Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Megogo senioru tūre badmintonā 11.jūlijā atsāksies Liepājā

Andrejs Siliņš

Megogo senioru tūre badmintonā 11.jūlijā atsāksies Liepājā
Foto: sussexbadminton.co.uk

Sestdien, 11.jūlijā Liepājā notiks Latvijas Badmintona federācijas rīkotās un Megogo atbalstītās senioru tūres posms “Liepājas vasara”, tādējādi atsākot turnīrus senioriem 35+ un 45+ vecuma grupās, kas tika pārtraukti līdz ar Ārkārtas situāciju Covid-19 dēļ.

Megogo senioru tūres Liepājas posms notiks Liepājas 8.vidusskolas sporta zālē, kurā ir iekārtoti 5 badmintona dubultspēļu laukumi. Ieplānoti turnīri divās vecuma grupās (35+ un 45+) visās piecās badmintona disciplīnās (vīriešu un sieviešu vienspēlēs, vīriešu un sieviešu dubultspēles, kā arī jauktās dubultspēles).

Pieteikšanās termiņš dalībniekiem ir ceturtdiena, 2020.gada 9.jūlija plkst. 20:30. Pieteikums jānosūta elektroniski uz e-pastu: pieteikumi@badminton.lv. Pieteikties aicināti gan Latvijas pieredzējušie spēlētāji, gan arī tie, kas badmintonu sākuši spēlēt salīdzinoši nesen. Lai nepieļautu senioru pārslodzi, nolikumā ir noteikts ierobežojums piedalīties ne vairāk kā divās kategorijās un ne vairāk kā 8 spēlēs.

Pirmo vietu ieguvēji visās disciplīnās un vecuma grupās balvā saņems Megogo abonementu “TV un Kino” (vairāk nekā 100 TV kanāli un 9000 filmas) uz 3 mēnešiem, savukārt tūres kopvērtējuma uzvarētāji gada nogalē saņems šādus abonementus uz 12 mēnešiem.

Pēc sacensībām dalībnieki ar pavadošajiem ģimenes locekļiem ir uzaicināti uz kopīgām vakariņām Liepājas centra restorānā “Pastnieka māja”.

“Senioru sporta dzīvē ir svarīga ne tikai kopīgā pieturēšanās pie veselīgā dzīves veida, bet arī socializēšanās. Tāpēc rīkojot šos senioru tūres posmus, īpaša vērība ir arī kopīgiem pasākumiem ārpus badmintona laukuma, lai spēlētāji var dalīties pieredzē un klātienes sarunās atbalstīt viens otru,” stāsta Latvijas Badmintona federācijas ģenerālsekretārs un Megogo senioru tūres komisārs Kristians Rozenvalds.

Pirmais Megogo senioru tūres posms notika Jelgavā, 2020.gada 8.februārī, vienlaicīgi ar tradicionālo ledusskulptūru festivālu. Jelgavas turnīrā piedalījās 53 dalībnieki no Valkas, Vijciema, Valmieras, Cēsīm, Siguldas, Salaspils, Jūrmalas, Rīgas, Baložiem, Jēkabpils, Misas, Olaines, Ozolniekiem, Jelgavas, Penkules, Ventspils un Liepājas. Turnīrā piedalījās arī spēlētāji no Lietuvas un Zviedrijas.

2020.gada 4.aprīlī Megogo senioru tūres posmam bija jānotiek Salaspilī, taču tas tika atcelts Ārkārtas situācijas ierobežojumu dēļ.

2020.gadā ieplānoti vēl trīs Megogo seniortūres posmi, tai skaitā 11.jūlijā Liepājā, 12.septembrī Valmierā un 7.novembrī, vienlaicīgi ar Latvijas čempionātu senioriem. Šobrīd tiek izskatīta iespēja rīkot vēl vienu posmu 5.decembrī, kas aizvietotu 4.aprīlī Salaspilī nenotikušo Megogo senioru tūres posmu.

Izmantotie resursi:
Badminton.lv