Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas pārim 2. vieta pasaules čempionātā profesionāļu divīzijā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas pārim 2. vieta pasaules čempionātā profesionāļu divīzijā
M.Smolko/T.Bazikina. Foto: Roland.

Taizemē notikušajā pasaules čempionātā Latīņamerikas (LA) dejās Pasaules sporta deju federācijas (WDSF) izveidotajā profesionāļu divīzijā labu rezultātu uzrādījuši un otro vietu 40 pāru konkurencē ieguvuši Marts Smolko un Tīna Bazikina, ļoti līdzīgā cīņā pārspējot itāļus un ķīniešus. Otro gadu pēc kārtas ļoti pārliecinoši titulu ieguvu Gabriele Gofredo un Anna Matušano Moldovas.

Pagājušā nedēļas nogalē Bangkokā bija pulcējušies 40 deju pāri no 17 valstīm. Puse no pasaules čempionāta dalībniekiem pārstāvēja Āziju, kuru vidū japāņi izcēlās ar lielāko skaitu – septiņiem pāriem, bet Ķīnu pārstāvēja pieci. Taču kvantitāte augstvērtīgus rezultātus nepalīdzēja sasniegt, jo labāko desmitniekā no Āzijas iekļuva tikai viens Ķīnas pāris.

Tāpat kā pagājušā gadā pārliecinošu uzvaru svinēja Gabriele Gofredo ar Annu Matušu. Itāļu puisis ar moldāvu partneri piecu LA deju summā nopelnīja 192,850 punktus un par vairāk nekā 11 punktiem apsteidza tuvākos sekotājus. Tikmēr ļoti līdzīgajā cīņā par otro vietu, kur piecu deju summā trīs pārus šķīra mazāk nekā puspunkts, iesaistījās kādreizējie WDSF amatieru kategorijas pasaules čempionātu pusfinālisti Marts Smolko/Tīna Bazikina un Vinčenzo Mariniello/Sāra Kasini (Itālija), kā arī astotdaļfinālisti no Ķīnas Hoi Jao/Žuanga Tinga.

Pirmajā dejā Sambā visi trīs pāri ieguva identisku vērtējumu, bet otrā deja Ča-ča-čā nobīdīja mūsu pāri uz 4.vietu. Pēc Rumbas un Pasodobles Marts ar Tīnu pakāpās uz dalītu otro un trešo vietu ar Hoi un Tingu. Ķīniešu ne tika labais vērtējums pēdējā dejā Džaivā ļāva Latvijas pārim nostiprināties otrajā vietā, par 0,150 punktiem apsteidzot itāļus un par0,450 punktiem ķīniešus. Līdz ar to Smolko/Bazikina WDSF profesionāļu divīzijā ceturto gadu pēc kārtas ieguva sudraba medaļas.

Šo sestdien Maskavā norisināsies pasaules čempionāts LA dejās, kur vairāk nekā 70 pāru konkurencē piedalīsies arī abi vadošie Latvijas pāri Maksims Kravčenko/Paula Kukute un Vincens Torremade/Megija Morīte.