Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Eiropas čempionātā Krievijas vingrotājas kļūdaini prezentētas kā neitrālās sportistes

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Eiropas čempionātā Krievijas vingrotājas kļūdaini prezentētas kā neitrālās sportistes
Sporta vingrotāja Eiropas čempionātā
Foto: J.Mihailova, sportgymrus.ru

Skotijas lielākajā pilsētā Glāzgovā sācies Eiropas čempionāts sporta vingrošanā. Delegāciju vadībām izsūtītajos starta protokolos Krievijas vingrotājas nepareizi tika norādīti kā neitrālās sportistes. Eiropas Vingrošanas savienības prezidents norāda, ka tas bijis pārpratums.

Blakus krievu vingrotāju uzvārdiem "RUS" vietā bija atzīme "ANA" (Authorised Neutral Athlete), ar kādu Krievijas vieglatlēti Berlīnē startēs 6.-12. augusta Eiropas čempionātā. Krievijas vingrošanas komandas pārstāvji konstatēja kļūdu un sazinājās ar Eiropas Vingrošanas savienību, kas atvainojās un operatīvi izlaboja. Citos oficiālajos dokumentos šāda veida kļūdu nebija.

Eiropas Vingrošanas savienības prezidents Farids Gaibovs: "Šīs incidents ir pārpratums. Notikušajam nav jāsabojā Krievijas vingrotāju noskaņojumu. Cik saprotu, kļūdu pieļāva Spānijas kompānija, kas sastādīja protokolus. Varbūt kāds izlēma, ka vingrošanā, tāpat kā vieglatlētikā, Krievijas sportisti startē neitrālajā statusā, līdz ar to "RUS" vietā ierakstīja "ANA". Bet varbūt nepadomāja un nokopēja ne to."

Atgādinām, ka Eiropas čempionāts sporta vingrošanā ir daļa no pirmajām kontinentālajām meistarsacīkstēm vairākos sporta veidos, kas notiek Berlīnē un Glāzgovā. Glāzgovā sacenšas sportisti peldēšanā, golfā, riteņbraukšanā, airēšanā, vingrošanā un triatlonā, savukārt vieglatlētikas čempionāts nākamnedēļ tiks aizvadīts Berlīnē.

Kā jau ziņots, Eiropas čempionātā pārstāvēta arī Latvijas vingrošana, atbalsta lēciena sacensībās mūsu Marija Ribaļčenko izcīnīja 19. vietu.

Izmantotie resursi:
tass.ru