Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Baltkrievija prasīs kompensāciju par nepamatotu nepielaišanu Rio olimpiādei

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Baltkrievija prasīs kompensāciju par nepamatotu nepielaišanu Rio olimpiādei
Baltkrievijas Olimpiskās komitejas ģenerālsekretārs Anatolijs Ketovs
Foto: belta.by

Baltkrievijas Olimpiskā komiteja plāno iesūdzēt tiesā Starptautisko kanoe federāciju (ICF), lai saņemtu zaudējumu atlīdzību un kompensāciju par morālo kaitējumu, kas radās lietā par izlases nepielaišanu Riodežaneiro olimpiādei.

Kā jau ziņots, dopinga skandālu dēļ Baltkrievijas smaiļošanas un kanoe airēšanas sprinta izlase pērn netika pielaista Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm.

Starptautiskā arbitrāžas tiesa (CAS) janvārī atcēla Baltkrievijas izlases diskvalifikāciju, ko ICF iepriekš piesprieda uz aizdomu pamata par dopinga lietošanu. Baltkrievijas Olimpiskā komiteja pēcāk iesniedza pretenziju ICF ar lūgumu kompensēt visu izdevumus un morālo kaitējumu, taču ICF paziņoja, ka netaisās maksāt.

"Ja viņi nevēlas risināt jautājumu mierīgā ceļā, mēs griezīsimies tiesā," norāda baltkrievu komitejas ģenerālsekretārs Anatolijs Ketovs. "Ņemot vērā to, ka mūsu airētāji tika pilnībā attaisnoti, mūsu izredzes tagad ir pietiekami labas." Plānotā prasījumu summa varētu būt robežās no 400 līdz 500 tūkstošiem ASV dolāru, tur ietilpst arī izdevumi par izlases gatavošanu un plānotās prēmijas panākumu gadījumā.

Baltkrievijas Olimpiskās komitejas prezidents Aleksandrs Lukašenko: "Bet tās bija potenciālās medaļas. Tagad mums jāstājas pretī nepamatotam spiedienam. Katrs dopinga akmens mūsu dārziņā vairs netiek uzskatīts par individuālu gadījumu, tiek mēģināts to iztēlot kā sistēmu. Tagad nevienam nav vajadzīgi pierādījumi, vajadzīgs tikai iegansts. Darbojas princips: vispirms sodīsim, bet vēlāk tiksim skaidrībā. Mūsu problēmas lielā mērā radīja bezrūpība un neuzmanība. Dodamies uz treniņnometnēm ārzemēs, bet neievērojam elementārus noteikumus pašu drošībai. Mums jābūt gudrākiem un caurspīdīgākiem, lai neviens neapšaubītu mūsu tīrību."

Izmantotie resursi:
BELTA / insidethegames.biz