Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Vita Matīse - pasaules čempione otro gadu pēc kārtas

Vita Matīse - pasaules čempione otro gadu pēc kārtas
Ilona Grīnberga, Vita Matīse, Džoana Stērlinga
Foto: cvblanes.cat

Katalonijā noslēdzies pasaules vindsērfinga čempionāts "Raceboard" klasē, kur ietverts arī olimpiskais "RS:X". Divkārtējā olimpiete Vita Matīse otro gadu pēc kārtas izcīnīja 1. vietu, savukārt divkārtējā olimpiete Ilona Grīnberga (bijusī Dzelme) izcīnīja sudraba medaļu.

Vita Matīse četrpadsmit braucienu summā ieguva 20 punktus, tikpat bija arī viņas tautietei Ilonai, taču pēc papildrādītāja priekšroka tika dota Vitai. Trešajā vietā ar 34 punktiem ierindojās austrāliete Džoana Stērlinga. Kopumā startēja vien divpadsmit dalībnieces.

Vīru sacensībās konkurence bija daudz lielāka. Zelta flotē (augstākajā līmenī) iekļuva divi mūsējie - Rihards Akmentiņš izcīnīja 40 .vietu, bet Aldis Sūriņš finišēja 46. pozīcijā. Sudraba flotē (līmeni zemāk) cīnījās trīs latvieši - septītais bija Juris Rožkalns, trīspadsmitajā vietā ierindojās Gundars Osis, bet Juris Dreimanis palika 39. pozīcijā.

Kā jau ziņots, pagājušajā gadā Vita Matīse pēc ilgāka pārtraukuma atgriezās sportā un saspringtā cīņā kļuva par "Raceboard" pasaules čempioni. Otrās vietas ieguvēju viņa apsteidza par vienu punktu, mūsu Ilona Grīnberga toreiz ierindojās ceturtajā vietā.

Kā zināms, Vita Matīse (41) piedalījās 2000. un 2004. gada olimpiskajās spēlēs, kur ieguva attiecīgi 22. un 20. vietu, savukārt Ilona Grīnberga (48) piedalījās 1992. un 1996. gada olimpiskajās spēlēs, kur ieguva attiecīgi 18. un 21. vietu.

Izmantotie resursi:
www.internationalwindsurfing.com
www.cvblanes.cat


Helvijs Saukants. Foto: theMAKKU/HLTV
2

broky un "FaZe" izvelk negaidītu trumpja dūzi un iekļūst "Major" pusfinālā

Latvijas esportista Helvija "broky" Saukanta pārstāvētā "FaZe" komanda sasniegusi datorspēles CS2 sezonas svarīgākā turnīra "Major" pusfinālu. Šovakar ceturtdaļfinālā "FaZe" revanšējās "Spirit" par zaudējumu Katovices finālā februārī un uzvarēja ar 2:1, turklāt izšķirošā karte bija "Vertigo", ko līdz šim "FaZe" nemaz nebija spēlējusi.
Foto: Amber O-Week & Dzintaru O-Cup
4

700 orientieristi no 14 valstīm Lieldienās startēs "Dzintara kausā", atklājot LK sezonu

Lieldienās uz Mangaļsalu dosies teju 700 orientēšanās sporta baudītāju no 14 valstīm, lai piedzīvotu unikālo sacensību apvidu un pieredzētu sīvas cīņas par pjedestāla pozīcijām divās vidējās distancēs "Dzintaru O-Cup", kas atklās Latvijas kausu sezonu orientēšanās sportā. MW 18, 20 un 21E grupās dalībnieki otrajā dienā startēs pēc iedzīšanas principa, kas pasākumu padarīs vēl skatāmāku un aizraujošāku.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.