Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas Triatlona federācija iekļauta starp trim visprogresējušākajām Eiropā

Ints Megnis
Ints Megnis

Latvijas Triatlona federācija iekļauta starp trim visprogresējušākajām Eiropā
Latvijas Triatlona federācijas prezidents Aigars Strauss (pa kreisi) ar Eiropas Triatlona savienības prezidentu Renāto Bertrandi un viņa kundzi. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Latvijas Triatlona federācija (LTF) Eiropas nacionālo triatlona federāciju prezidentu sanāksmē iekļauta starp trim pagājušā gada visvairāk progresējušajām un un piecām aktīvākajām kontinenta organizācijām.

Jaunievēlētais Latvijas Triatlona federācijas prezidents Aigars Strauss kopā ar iepriekšējo organizācijas vadītāju Vilni Priedīti Dublinā piedalījies Eiropas nacionālo triatlona federāciju prezidentu sanāksmē, kurā lemts par kopējas sporta veida politikas Eiropā veidošanu. Šāda sanāksme notika jau ceturto reizi un tajā piedalījās vairāk nekā 40 federāciju vadītāji. Divu dienu laikā tika apspriestas daudzas sporta veidā aktuālas tēmas. Tā, piemēram, tiek domāts par vienotas licenču uzskaites sistēmas izveidi visā kontinentā, kā arī plašāku sadarbību ar "Ironmen" un līdzīgu sacensību organizētājiem. Tā kā Eiropā strauji attīstās organizācijas, kas rīko dažādas triatlona sacensības, Eiropas Triatlona savienība (ETU) meklē potenciālās sadarbības formas ar šiem organizatoriem. Tāpat ETU, apzinoties, ka triatlona popularitāte kontinentā un arī visā pasaulē pieaug, meklē globālas sadarbības iespējas ar apdrošināšanas kompānijām.

Tikmēr Starptautiskās Triatlona federācijas prezidente Marisola Kasado savā uzrunā Dublinā uzsvēra, ka 2024. gada Parīzes olimpiskajās spēlēs triatlonam tiek plānots plašāks dalībnieku skaits, kas nozīmē, ka uz piedalīšanos četrgades nozīmīgākajā sporta forumā būs iespējams kandidēt lielākam valstu lokam. Regbija stadionā "Aviva" notikušajā pasākumā delegātus video formātā uzrunāja Īrijas premjers Leo Varadkars, bet klātienē dalībniekus sveica Īrijas Olimpiskās komitejas prezidente Sāra Kīna. Šīs valsts pārstāvji uzsvēra, ka Īrijas valdība pievērš lielu uzmanību sportam un sporta finansēšanai, kā svarīgai valsts politikas daļai.

Pasākuma noslēgumā Latvija kopā ar Maķedoniju un Serbiju tika izvirzītas gada visvairāk progresējušās nacionālās federācijas balvai, pie tās tiekot maķedoniešiem. Tomēr bez apbalvojumiem Latvija nepatika - mūsu valstij tika piešķirta piektā vieta gada aktīvākās federācijas nominācijā un 1000 eiro naudas prēmija.

Jaunais federācijas prezidents Strauss tikšanās laikā Dublinā izveidoja labas attiecības ar Igaunijas, Krievijas, Somijas un Islandes federāciju prezidentiem, kamēr ar Polijas Triatlona federācijas vadību pārrunātas sadarbības iespējas, lai piesaistītu sponsorus un atbalstītājus.

Strauss par Latvijas Triatlona federācijas prezidentu tika ievēlēts februāra sākumā, balsojumā sīvā cīņā ar vienas balss pārsvaru apsteidzot Arvīdu Zariņu. Kā savus mērķus jaunais prezidents izvirzījis vairāk pasākumu organizēšanu triatlona popularizācijai, turpināt attīstīt Rīgas triatlonu, kas galvaspilsētas centrā ik gadu risinās augusta pirmajā pusē, izveidot sadarbību ar visiem Latvijas peldbaseiniem, kur varētu popularizēt triatlonu un arī akciju “Tavs pirmais triatlons”, izveidot sadarbību ar Latvijas augstskolām, meklēt sadarbības iespējas ar Latvijas ražotājiem par atbalstu triatlonam, kā arī izveidot sistēmu, kas ļautu Latvijas sportistiem pilnvērtīgi kandidēt uz dalību 2024. gada Parīzes olimpiskajās spēlēs.

Izmantotie resursi:
https://www.triatlons.lv/zinas/jaun...