Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Ir cerības, ka 10. jūnijā sporta aktivitātes Latvijā varēs atsākties jaunā līmenī

Jānis Celmiņš

Ir cerības, ka 10. jūnijā sporta aktivitātes Latvijā varēs atsākties jaunā līmenī
Tukšas "Skonto" stadiona tribīnes. Foto: "Riga" FC, Zigismunds Zālmanis

Ja Saeima tuvākajās dienās pieņem jauno tiesisko likumu regulējumu “Covid-19” pārvarēšanai, tad uz tā pamata Ministru kabinets izdos attiecīgus noteikumus, kas regulēs prasības sākot ar 10. jūniju un ļaus Latvijā aizvadīt sporta sacensības, vēsta portāla Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija.

Pie šāda projekta šobrīd notiek aktīvs darbs, taču galīgā lēmuma pagaidām nav. Ir cerības, ka sporta aktivitātes varēs atsākties jaunā līmenī - gan amatieru, gan profesionāļu līmenī - gan treniņi, gan sacensības.

Latvijas vadošās sporta komandas jau no pirmdienas (1.jūnijs) ārtelpās drīkst aizvadīt pilnvērtīgu treniņprocesu ar kontaktu, taču sacensību rīkošana Latvijas teritorijā joprojām ir aizliegta. Izskatās, ka pēc 10. jūnija divu metru ierobežojums sporta treniņos un sacensībās sportistiem nebūs jāievēro, vēsta portāla Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija.

Jau vēstīts, ka Latvijas veselības ministre Ilze Viņķele šodien preses konferencē pēc Ministru kabineta ārkārtas sēdes atklāja, ka no 10. jūnija visdrīzāk tiks mīkstināti pulcēšanās ierobežojumi. Ministru kabineta sēdē oficiāli lēmumi vēl netika pieņemti, taču veselības ministre Ilze Viņķele dalījās ar jaunumiem, ar kādiem soļiem sabiedrība var rēķināties, ja tuvākajās dienās būtiski nepieaugs vīrusa izplatība un slimības izcelsme nebūs saistīta ar starptautiskās pārvietošanās atvieglojumiem. Pirmkārt, no 10. jūnija vajadzētu tikt mīkstinātiem pulcēšanās ierobežojumiem – līdz 300 cilvēkiem ārtelpās un līdz 100 cilvēkiem telpās, ievērojot distancēšanos.

Šādi ierobežojumi visdrīzāk nozīmētu arī sporta sacensību atļaušanu - ja ne visiem sportistiem un visos sporta veidos, tad vismaz vadošajām ārtelpu sacensībām - jau no 10. jūnija, taču veselības ministre sporta nākotni komentēt atteicās: "Atturēšos konkretizēt lietas, par kurām vēl notiek diskusijas."