Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Valujevs cer, ka bendijs kļūs par olimpisko sporta veidu

Valujevs cer, ka bendijs kļūs par olimpisko sporta veidu
Nikolajs Valujevs
Foto: rusbandu.ru

Krievijas bendija izlases ģenerālmenedžeris, bijušais krievu bokseris, tagad Krievijas Valsts domes deputāts Nikolajs Valujevs paudis cerību, ka nākotnē bendijs kļūs par olimpisko sporta veidu.

"Visi mēs sapņojam, ka ar laiku krievu hokejs [bendijs] kļūs par olimpisko sporta veidu. Esmu pārliecināts, ka pašreiz notiekošais turnīrs pievērsis visas pasaules uzmanību," sacīja Valujevs. "Vairums valstu tagad skatās bendiju un fano par savām izlasēm. Jau ir bijis daudz interesantu spēļu un tādas vēl būs."

"Protams, ka jūtu līdzi Krievijas izlasei, ceru, ka mūsējie parādīs labāko sniegumu. Kā sportists es vienmēr saku puišiem: "Jūs varat un esat spējīgi izdarīt to, kam esat gatavojušies, jo jūs jau esat gatavi. Parādiet labu spēli. Mēs visi domās būsim ar jums stadionā un uz ledus ikreiz, kad jūs tuvosieties pretinieku vārtiem"," piebilda Valujevs.

Kazahstānā notiekošajā pasaules bendija (hokejs ar bumbiņu) čempionātā Krievijas bendisti pēc šodien izcīnītās uzvaras pār Somiju (6:4) jau iekļuvuši finālā, kur viņu pretinieks rīt plkst. 12:00 būs Zviedrijas – Kazahstānas pāra uzvarētājs. Krievi ir vienīgie, kas šajā čempionātā nav piedzīvojuši zaudējumu.

Izmantotie resursi:
rusbandy.ru
worldbandy.com


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-02-04 12:47, pirms 12 gadiem
Ja to pašu beisbolu ar 118 nacionālajām federācijām un KRIETNI lielāku popularitāti izslēdza no Olimpiskajām spēlēm (tiesa gan, ziemas), pamatojot to ar nepopularitāti un sportiskās intrigas trūkumu, tad bendijam ar 29 federācijām, no kurām Pasaules čempionātos piedalās 14 izlases un favorīti ir VĒL izteiktāki (Krievija un Zviedrija) tikt OS būs ļoti un ļoti grūti.
, 2012-02-04 12:48, pirms 12 gadiem
masalskis123 rakstīja: Pietiek ar hokeju,nevajag vēlvienu parodiju par hokeju.
Kas nu ir parodija... hokejs ar bumbiņu Eiropā tika spēlēts krietnu laiku pirms parādījās hokejs ar ripu. T.i., faktiski tie ir divi dažādi sporta veidi.
, 2012-02-04 12:55, pirms 12 gadiem
protams, krieviem lielākā interese iegūt klāt 1 zeltu, arī zviedriem.

tāpēc jau Federācijā uzņem tādas kā Afganistāna, Argentīna, Armēnija, Īrija, Indija kur reāli krievu hokejs nav un nebūs redzēts (tad salīdzinot Latvija ir bendija lielvalsts) - bet biedru skaits kontinentos jāsavāc (jau ir 29), lai kandidētu uz dalību OS.
, 2012-02-04 13:21, pirms 12 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Kas nu ir parodija... hokejs ar bumbiņu Eiropā tika spēlēts krietnu laiku pirms parādījās hokejs ar ripu. T.i., faktiski tie ir divi dažādi sporta veidi.
Taisnība ir Eiropā bendijam vēsture senāka kā ledus hokejam ,arī Latvijā.Bet tiešām iekļaut OS tas būtu smieklīgi,jo piedalas tikai Eiropas,Āzijas un ZA komandas ,pie tam lielākā daļa nosacīti,jo reāli par kaut ko cīnās Krievija ,Zviedrija,Somija,Norvēģija,Kazahstāna,bet par zeltu krievi un zviedri,jo pārējās valstīs tas tāds fizkultūriešu pasākums.
, 2012-02-04 13:36, pirms 12 gadiem
Kaut kas jau bokserim bija jāsaka. Tāda tukša krievu muldēšana. Tāda pati, kā izrādās, arī par kanādiešu melnās ripas hokeja DEG Metro Stars pievienošanos Krievijas čempionātam. Atšuva vācieši
, 2012-02-04 14:16, pirms 12 gadiem
Ruck&Maul rakstīja: Kaut kas jau bokserim bija jāsaka. Tāda tukša krievu muldēšana. Tāda pati, kā izrādās, arī par kanādiešu melnās ripas hokeja DEG Metro Stars pievienošanos Krievijas čempionātam. Atšuva vācieši
Tas DEG Metro Stars ir uz bankrota robežas, varbūt vispār nosprāgs...
, 2012-02-04 15:14, pirms 12 gadiem
bet jāsaka arī, ka OS netrūkst citu "eksotisku" disciplīnu, kur cīnās ierobežots dalībnieku skaits un minimāla skatītāju interese.
Uzvarētāju V.Reneslāci intervē pieredzējušais un erudītais orientēšanās sporta komentētājs Andris Rupais. Foto: Ojārs Millers/LOF.

LK orientēšanās "Ziemeļu divdienas" uzvar Reneslācis un Daģe, BČ kvalificējas juniori Staņa un Putne

Carnikavā notikušajā Latvijas kausa posmā orientēšanās sportā "Ziemeļu divdienas" pie uzvaras elites grupās tika Valters Reneslācis un Ilona Daģe, bet junioru grupās pirmo ceļazīmi dalībai Baltijas orientēšanās čempionātā izcīnīja Gustavs Staņa un Dārta Putne.
Kristaps Neretnieks. Foto: LJF

Neretnieks Pasaules kausa finālā pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu

LETA. Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks Saūda Arābijā notiekošajās Pasaules kausa finālsacensībās pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu.
Pāvels Švecovs. Foto: LOK

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā nepārvar kvalifikāciju

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien nepārvarēja Ankarā notiekošā Pasaules kausa otrā posma kvalifikāciju.