Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Švecovs izcīna 22.vietu Pasaules kausa trešajā posmā

Švecovs izcīna 22.vietu Pasaules kausa trešajā posmā
Pāvels Švecovs. Foto: Latvijas Modernās pieccīņas federācija

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs sestdien Ungārijā izcīnīja 22.vietu Pasaules kausa trešajā posmā

Vispirms paukošanā Švecovs uzvarēja 20 no 35 dueļiem, kas viņam deva 220 punktus un 11.pozīciju, bet peldēšanā Latvijas sportists bija septītais, tikdams pie 305 punktiem.

Turpinājumā jāšanā Švecovs ar 293 punktiem sasniedza 17. labāko rezultātu, kas pirms pēdējās disciplīnas - skriešanas un šaušanas - deva kopvērtējumā augsto astoto pozīciju. Latvijas piecīņnieks no līdera atpalika 17 sekundes, bet pirmais trijnieks bija 11 sekunžu attālumā.

Tiesa, skriešanā un šaušanā viņam neizdevās uzlabot savu rezultātu, posmā finišējot ar 1414 punktiem un 22.vietu 36 finālistu konkurencē.

Uzvaru posmā ar 1492 punktiem svinēja vācietis Kristiāns Zillekens, trīs sekundes finišā viņam zaudēja francūzis Valantēns Pradess, bet trešais ar 1483 punktiem bija ēģiptietis Ahmeds Elgendi.

Jau ziņots, ka ceturtdien Švecovs vienīgais pārvarēja kvalifikāciju, kamēr Oleksandrs Pinčuks un Ruslans Nakoņečnijs netika finālā.

Pasaules kausa pirmajā etapā Ēģiptē finālu sasniedza tikai Švecovs, noslēgumā ierindojoties 29.vietā, bet otrajā posmā viņš izcīnīja augsto astoto vietu, kamēr Nakoņečnijs bija 32.pozīcijā.

Šosezon Pasaules kausa kalendārā būs arī etaps Čehijā, bet finālposms notiks jūnija beigās Tokijā - šī pilsēta ir nākamā gada olimpisko spēļu saimniece. Savukārt Eiropas meistarsacīkstes augustā būs Lielbritānijā, kamēr pasaules čempionāts notiks septembra sākumā Ungārijā.

Izmantotie resursi:
LETA


"Aronas kausa" uzvarētāja Signe Sirmā. Foto: Latvijas Orientēšanās federācija.

LK posmā orientēšanās "Aronas kausā" Ļaudonā uzvaras un vieta startam BČ Sirmajai un Krūmiņam

Ļaudonā aizvadīts jau septītais un astotais Latvijas kausa posms - "Aronas kauss", kur dalībnieki sacentās dinamiskā vidējā distancē un sezonas otrajā garajā distancē, kas izcēlās ar Latvijas mērogiem neraksturīgi lielu kāpumu. Izaicinošajā apvidū labākie izrādījās Signe Sirmā un Rihards Krūmiņš.
Zeks Vilsons. Foto: AFP/Scanpix

Ņujorkas "Jets" atzīst izgāšanos ar Vilsonu un drafta nedēļā aizmaina saspēlnieku

Nacionālās futbola līgas (NFL) fokuss šajā nedēļā būs pievērsts jauno spēlētāju izvēles ceremonijai, kas naktī uz piektdienu sāksies Detroitā. Dažas dienas pirms drafta ceremonijas Ņujorkas "Jets" aizmainījusi pirms trīs gadiem ar otro numuru draftā izvēlēto Zeku Vilsonu uz Denveras "Broncos".
Organiztoru foto.

Lietuvieši triumfē Eiropas U17 reitinga badmintona turnīrā Liepājā, Latvijai viena bronza

Lietuvas jaunie badmintona spēlētāji pagājušajā nedēļas nogalē Liepājā notikušajā Eiropas U17 reitinga turnīrā izcīnīja zelta medaļas visās piecās disciplīnās, turklāt Nojus Tenikaitis un Jorune Salniete uzvarēja gan vienspēlēs, gan arī dubultspēles. Vienu bronzas medaļu Latvijai sarūpēja meiteņu dubultspēļu pāris.