Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Sākusies pieteikšanās uz Latvijas čempionātu badmintonā

Sākusies pieteikšanās uz Latvijas čempionātu badmintonā
Foto: sussexbadminton.co.uk

Latvijas badmintona federācijas interneta lapā Badminton.lv ir publicēts Latvijas čempionāta badmintonā nolikums. Latvijas čempionāts badmintonā šogad notiks Talsos, 4. un 5.februārī. Pieteikšanās termiņš ir 2017.gada 25.janvāris.

Jau iepriekš Latvijas badmintona federācijas Valde noteica, ka gan kvalificēšanās, gan arī izsēšana uz Latvijas čempionātu notiks saskaņā ar LBF reitingu uz 2017.gada 01.janvāri.

Latvijas čempionātā badmintonā varēs piedalīties tikai Latvijā patstāvīgi dzīvojoši un Latvijas badmintona federācijas licencēti spēlētāji, kas dzimuši 2002.gadā un vecāki.

Vienspēļu finālturnīrā varēs piedalīties 32 dalībnieki, no tiem 24 uz Latvijas čempionātu badmintonā kvalificēsies saskaņā ar LBF reitingu 2017.gada 01.janvārī, bet vēl 8 dalībnieki tiks noteikti kvalifikācijas turnīrā.

Dubultspēļu finālturnīrā varēs piedalīties 16 pāri, bet jauktajās dubultspēlēs 24 pāri. Arī dubultspēļu dalībnieki tiks noteikti tikai saskaņā ar reitingu 2016.gada 31.decembrī, un kvalifikācijas turnīrs nav paredzēts.

Latvijas čempionāta nolikums nosaka, ka sestdien, 4.februāri notiks sieviešu, vīriešu un jauktās dubultspēles, kā arī vienspēļu kvalifikācijas turnīrs vīriešiem un sievietēm, savukārt svētdien, 5.februārī, notiks vīriešu un sieviešu vienspēļu turnīrs.

Dalības maksa par piedalīšanos Latvijas čempionātā ir 10 EUR, neatkarīgi no tā, cik kategorijās dalībnieks piedalīsies, tai skaitā arī par Kvalifikācijas turnīru.

Atgādinām, ka 2016.gadā Latvijas čempionāts notika Valkā, no 6. līdz 7.februārim. 2016.gadā vīriešu dubultspēlēs uzvarēja Kristaps Jānis Gulbis un Teodors Kerimovs, sieviešu dubultspēlēs Kristīne Šefere un Aija Pope, jauktajās dubultspēlēs Niks Podosinoviks un Kristīne Šefere, vīriešu vienspēlēs Niks Podosinoviks, sieviešu vienspēlēs Kristīne Šefere, kura uzvarēdama visās trijās kategorijās, kļuva par absolūto čempioni.

2017.gada 1.janvārī LBF reitingā bija 315 vīrieši un 211 sievietes. Reitingā tika uzskaitīti 10 labākie rezultāti aizvadīto 24 mēnešu laikā. 2016.gada sezonā Latvijā notika 55 turnīri, tai skaitā Latvijas badmintona federācijas organizētie čempionāti jauniešiem, junioriem, senioriem, pieaugušajiem un klubu komandām, ka arī Latvijas Olimpiādes badmintona turnīrs un Pasaules reitinga badmintona turnīrs “Yonex Latvia International”.

Latvijas badmintona turnīri 2016.gadā ir notikuši Liepājā, Ventspilī, Talsos, Stendē, Penkulē, Jelgavā, Ozolniekos, Olainē, Baložos, Salaspilī, Inčukalnā, Siguldā, Cēsīs, Valmierā, Valkā un Rīgā.

Latvijas badmintona spēlētāji LBF reitinga punktus ir pelnījuši arī Pasaules un Eiropas reitinga turnīros, tai skaitā Polijā, Norvēģijā, Slovēnijā, Spānijā, Lietuvā, Igaunijā, Somijā, Beļģijā, Nīderlandē un Francijā.

Ar nolikumu iespējams iepazīties ŠEIT


Foto: Amber O-Week & Dzintaru O-Cup
4

700 orientieristi no 14 valstīm Lieldienās startēs "Dzintara kausā", atklājot LK sezonu

Lieldienās uz Mangaļsalu dosies teju 700 orientēšanās sporta baudītāju no 14 valstīm, lai piedzīvotu unikālo sacensību apvidu un pieredzētu sīvas cīņas par pjedestāla pozīcijām divās vidējās distancēs "Dzintaru O-Cup", kas atklās Latvijas kausu sezonu orientēšanās sportā. MW 18, 20 un 21E grupās dalībnieki otrajā dienā startēs pēc iedzīšanas principa, kas pasākumu padarīs vēl skatāmāku un aizraujošāku.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Sabīne Musajeva un Artūrs Reinholds. Foto: Aksels Ambergs.
1

Reinholds un Musajeva uzvar Latvijas čempionātā galda tenisā

Artūrs Reinholds un Sabina Musajeva kronēti par čempioniem pagājušajā nedēļas nogalē notikušajā SynotTip Latvijas 2024. gada individuālajā čempionātā galda tenisā, bet, pieskaitot dubultspēles, zelta medaļas nopelnīja arī Baiba Bogdanova, Margarita Smirnova, Oļegs Kartuzovs un Aleksandrs Maskaļonoks.