Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Reinholds un Kļimanova uzvar Latvijas čempionātā galda tenisā

Ints Megnis
Ints Megnis

Reinholds un Kļimanova uzvar Latvijas čempionātā galda tenisā
Natālija Kļimanova un Artūrs Reinholds. Foto: galdateniss.lv

Par Latvijas čempionu galda tenisā vīriem svētdien Saldū trešo gadu pēc kārtas un ceturto kopā kļuva Artūrs Reinholds, kamēr dāmām piekto reizi karjerā uzvarēja Natālija Kļimanova, tomēr īpašs ir fakts, ka viņa to paveica pēc 16 gadu pārtraukuma.

Vīriem finālā jau kārtējo reizi tikās Reinholds un Oļegs Kartuzovs. Līdzšinējais čempions zaudēja pirmo setu, tomēr turpinājumā rādīja ļoti labu sniegumu, esot pārāks ar 4-1 (6:11, 11:4, 11:2, 11:7, 11:2). Cīņā par bronzu čempiona jaunākais brālis Dainis Reinholds ar 4-0 (11:8, 11:3, 12:10, 11:2) apspēlēja Leonīdu Maslovu.

Kaut bronzu saņēma abi bronzas spēles dalībnieki, šoreiz vīru un dāmu turnīrā tika aizvadīta tā sauktā divmīnusu sistēma, jo tieši pirmie trīs turnīra dalībnieki brauks uz aprīļa otrajā pusē Budapeštā gaidāmo pasaules čempionātu. Dainis Reinholds un Maslovs sākotnēji tika līdz pusfinālam, bet izspēles sistēma nozīmēja, ka pēc zaudējuma cīņā par vietu finālā, viņiem jāuzvar vēl viens mačs, lai tiktu pie bronza sdueļa.

Tikmēr dāmām finālā bija līdzīgs scenārijs - nākamā čempione pirmo setu zaudēja, bet tad uzvarēja turpmākos četrus. Natālija Kļimanova, kura ikdienā dzīvo Beļģijā un Latvijas meistarsacīkstēs nebija ilgi piedalījusies, ar izteiktu aizsardzības stila tenisu ar 4-1 (15:17, 11:9, 11:6, 11:4, 11:8) pieveica Intu Zdanovsku, kura dzīvo Lielbritānijā.

Kļimanova iepriekš Latvijas čempionātā bija uzvarējusi 1998., 1999., 2000. un 2003. gadā, kamēr Zdanovska ir divkārtēja valsts čempione.

Spēlē par bronzu bija pagājušā gada fināla atkārtojums, kas noslēdzās ar tādu pat scenāriju - septiņos setos uzvarēja Sabina Musajeva. Šoreiz sportiste, kura pērn triumfēja vien 14 gadu vecumā, Baibu Bogdanovu pieveica ar 4-3 (2:11, 11:9, 8:11, 11:4, 7:11, 11:9, 11:6).

Sieviešu dubultspēlēs par čempionēm tika kronētas Kļimanova un Latvijas Galda tenisa federācijas prezidente Ina Jozepsone, bet vīriešu dubultspēlēs par čempioniem kļuva Artūrs Reinholds un Leonīds Maslovs, kamēr jauktajās dubultspēlēs čempionu gods tika Latvijas galda tenisa leģendai Sandijam Vasiļjevam un Zdanovskai.

Saldus ir astoņpadsmitkārtējā valsts čempiona vienspēlēs Sandija Vasiļjeva dzimtā pilsēta, tomēr viņš šoreiz nespēja sasniegt nelielu pārsteigumu un netika līdz medaļu mačiem, piedaloties duelī par piekto vietu, kurā simboliskā mačā četros setos uzvarēja šī brīža vīru lielāko talantu Danielu Koganu.