Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Īrijas latviete Pušpure PK pirmajā posmā izcīna sudrabu

Īrijas latviete Pušpure PK pirmajā posmā izcīna sudrabu
Sanita Pušpure
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Serbijas galvaspilsētā Belgradā notikušajā Pasaules kausa pirmajā posmā akadēmiskajā airēšanā Īrijas latviete Sanita Pušpure sasniedza labāko rezultātu karjerā, izcīnot otro vietu.

2000 metru garajā distancē Pušpure dāmu konkurencē bija viena no divdesmit dalībniecēm. Vakar savā pusfinālā Īrijas sportiste bija otrā, iekļūstot finālā. Tajā šodien Pušpure piekāpās tikai aktuālajai pasaules čempionei Žanīnai Žmelēnai no Šveices, izcīnot otro vietu, kas ir labākais sasniegums 36 gadus vecās sportistes karjerā.

2004. gadā Sanita Pušpure kā Latvijas pilsone ieguva pasaules Universiādes čempiones titulu. 2006. gadā šī latviete pārcēlās uz Īriju. Londonas olimpiskajās spēlēs kā Īrijas pilsone viņa izcīnīja 13. vietu. Divkārtējā Eiropas bronzas medaļniece Rio spēlēm kvalificējās pēdējās atlases sacensībās, kas 24. maijā notika Lucernā, Šveicē. Izšķirošajā kvalifikācijas braucienā piedalījās arī mūsu Elza Gulbe, taču palika otrā zem svītras - pasaules airēšanas vadība oficiāli atzina, ka nevienlīdzīgu apstākļu dēļ Gulbe nevarēja nopietni cīnīties par ceļazīmi. Riodežaneiro spēlēs Pušpure ierindojās 13. vietā.

2017. gada gada pasaules čempionātā izcīnīja ceturto vietu, kas ir Pušpures karjeras augstākais sasniegums šajā līmenī. Latvijas labākā airētāja Elze Gulbe toreiz ierindojās 15. pozīcijā.

Pušpure un Gulbe tieši sacentušās vairākkārt. Latvijas pārstāve bijusi pārāka tikai vienu reizi - kā jau ziņots, 2016. gada Eiropas čempionāta finālā, cīnoties ar brāzmainu vēju, Gulbe izcīnīja sudraba medaļu, bet Pušpure nopelnīja bronzu.

Īriju pārstāvošā Pušpure ir vienīgā latviete, kas piedalās Pasaules kausa pirmajā posmā.


, 2018-06-04 00:17, pirms 6 gadiem
Kapēc mums būtu jālasa par šo valsts nodevēju?
, 2018-06-04 01:06, pirms 6 gadiem
To backstab

tikko

Kapēc mums būtu jālasa par šo valsts nodevēju?

P.impi no mutes izņem, pirms mēğini ko teikt!!!
, 2018-06-04 09:32, pirms 6 gadiem
36 gados sudrabs PK posmā- visu cieņu Sanitai!
, 2018-06-04 11:02, pirms 6 gadiem
malaks rakstīja: To backstab

tikko

Kapēc mums būtu jālasa par šo valsts nodevēju?

P.impi no mutes izņem, pirms mēğini ko teikt!!!
Tev arī kāds cits karogs tuvāks par sarkanbaltsarkano?
Kapēc autors uzskata, ka mums interesē Īrijas sportistes panākumi vai neveiksmes.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Latvijas fitnesa sportistes ar LBFBF prezidenti K.Vederņikovu un IFBB prezidentu R.Santonju. Foto: EastLab/Jakub Csontos

Fitnesa sportistēm Pajulai un Zolotovai zelta medaļas IFBB starptautiskajās sacensībās Maltā

Šonedēļ mājup no Maltas galvaspilsētas ar divām zelta medaļām, absolūtajām uzvarām un bronzas medaļu atgriezusies Latvijas fitnesa komanda, kas piedalījās Starptautiskajā fitnesa turnīrā „IFBB Diamond Cup Malta 2024”.
Uzvarētāju V.Reneslāci intervē pieredzējušais un erudītais orientēšanās sporta komentētājs Andris Rupais. Foto: Ojārs Millers/LOF.

LK orientēšanās "Ziemeļu divdienas" uzvar Reneslācis un Daģe, BČ kvalificējas juniori Staņa un Putne

Carnikavā notikušajā Latvijas kausa posmā orientēšanās sportā "Ziemeļu divdienas" pie uzvaras elites grupās tika Valters Reneslācis un Ilona Daģe, bet junioru grupās pirmo ceļazīmi dalībai Baltijas orientēšanās čempionātā izcīnīja Gustavs Staņa un Dārta Putne.
Kristaps Neretnieks. Foto: LJF

Neretnieks Pasaules kausa finālā pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu

LETA. Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks Saūda Arābijā notiekošajās Pasaules kausa finālsacensībās pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu.