Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Argentīna kā pirmā kvalificējas Pasaules kausa izslēgšanas spēlēm

Argentīna kā pirmā kvalificējas Pasaules kausa izslēgšanas spēlēm
Foto: EPA/Scanpix

Argentīnas lauka hokeja izlase šodien ar 3:0 pārspēja Jaunzēlandes valstsvienību, kļūstot par pirmo komandu, kas 2018. gada Pasaules kausā ir garantējusi vietu izslēgšanas mačos.

Vakardien Pasaules kausā lauka hokejā sākās otrā spēļu kārta un C grupas komandas tajā iesaistījās pirmās. Jāsaka, ka abas šīs apakšgrupas cīņas nekādu skaidrību galīgajā vietu sadalījumā neviesa, jo abas grupas favorītes, Indija un Beļģija, cīnījās neizšķirti (2:2), bet Kanāda un DĀR slēdza mierizlīgumu ar 1:1.

Tādējādi, ja trešā spēļu kārta sākas ar divām sensācijām, teorētiski pastāv iespēja, ka izslēgšanas mačos iekļūst Kanāda un DĀR. Tāpēc, lai arī sākotnēji varēja likties, ka pēdējā kārtā tiks kārtotas formalitātes, nu ikviena no C grupas komandām var tikt izslēgšanas mačos.

Ar neizšķirtu sākās arī šodienas spēļu diena. A grupas pastarīšu, Francijas un Spānijas, duelī pēc 60 nospēlētām minūtēm rezultāts uz tablo rādīja 1:1.

Savukārt otrā spēlē tikās Argentīna un Jaunzēlande. Argentīnieši, protams, bija šī mača favorīti, taču tajā pašā laikā tieši viņiem šis turnīrs, iespējams, ir visgrūtākais, jo pēc 2016. gada olimpiskajām spēlēm, kurās viņi uzvarēja, lauka hokeja sabiedrībā nerimst runas par to vai šis panākums bija pelnīts un vai kādreiz vēl argentīnieši kādā no lielajiem čempionātiem spēs atkārtot ko līdzīgu.

Jāsaka, ka pagaidām Argentīnas hokejisti spēj pierādīt, ka Rio spēlēs notikušais bija pelnīts, nevis negaidīts panākums.

Lai arī jaunzēlandieši Pasaules rangā ieņem tikai devīto vietu, kamēr argentīnieši ir otrie, spēles ievadā tieši viņi diktēja mača gaitu un pirmajā ceturtdaļā tā arī neļāva saviem pretiniekiem gūt punktus. Vēlāk gan "Los Leones" atrada iespēju atklāt rezultātu, kad savus trešos vārtus turnīrā ar lielisku sitienu no neērtās nūjas puses guva Augustins Mazili. Otros vārtus argentīniešu labā guva Lukas Vila, kurš "apzaga" Jaunzēlandes kapteini Blēru Tarantu un raidīja bumbu vārtos. Savukārt mača pēdējais vārtu guvums bija Lukasa Martineza kontā, kurš piecas minūtes pirms spēles beigām ar atkārtotu mēģinājumu, pēc soda stūra izspēles, ievirzīja bumbiņu vārtos.

Līdz ar to A grupā ir izveidojusies situācija, kas Argentīnai, kurai ir divas uzvaras divās spēlēs un seši punkti, garantē izkļūšanu no grupas, tiesa, pagaidām nav zināms no kuras pozīcijas. Savukārt visas trīs pārējās komandas cīnīsies par nepalikšanu pēdējā vietā turnīra trešajā kārtā.

Atgādināsim, ka 2018. gada Pasaules kausā izslēgšanas mačos tiek trīs no četrām katras grupas komandām, taču, ja uzvarētājs uzreiz garantē vietu ceturtdaļfinālā, tad otro un trešo vietu ieguvējiem ir jāizspēlē "playoff" maču priekšsacīkšu kārta, kurā noskaidrojas atlikušās četras ceturtdaļfinālu dalībnieces.

2018. gada Pasaules kauss lauka hokejā

02.12. un 03.12.

MājniekiViesiRezultāts
KanādaDĀR1:1
IndijaBeļģija2:2
SpānijaFrancija1:1
JaunzēlandeArgentīna0:3

A grupa

#KomandaSUNZP
1.Argentīna22006
2.Jaunzēlande21013
3.Spānija20111
4.Francija20111

B grupa

#KomandaSUNZP
1.Austrālija11003
2.Anglija10101
3.Ķīna10101
4.Īrija10010

C grupa

#KomandaSUNZP
1.Indija21104
2.Beļģija21104
3.Kanāda20111
4.DĀR20111

D grupa

#KomandaSUNZP
1.Nīderlande11003
2.Vācija11003
3.Pakistāna10010
4.Malaizija10010

Izmantotie resursi:
https://www.worldcup2018.hockey/men/


Pāvels Švecovs. Foto: LOK

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā nepārvar kvalifikāciju

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien nepārvarēja Ankarā notiekošā Pasaules kausa otrā posma kvalifikāciju.
Jānis Buks. Foto: LOK/Romāns Kokšarovs

Mēģinājums gāzt prezidentu: LOK Ģenerālo asambleju rīkos jūnija sākumā

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Izpildkomiteja, ņemot vērā biedru iesniegumu, pieņēmusi lēmumu Ģenerālās asamblejas pārskata – vēlēšanu sesiju rīkot jau 4. jūnijā. Kongresā daļa biedru vēlas no amata gāzt prezidentu Jāni Buku.
Foto: Niks Vīksnītis Facebook
2

Sekmīgi ne tikai klasiskajā tenisā: latvieši izcīna 3. vietu lielākajā alus tenisa turnīrā

13. aprīlī Vīnē (Austrija), norisinājās Eiropā lielākās Beer Pong (alus teniss) sacensības, kurā Latviju pārstāvošā komanda Niks Vīksnītis un Mārtiņš Jansons ieguva godpilno trešo vietu 384 komandu konkurencē.