Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Triatlonists Egle izmēģina spēkus "Grand Prix" finālsacensībās

Ints Megnis
Ints Megnis

Triatlonists Egle izmēģina spēkus "Grand Prix" finālsacensībās
Edgars Egle (centrā) Lozannā. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Viens no aktīvākajiem Latvijas AGE grupas triatlonistiem Edgars Egle pagājušajā nedēļas nogalē Lozannā izmēģināja savus spēkus "Grand Prix" finālsacensībās, startējot starp savas vecuma grupas labākajiem amatieru sportistiem pasaulē. Edgars atzīst, ka iepriekš triatlonu ir veicis arī ātrāk, tomēr šeit ieguvis neatsveramu pieredzi.

"Apēda mani bez sāls," bija Edgara pirmais komentārs pēc sacensībām. "Treneris secina, ka viss bija labi, izņemot peldēšanu."

Egle startēja starp 35-39 gadus veciem amatieru triatlonistiem, peldēšanā uzrādot 86. rezultātu starp 98 sportistiem. Pakaļdzīšanos viņš uzsāka jau tranzīta zonā līdz maiņas punktam, kurā uzrādīja astoto ātrāko rezultātu. Pēc tam riteņbraukšanā, kur trase bija ar diviem lieliem kāpumiem un asiem pagriezieniem nobraucienos, pirmajā aplī latvietis sasniedza 23., bet otrajā 49. rezultātu. Otrajā tranzīta zonā Egle atkal bija starp visiem ātrākajiem, šoreiz sasniedzot četrpadsmito laiku, bet noslēgumā skriešanā mūsu triatlonists sasniedza 44. laiku, kas finišā deva 56. vietu. Par čempionu ļoti pārliecinoši kļuva brits Pols Raimens, tuvākos sekotājus apsteidzot par vairāk nekā minūti.

"Ir daudzi aspekti, ko ar treneri pārrunāt, bet iegūta laba pieredze," pauž triatlonists, ar smaidu atzīstot, ka riteņbraukšanā pamanījies tikt pie asām izjūtām, kad vienā no nobraucieniem, kurā ātrums bija virs 60 kilometriem stundā, viņa velosipēds aizgājis šķērsām. "Nenokritu, kāju neizrāvu, bet bikses pilnas."

"Pats esmu nedaudz vīlies - kondīcija bija labāka nekā iepriekš Roterdamā, bet rezultāts sliktāks," stāsta Latvijas Triatlona federācijas licencētais sportists, kurš finišu sasniedza pēc stundas, 12 minūtēm un 55 sekundēm.

Kā vēstīts, elites sacensībās Latviju Lozannā pārstāvēja Daniela Leitāne, kura bija 54. vietā starp pasaules labākajām juniorēm. Egle aktīvi iesaistījās Danielas atbalstā junioru sacensību laikā, kā arī Lozannā pārrunāja iespējas startēt triatlona sacensībās Somijā, Lihtenšteinā un citās valstīs. “Grand Prix” finālposmā elites, amatieru un paratriatlona sacensībās kopā startēja vairāk nekā 4000 atlētu.

Aicinām sportistus pieteikties startiem AGE grupu cīņās triatlona mačos ārpus Latvijas. Ceram, ka 2020. gadā Edmontonā "Grand Prix" finālsacensībās jau piedalīsies plašāka Latvijas delegācija. Arī Starptautiskā un Eiropas triatlona savienība ar dažādām programmām vēlas nākotnē veicināt AGE grupu popularitāti pasaulē.