Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Gulbis/Kalvāne joprojām pasaules reitinga desmitniekā jauniešiem

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Gulbis/Kalvāne joprojām pasaules reitinga desmitniekā jauniešiem
E.Gulbis/E.Kalvāne. Foto: Alekss Kravčuks.

Latvijas čempioni Latīņamerikas (LA) dejās un 10 deju programmā jauniešu grupā (16-18 g.) Everts Gulbis un Elīna Kalvāne joprojām atrodas labāko desmitniekā Pasaules sporta deju federācijas (WDSF) reitingā LA dejās. Viņi no 980 jauniešu pāriem ar 1424 punktiem ieņem 9.vietu, par 60 punktiem atpaliekot no sestās vietas.

Gada pirmajā pusē par kopā nedejošanu paziņoja pasaules reitinga 9.pāris LA dejās pieaugušajiem Marts Smolko un Viktorija Puhovika, taču Latvijai tik un tā viena top10 vieta ir saglabājusies. Jauniešu grupā Everts Gulbis ar Elīnu Kalvāni jau trešo mēnesī ir starp labākajiem desmit LA deju pāriem savā vecumā nepilna tūkstoša pāru konkurencē, ieņemot devīto pozīciju. Līdz marta vidum arī Standartdejās (ST) viņi atradās desmitniekā, bet šobrīd ar 1407 punktiem ieņem 12.vietu, tikai trīspadsmit punktiem pietrūkstot līdz 10.vietai. Pāri par divsimt punktiem atpaliek, bet netālu no viņiem ir vēl divi Latvijas pāri – 19.vietā Iļja Davidovs/Katrīna Klapere (1181 punkts) un 23.vietā Lauris Paegle/Jeļizaveta Rukosujeva (1150 punkti).

Pieaugušajiem ST dejās pēc diviem veiksmīgiem turnīriem februārī Itālijā un Maltā līderpozīcijās no mūsu pāriem nostabilizējušies Edgars Līnis un Elīza Ancāne, kuri ar 2410 punktiem ieņem 31.vietu no 2169 pāriem, bet 179 punkti mazāk nekā viņiem un sešas pozīcijas zemāk atrodas Kārlis Treijs un Anastasija Krivošejeva. Iepriekšējiem līderiem un šā gada čempionāta uzvarētājiem Andrejam Rogovenko un Annai Vorončukai pēdējos četros mēnešos nav izdevies uzrādīt ļoti labus rezultātus pasaules reitinga turnīros, tāpēc viņi ir noslīdējuši pāris pozīcijas un atrodas 41.vietā (2094 punkti). Tikmēr aiz Krievijas un Vācijas pāra 3. un 4.vietā ir divi Lietuvas dueti Evaldas Sodeika/Ieva Zukauskaite un Vaidotas Lacītis/Veronika Golodņeva.

Desmit deju programmā (ST dejas + LA dejas) ir mazāka konkurence, jo tur reitingā ir tikai 230 pāru. Viņu vidū Marts Puniņš un Dana Jākobsone ieņem 18.vietu, un viņi ir vienīgie no Latvijas, kas ir iekļuvuši simtniekā.

LA dejās mums pēdējos trīs gadus ir līdzīga situācija kā tenisā, proti, pasaules ranga augšgalā ir tikai viens no mūsējiem, bet pārējie atrodas daudz zemāk. Līdz ar to pēc Smolko/Puhovikas izjukšanas šobrīd neviens no Latvijas pāriem vairāk nekā 3200 pāru konkurencē nav starp labākajiem simtu piecdesmit. Starp citu, tieši LA dejās mums ir bijušas visvairāk augstās vietas pasaules reitingā, jo labāko divdesmitniekā savulaik ir iekļuvuši arī Vjačeslavs Višņakovs/Terēze Kižlo, Jevgēņijs Suvorovs/Tīna Bazokina, Ojārs Bācis/Santa Lodiņa, Vitālijs Poļikarpovs/Agita Baranovska. Starp citu, J.Suvorovs ar citu partneri, pārstāvot citu valsti, šobrīd atrodas 19.vietā, savukārt gada otrajā pusē labāko sešiniekā visticamāk atgriezīsies cita Latvijas dejotāja Ņina Bezzubova, kas ar jauno partneri Timuru Imameģinovu pārstāv Vāciju un pagaidām ir piedalījušies tikai divos pasaules reitinga turnīros (reitingā tiek ņemti vērā seši labākie rezultāti – aut.piez.).