Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas skvoša izlasēm 4. un 6. vieta Eiropas Nāciju kausā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Latvijas skvoša izlasēm 4. un 6. vieta Eiropas Nāciju kausā
ENCC goda pjedestāls vīriem

Vakar Polijas pilsētā Poznaņā noslēdzās 7. Eiropas Nāciju kausa izcīņa (ENCC) skvošā. Latvijas komandas pie medaļām gan netika – vīru konkurencē 4. vieta, bet dāmām 6. vieta. Par čempioniem kļuva ukraiņi, bet čempiones – Maltas skvošistes.

Sportacentrs.com jau ziņoja, ka šajā nedēļas nogalē Polijas pilsētā Poznaņā norisinājās 7. Eiropas Nāciju kausa izcīņa skvošā. Tajā startēja arī Latvijas komandas – vīriem komandā spēlēja Aleksandrs Pāvulāns, Arnis Tihvinskis, Kaspars Purgailis un Marģers Zeitmanis, kamēr dāmām uz Poznaņu bija devušās Baiba Lulle, Ieva Vilīte, Laura Gaigala un Solvita Geistere.

Pirmajās divās spēļu dienās vīri bija guvuši trīs uzvaras, kas deva vietu pusfinālā. Diemžēl vakar sekmes vairs nebija tik labas. Vispirms pusfinālā ar 1:2 tika zaudēts nākamajiem čempioniem ukraiņiem – vienīgo uzvaru guva Aleksandrs Pāvulāns, kamēr Marģeram Zeitmanim un Arnim Tihvinskim pārliecinoši zaudējumi. Vēlāk spēlē par bronzas godalgām pretiniekos stājās Gibraltāta pirmā komanda un rezultāts atkal iznāca tāds pat – 1:2. Vienīgā uzvara atkal Pāvulānam, bet Zeitmanim Tihvinskim neveiksmes. Jāpiezīmē, ka izšķirošajos mačos nepiedalījās Kaspars Purgailis, kurš otrajā dienā saaukstējās. Kopvērtējumā 4. vieta 12 komandu konkurencē.

Dāmām pirmajās divās spēļu dienā bija klājies kā pa viļņiem – ceturtdien divas neveiksmes, piektdien divas uzvaras. Sestdien mūsu komanda cīnījās par 5. vietu, tomēr panākumu neguva. Cīņā pret Menas salas komandu pie vienīgās uzvaras tika Ieva Vilīte, bet Baibai Lullei un Laurai Gaigalai zaudējumi. Astoņu komandu konkurencē mūsu skvošistēm 6. vieta.

Eiropas Nāciju kausa izcīņa skvošā. Poznaņa, Polija.

Vietu sadalījums vīriešiem

1. Ukraina 1
2. Kipra
3. Gibraltārs 1
4. Latvija
5. Igaunija
6. Horvātija
7. Polija 1
8. Ukraina 2
9. Menas sala
10. Polija 2
11. Malta
12. Gibraltārs 2

Vietu sadalījums sievietēm

1. Malta
2. Kipra
3. Igaunija
4. Polija
5. Menas sala
6. Latvija
7. Horvātija
8. Ukraina

Izmantotie resursi:
pfs.home.pl