Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Afganistāna sasniedz rekordu, taču kriketa Pasaules kausu noslēdz bez uzvarām

Juris Miņins
Juris Miņins

Afganistāna sasniedz rekordu, taču kriketa Pasaules kausu noslēdz bez uzvarām
Foto: Reuters/Scanpix

Piekāpjoties Karību izlasei ar 288/10 pret 311/6 Afganistānas kriketa valstsvienība noslēdza 2019, gada Pasaules kausu ne tikai pēdējā vietā, bet arī bez uzvarām.

2019. gada Pasaules kausa kriketā grupu turnīrs tuvojas savam noslēgumam un, runājot godīgi, intrigas jau ir palicis pavisam maz, jo trīs no četrām izslēgšanas maču dalībniecēm jau ir zināmas, atliek noskaidrot vien galīgo vietu sadalījumu, bet Jaunzēlandi no pusfināla dalībnieču skaita var izslēgt vien brīnumains Pakistānas sniegums, ja tā rītdien pieveiks Bangladešu, turklāt izdarīs to ļoti pārliecinoši.

Tomēr, pārējās turnīrā startējošās komandas, lai arī ir zaudējušas cerību cīnīties par čempionu titulu, tāpat aizvada savas spēles, risinot savus lokālos uzdevumus.

Vienā šādā mačā šodien tikās divas turnīra vājākās komandas – Afganistāna un "West Indies". Ja Karību izlasei vēl izdevās tikt pie viena panākuma un vienā spēlē viņiem piešķīra punktu, tad afganistāniešiem līdz pat pēdējam turnīra mačam tā arī neizdevās tikt ne pie viena kopvērtējuma punkta, taču "West Indies" komanda šoreiz bija pats reālākais pretinieks, kuru varētu apspēlēt.

Jāsaka, ka afganistānieši šajā spēlē tiešām centās parādīt savu labāko spēli un beigu beigās pat guva 288 punktus, kas bija viņu labākais rezultāts šajā turnīrā, taču Karību izlase vienalga bija mazliet labāka – pirms tam gūtie 311 punkti pie sešiem viketiem bija mērķis, ko Afganistānas izlase tā arī nevienā brīdī īsti nepretendēja sasniegt.

Jāatzīmē, ka Afganistānas izlasei šis bija otrais Pasaules kauss, taču pirms četriem gadiem viņiem klājās mazliet labāk – sešās spēlēs viņi tika pie viena panākuma. "West Indies" komanda, starp citu, arī nevar teikt, ka šis turnīrs viņiem ir izdevies, jo, lai arī neviens no šīs komandas brīnumus negaidīja, pirmspēdējā vieta no divkārtējiem turnīra uzvarētājiem nav gluži apmierinošs rezultāts.

Rītdien, kā jau minēts iepriekš, tiksies Pakistānas un Bangladešas izlases. Pakistāniešu cerības iekļūt pusfinālos ir vairs tikai matemātiskas, jo viņiem ir jāpārspēj Pasaules kausa rekords rezultāta starpības ziņā (290 punkti), lai viņu gūto punktu attiecība būtu labāka kā pašlaik ceturtajā vietā esošajiem jaunzēlandiešiem.

Tāpat atlikušajās PK pirmās kārtas spēlēs noskaidrosies labākā šī posma komanda un par šo titulu cīnās Austrālijas un Indijas komandas.

2019. gada Pasaules kauss kriketā

#KomandaSUZN/RP
1.Austrālija871014
2.Indija861113
3.Anglija963012
4.Jaunzēlande953111
5.Pakistāna84319
6.Šrilanka83328
7.Bangladeša83417
8.DĀR82515
9.Karību izl.92615
10.Afganistāna90900

Izmantotie resursi:
https://www.cricketworldcup.com/