Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Mūsu pāris uzvar Pasaules kausā Latīņamerikas dejās

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Mūsu pāris uzvar Pasaules kausā Latīņamerikas dejās
Finālistu apbalvošana. Foto: no dejotāju personīgā arhīva.

Ar lielisku panākumu un Latvijas sporta deju pāra uzvaru Vācijā noslēdzies Pasaules kauss Latīņamerikas dejās Pasaules sporta deju federācijas (WDSF) profesionāļu divīzijā (PD). Rīdzinieki Marts Smolko ar Tīnu Bazikinu uzvarēja visās piecās dejās un, aiz sevis atstājot itāļus un ķīniešus, ieguva pirmo vietu 19 pāru konkurencē.

Pēc otrās vietas iegūšanas pēdējo divu mēnešu laikā gan Eiropas čempionātā Krievijā, gan Eiropas kausā Ungārijā LA dejās Latvijas dejotāji Marts Smolko/Tīna Bazikina (SDK „Golda”) bija pretendenti uz ļoti augstu vietu arī Vācijas pilsētā Bādenbādenē notikušajā Pasaules kausā, kas pulcēja 19 deju pārus no 14 valstīm. Sīvākie sāncenši bija Eiropas kausā uzvaru ieguvušie Daniele Sardženti un Uļjana Fomenko no Itālijas. Taču Eiropas čempionātā Itālijas pāris palika tikai piektie, līdz ar to bija pamatotas cerības, ka šoreiz šo pāru savstarpējā cīņā virsroku varētu ņemt Marts ar Tīnu.

Mūsu dejotāji ieguva pirmo vietu visās piecās dejās, kļūstot par sacensību uzvarētājiem. Viņi pārliecinoši bija pirmie četrās no piecām dejām – Sambā, Ča-ča-čā, Rumbā un Džaivā, bet Pasodoblē Martam un Tīnai labāko rezultātu izdevās uzrādīt, tikai knapi apsteidzot Itālijas pāri. Līdz ar to Sardženti ar Uļajnovu ieguva otro vietu. Ārkārtīgi līdzīga cīņa izvērtās par trešo vietu starp pārējiem četriem finālistiem, kurus visus savstarpēji šķīra tikai viens punkts. Ar vienādu punktu skaitu ar ceturtajā vietā palikušajiem krieviem trešo vietu izcīnīja ķīnieši, bet fināla sešinieku arī ar vienādu punktu skaitu noslēdza holandieši un kanādieši. No Baltijas valstīm startēja arī igauņi, kuri palika 15.vietā.

WDSF izveidotajā profesionāļu divīzijā ceturtās no lielā četrinieka sacensībām un tai pat laikā pašas nozīmīgākās – pasaules čempionāts – tiks aizvadīts oktobra beigās arī Vācijā.