Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Kupča un Rulle-Titava kā vienīgās Latvijai sagādā uzvaru Eiropas U17 čempionātā

Kupča un Rulle-Titava kā vienīgās Latvijai sagādā uzvaru Eiropas U17 čempionātā
Latvijas izlase Eiropas U17 čempionātā. Foto: Latvijas Badmintona federācija

Latvijas badmintonistes Anna Kupča un Annija Rulle-Titava trešdien Polijā pārvarēja pirmo kārtu Eiropas U17 čempionāta sieviešu dubultspēlēs, esot vienīgās no mūsu valsts, kas meistarsacīkstēs guvušas uzvaru, jo visi pārējie badmintonisti no sacensībām jau ir izstājušies.

Kupča un Rulle-Titava pirmās kārtas cīņā ar 21:13, 21:17 pieveica spānietes Mariju Otegi un Aniju Setienu. Ceturtdien viņas gaidīs dalība turnīra 1/16 finālā mačā pret sportistēm no Anglijas.

Dāmu dubultspēlēs Latviju pārstāvēja arī Arina Babre un Arta Priedniece, kuras divos setos piekāpās konkurentēm no Serbijas.

Tikmēr vīru dubultspēlēs zaudējumus divos setos piedzīvoja gan Dāvja Strazdiņa un Alena Zandovska, gan Gustavs Dāvids Brečs un Pauls Eliass Rozenvalds.

Puišu vienspēlēs trešdien no otrās kārtas turnīru sāka Roberts Renārs Miščenko, tomēr viņš pārliecinoši ar 6:21, 9:21 kapitulēja igaunim Mario Kirismu, kamēr meitenēm ar otro kārtu sacensības sāka Annemarija Lorēna Priede un ar 18:21, 14:21 piekāpās vācietei Julijai Meijerei. Visi pārējie Latvijas sportisti neveiksmes piedzīvoja un no sacensībām izstājās jau otrdien.

Pagājušajā nedēļā notika Eiropas komandu čempionāts, kurā Latvija četros dueļos kopā uzvarēja divās no 20 spēlēm.

Uz Eiropas čempionātu U17 šogad ir pieteikušies 318 spēlētāji no 39 valstīm, kas ir līdz šim lielākais dalībnieku skaits. Eiropas U17 čempionāts notiek reizi divos gados. Latvija Eiropas čempionātam pieteikusi 11 spēlētājus no sešām pašvaldībām.


Annija Rulle-Titava. Foto: Latvijas Badmintona federācija.

Siguldiete Rulle-Titava triumfē Latvijas Universiādes badmintona turnīrā

Latvijas XXXIV Universiādes badmintona turnīrā par absolūto čempioni kļuva Rīgas Ekonomikas augstskolas pirmkursniece Annija Rulle-Titava, uzvarot gan sieviešu vienspēlēs, gan arī sieviešu un jauktajās dubultspēlēs. Vīriešeim divi tituli Oskaram Sauītim.
Latvijas pārstāvji uz pjedestāla augstākā pakāpiena. Foto: Latvijas Šaušanas federācija.

Latvijas stenda šāvēji uzvar Baltijas čempionāta 1. posmā Viļņā

No 13. līdz 14. aprīlim Viļņā norisinājās Baltijas čempionāta pirmais posms stenda šaušanā, kur par uzvarētājiem kļuvuši Latvijas pāsrstāvji.
Helvijs broky Saukants. Foto: HLTV
4

"broky" iegūst MVP titulu savas komandas triumfā Ķīnā

Latvijas esportists Helvijs broky Saukants ieguvis datorspēles CS2 "Intel Extreme Masters Chengdu 2024" turnīra vērtīgākā spēlētāja balvu, palīdzot savai "FaZe" komandai ar 2:0 finālspēlē uzvarēt "MOUZ".