Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Modernās pieccīņas sportisti Švecovs un Nakoņečnijs sasniedz PK posma finālu

Modernās pieccīņas sportisti Švecovs un Nakoņečnijs sasniedz PK posma finālu
Pāvels Švecovs (no kreisās), Ruslans Nakoņečnijs un Oleksandrs Pinčuks
Foto: Latvijas Modernās pieccīņas federācija

Latvijas modernās pieccīņas sportisti Pāvels Švecovs un Ruslans Nakoņečnijs piektdien pārvarēja kvalifikāciju Budapeštā notiekošajā Pasaules kausa posmā, kamēr Oleksandram Pinčukam pirmajās augsta līmeņa sacensībās zem mūsu karoga tas neizdevās.

Šīs sezonas pirmais etaps februāra beigās un marta sākumā notika Ēģiptē, toreiz Nakoņečnijam gūstot 21. vietu, bet Švecovam ierindojoties 25. pozīcijā, kamēr otrajā etapā marta beigās ASV Latvijas izlase nepiedalījās, paralēli dodoties uz treniņnometni.

Trešais posms notiek Ungārijā un vīru sacensības piektdien sākās ar kvalifikāciju. Tajā bija trīs grupas, līdz ar to finālā iekļuva katras grupas labākie 12 atlēti. Tur Švecovs ar 1112 punktiem savā grupā izcīnīja augsto, ceturto, vietu. Viņš bija labākais paukošanā un septītais peldēšanā, līdz ar to skriešanas un šaušanas kombinācijā pilnīgi pietika ar 26. rezultātu.

Tikmēr citā grupā Nakoņečnijs ar 1108 punktiem bija desmitais, kamēr Pinčuks ar 1073 punktiem samierinājās ar 17. pozīciju.

Finālsacensības notiks svētdien.

Ukrainim Pinčukam Saeima 1. februārī piešķīra pilsonību par īpašiem nopelniem. Pirms pāris gadiem šādi pat pilsonību saņēma arī viņa tautietis Nakoņečnijs, kurš pārstāvēja Latviju Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.


Kristaps Neretnieks. Foto: LJF

Neretnieks Pasaules kausa finālā pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu

LETA. Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks Saūda Arābijā notiekošajās Pasaules kausa finālsacensībās pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu.
Pāvels Švecovs. Foto: LOK

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā nepārvar kvalifikāciju

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien nepārvarēja Ankarā notiekošā Pasaules kausa otrā posma kvalifikāciju.
Jānis Buks. Foto: LOK/Romāns Kokšarovs

Mēģinājums gāzt prezidentu: LOK Ģenerālo asambleju rīkos jūnija sākumā

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Izpildkomiteja, ņemot vērā biedru iesniegumu, pieņēmusi lēmumu Ģenerālās asamblejas pārskata – vēlēšanu sesiju rīkot jau 4. jūnijā. Kongresā daļa biedru vēlas no amata gāzt prezidentu Jāni Buku.