Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

PK posma jāšanas sportā pirmajā dienā Latvijai divas uzvaras

Rolands Eliņš

PK posma jāšanas sportā pirmajā dienā Latvijai divas uzvaras
Kristaps Neretnieks. Foto: Ekaterina Kovalenko, Kate Ansone

Sporta centrā „Kleisti” šodien, 4.septembrī, sākās Pasaules kausa (PK) Centrāleiropas zonas posms jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā, kurā piedalās sportisti ar zirgiem no astoņām valstīm, ziņo LJF preses dienests.

Plašā dalībnieku pāstāvniecība piešķir Pasaules kausa Rīgas posmam īpašu nozīmīgumu, jo, saistībā ar Tokijas olimpisko spēļu tuvošanos, šo sacensību “Grand Prix” mašrutā ir iespēja gūt punktus olimpiskajai kvalifikācijai. PK posma organizēšana Latvijā ir svarīga jāšanas sporta attīstībai, jo dod iespēju novērtēt ieguldīto darbu, tiecoties uz augstākiem mērķiem.

Maršrutā Nr. 1 ar 120 cm augstiem šķēršļiem divās fāzēs uzvaru izcīnīja Reins Pils ar zirgu Ramira-K (Igaunija) – 0 soda punkti/31,92 sekundēs. Otrajā vietā Janelija Sāra ar Ilsonne V Bareelhof (Igaunija) – 0/32,93. Trešā Kristīne Egle ar Casquetta (Latvija) – 0,34,99.

Maršrutā Nr. 2 ar 120/125 cm augstiem šķēršļiem, speciālajās divu fāžu sacensībās sešus un septiņus gadus jauniem zirgiem, pirmo vietu ieguva Ģirts Bricis ar septiņgadīgo Ilexta (Latvija) – 0/27,99. Otrais Sīms Sinijarvs ar Eddy (Igaunija) – 0/28,00. Trešajā vietā Kristaps Neretnieks ar Centurio (Latvija) – 0/28,46.

Maršrutā Nr. 3 ar 130 cm augstiem šķēršļiem divās fāzēs uzvarēja Urmass Rāgs ar Ventisette (Igaunija) – 0/34,14. Otrajā vietā Reins Pils ar Sloopy Z (Igaunija) – 0/34,52. Trešā Petra Heikinena ar Hurby (Somija) – 0/34,90.

Maršrutā Nr. 4 ar 140 cm augstiem šķēršļiem uz laiku pirmo vietu ieguva Kristaps Neretnieks ar Udgi Girl Des GY (Latvija) – 0/64,16. Otrajā vietā Kristaps Neretnieks ar Moon Ray (Latvija) – 0/66,39. Trešais Abdurakhmons Abdulajevs ar Camerlane (Uzbekistāna) – 0/66,92.

Kā jau minēts iepriekš, Kristaps Neretnieks ar zirgu Moon Ray ir kvalificējies dalībai olimpiskajās spēlēs Tokijā 2021. gadā. Pasaules labāko jātnieku reitingā (Longines Ranking) Kristaps Neretnieks šobrīd atrodas 100. pozīcijā. Savukārt, zirgs Moon Ray ir bijis pasaules 20 labāko sporta zirgu sarakstā Pasaules sporta zirgu audzētāju federācijas (WBFSH) publicētajā konkūra zirgu reitingā.

Latvijas rezultatīvākais sportists sacensību pirmajā dienā Kristaps Neretnieks: “Pirmā turnīra diena pagāja lieliskā atmosfērā, jūtu, ka zirgi ir labā formā. Ar Moon Ray maršrutu jāju maziem pagriezieniem, bet prātīgi, taču arī viņa laiks izrādījās ļoti labs. Ar Udgi apzināti jāju ātrāk, jo ķēve pati par sevi ir straujāka. Gaidīju spraigāku konkurenci, bet pirmajā dienā daudzi jātnieki bieži startē uzmanīgi. Prieks par jaunajiem šķēršļiem, kuri padara sacensību laukumu vēl krāšņāku. Ar nepacietību gaidu Grand Prix un ceru, ka paredzētie lielie lieti Kleistiem tomēr ies garām.”

Zirga Udgi Girl Des GY īpašniece Ilze Plīkša: “Šodien guvu ļoti daudz pozitīvu emociju. Mana ģimene ir lepna, ka mums ir izveidojusies veiksmīga sadarbība ar Kristapu. Mūsu iepriekšējais zirgs Camerlane ar Uzbrkistānas pārstāvi šajā pašā maršrutā izcīnīja trešo vietu. Kad startē mūsu zirgi, uztraukums vienmēr ir liels, taču vienmēr ir arī gandarījums par ieguldīto darbu gan no sportista, gan no mūsu puses. Savās mājās uzvarēt ir ļoti patīkami, īpaši šādas globālas krīzes laikā. Latvija var!”

Kopā sacensību pirmajā dienā četros maršrutos tika aizvadīti 175 starti. Turnīra kopējais balvu fonds ir 56 400 eiro (saskaņā ar Starptautiskās Jātnieku federācijas noteikumiem).

Sacensību galvenais maršruts “Grand Prix” notiks 6.septembrī plkst. 14:00, un tā norise tiks rādīta LTV7 plkst. 22.00.

Visi rezultāti: Latvijas Jātnieku Federācija - Jaunumi

Informāciju sagatavoja:
Kate Ansone, LJF Preses dienesta vadītāja