija iekavēts – guva trīs bezatbildes vārtus, kas, turklāt, visi bija gūti no spēles un svinēja ļoti pārliecinošu uzvaru.

Līdz ar šo panākumu Austrālija sev jau ir garantējusi ne tikai vietu izslēgšanas mačos, bet pirmo pozīciju grupā, kas viņiem automātiski garantē vietu ceturtdaļfinālā. Savukārt Anglija uz šo brīdi ir tikusi tikai pie viena kopvērtējuma punkta un B grupā ieņem pēdējo vietu sliktākas gūto un zaudēto vārtu attiecības dēļ. Ja angļi pēdējā mačā nespēs pieveikt Īriju, tad viņiem Pasaules kauss būs beidzies jau pēc grupu turnīra.

Otrajā cīņā, kurā tikās Īrija un Ķīna, jāsaka, ka Āzijas komanda atkal mazliet pārsteidza, jo arī īri nespēja viņus pieveikt, mačam noslēdzoties ar rezultātu 1:1. Abi vārtu guvumi notika trešās trešdaļas izskaņā, kad vispirms vadībā izvirzījās ķīnieši, bet minūti vēlāk īri rezultātu izlīdiznāja.

Rītdien savas otrās spēles aizvadīs D grupas komandas. Par kārtas centrālo cīņu, protams, kļūs Nīderlandes un Vācijas izlašu mačs. Savukārt otrajā spēlē cīnīsies Malaizija un Pakistāna.

Jāpiebilst, ka izslēgšanas turnīram kvalificējas trīs no četrām katras apakšgrupas komandām. Tiesa, grupas uzvarētājiem ir garantēta vieta ceturtdaļfinālā, bet otro un trešo vietu ieguvēji izspēlēs vienu priekšsacīkšu kārtu pēc kuras noskaidrosies četras atlikušās ceturtdaļfinālistes.

2018. gada Pasaules kauss lauka hokejā

04.12.

ViesiMājniekiRezultāts
AnglijaAustrālija0:3
ĪrijaĶīna1:1

A grupa

#KomandaSUNZP
1.Argentīna22006
2.Jaunzēlande21013
3.Spānija20111
4.Francija20111

B grupa

#KomandaSUNZP
1.Austrālija22006
2.Ķīna20202
3.Īrija20111
4.Anglija20111

C grupa

#KomandaSUNZP
1.Indija21104
2.Beļģija21104
3.Kanāda20111
4.DĀR20111

D grupa

#KomandaSUNZP
1.Nīderlande11003
2.Vācija11003
3.Pakistāna10010
4.Malaizija10010

Izmantotie resursi:
https://www.worldcup2018.hockey/men/


Foto: Aerodium
1

Toms Īvāns izcīna trešo vietu Pasaules kausā iekštelpu lidošanā

Ķīnas Tautas republikas īpašajā administratīvajā reģionā Makao notiekošajā 5. Pasaules kausa izcīņā, 3. Eiropas kausa izcīņā un 1. Āzijas kausa izcīņā iekštelpu lidošanā (indoor skydiving), kas norisinājās no 16. līdz 22. aprīlim, Latvijas pārstāvis Toms Īvāns (31) izcīnija Eiropas kausu un ieguva trešo vietu frīstaila jeb brīvās izvēles programā Pasaules kausa izcīņā.
Godalgoto trijnieks tranšejas stendā. Foto: Latvijas Šaušanas federācija.

Latvijas kausa stenda šaušanā 1. posmā uzvar olimpietis Upelnieks un Jurgenovskis vecākais

Pirms dažām dienām Kuldīgā norisinājās Latvijas kausa izcīņas stenda šaušanā 1. posms, dalībniekiem sacenšoties gan apaļajā, gan tranšejas stendā. Par uzvarētājiem kļuva olimpietis Dainis Upelnieks un Tālis Jurgenovskis, kurš finālā pārspēja savu dēlu Kārli.
Godalgoto vietu ieguvēji. Foto: BJC "Laimīte".
1

Latvijai zelts un sudrabs pasaules klubu komandu čempionātā galda hokejā

Pagajušajā nedēļas nogale Čehijas galvaspilsētā Prāgā notikušajā pasaules klubu komandu čempionātā galda hokejā finālā tikās abas Latvijas komandas, Inčukalna galda hokeja klubam pārspējot Bērnu un jauniešu centra "Laimīte" komandu. Tādējādi Latvijas komandas izcīnīja zeltu un sudrabu.