Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

"Sporta tarkšķis": Latvijas sporta lielākās uzvaras

Ceturtā maija noskaņās šovakar "Sporta tarkšķī", tiešsaistes čatā par sportu, atminēsimies un salīdzināsim Latvijas sporta lielākās uzvaras. Kā ierasts, kopā ar portāla redakciju diskusijā varēs piedalīties arī Sportacentrs.com lietotāji, paužot savu viedokli.

Par Sporta tarkšķi un tā formātu

"Sporta tarkšķis" ir diskusija par sportu, kurā aicinām tiešā veidā iesaistīties arī portāla apmeklētājus. Diskusija tiek veidota teksta formātā, reizē atceroties laikus, kad Sportacentrs.com vēl bija eSports.lv. Mūsu portāls jau piedāvā podkāstu "Ārpus Kadra", kas regulāri audio un video formātā piedāvā sporta cilvēku sarunas par aktuālo šajā nozarē, savukārt "Sporta tarkšķis" līdzīgu principu piedāvās teksta formātā, katram vakaram izvirzot savu jautājumu.

"Sporta tarkšķa" ideja nav ierobežota, un portāla apmeklētāji tiek aicināti piedāvāt savus jautājumus, komentārus, piebildes vai precizējumus čata lodziņā. Ieraksts gan sākotnēji būs redzams tikai diskusijas vadītājiem, kuri izvēlēsies, kurus ierakstus un jautājumus publicēt. Attiecīgi aicinām izvairīties no spama, rupjībām un cita veida apvainojumiem - tie apstiprināti netiks, tāpat kā ieraksti un jautājumi par citām tēmām. Tas tādēļ, lai kopīgi uzturētu diskusiju nosacīti vienā virzienā.

Pirmajā „Sporta tarkšķī” saņēmām daudzus jautājumus, komentārus un ieteikumus, kuri čatā netika publicēti tieši minētā iemesla dēļ par diskusijas uzturēšanu, taču tie visi tik un tā tika pamanīti un ņemti vērā.

Lai gan tehniski iespējams iesūtīt savus ierakstus un jautājumus būs arī pirms sākuma, publiskais tiešsaistes čats tiks sākts 21:00.

Ja kāds sporta sabiedrības pārstāvis vēlas apstiprināt dalību Sporta tarkšķī ar savu īsto vārdu, aicinām painformēt Sportacentrs.com pārstāvjus vai nu privāti, vai uz epastu info@sportacentrs.com, vai uz portāla Facebook.com Messenger".

Šovakar

Lielākajā daļā sporta veidu par augstāko punktu tiek uzskatītas olimpiskās spēles, un par mūsējo izcīnītajām medaļām priecājas visā Latvijā. Kopš neatkarības atjaunošanas esam piedalījušies septiņās vasaras olimpiskajās spēlēs, izcīnot trīs zelta, deviņas sudraba un četras bronzas medaļas. Esam piedalījušies astoņās ziemas olimpiskajās spēlēs, iegūstot vienu zeltu, trīs sudrabus un piecas bronzas. Vai kāda no šīm godalgām būtu liekama augstāk nekā citas?

Un kā ar sporta veidiem, kuros olimpiskās spēles nav pats augstākais punkts? Tenisā mums svaigā atmiņā ir "Grand Slam" čempione Aļona Ostapenko, kura 2017. gadā triumfēja Francijas māla kortos. Daudzos balsojumos par iespaidīgāko trofeju uzvarējis Stenlija kauss, un to izdevies izcīnīt arī vienam latvietim – Kolorado "Avalanche" aizsargam Sandim Ozoliņam 1996. gadā, pie tam viņš bija viens no komandas līderiem.

Vai Latvijas izlases uzvaras čempionātos, kas nebeidzas ar izcīnītajām medaļām, uzskatāmas par panākumu? Kā ar dalību 2004. gada Eiropas čempionātā futbolā? Protams, ka Turcijas apspēlēšana, lai nopelnītu vietu finālturnīrā, uzskatāma par izcilu sasniegumu Latvijas sportam. Bet vai būšana starp Eiropas top 16 izlasēm ir lielākā uzvara Latvijas sportā? Basketbolā esam 1935. gada Eiropas čempioni – vai šādus panākumus var objektīvi (un vai tas vispār nepieciešams?) salīdzināt ar mūsdienu sportu?

Diskusija


Latvijas fitnesa sportistes ar LBFBF prezidenti K.Vederņikovu un IFBB prezidentu R.Santonju. Foto: EastLab/Jakub Csontos

Fitnesa sportistēm Pajulai un Zolotovai zelta medaļas IFBB starptautiskajās sacensībās Maltā

Šonedēļ mājup no Maltas galvaspilsētas ar divām zelta medaļām, absolūtajām uzvarām un bronzas medaļu atgriezusies Latvijas fitnesa komanda, kas piedalījās Starptautiskajā fitnesa turnīrā „IFBB Diamond Cup Malta 2024”.
Uzvarētāju V.Reneslāci intervē pieredzējušais un erudītais orientēšanās sporta komentētājs Andris Rupais. Foto: Ojārs Millers/LOF.

LK orientēšanās "Ziemeļu divdienas" uzvar Reneslācis un Daģe, BČ kvalificējas juniori Staņa un Putne

Carnikavā notikušajā Latvijas kausa posmā orientēšanās sportā "Ziemeļu divdienas" pie uzvaras elites grupās tika Valters Reneslācis un Ilona Daģe, bet junioru grupās pirmo ceļazīmi dalībai Baltijas orientēšanās čempionātā izcīnīja Gustavs Staņa un Dārta Putne.
Kristaps Neretnieks. Foto: LJF

Neretnieks Pasaules kausa finālā pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu

LETA. Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks Saūda Arābijā notiekošajās Pasaules kausa finālsacensībās pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu.