Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Ventspilī notiks ekstrēmo sporta veidu sacensības

Jānis Pārums

Ventspilī notiks ekstrēmo sporta veidu sacensības
Olimpiskais centrs ''Ventspils''
Foto: www.sp.gov.lv

5. septembrī Ventspils Piedzīvojumu parkā ikgadējo "X-spēļu" ietvaros notiks Lemberga kausa izcīņas sacensības. To organizatori cer uz lielisku Ventspils ekstrēmās sezonas noslēguma pasākumu.

Sacensību laukums Piedzīvojumu parkā ir izveidots no smilšu uzbērumiem un konstrukcijām, kas iepriekš atradās Ziemas skeitparkā. Līdz ar to ekstrēmo sporta veidu piekritēji tagad var trenēties un sacensties ne tikai vasaras skeitparkā, bet arī Piedzīvojumu parkā.

Piektdien, 4. septembrī, sacensību dalībniekiem būs iespējams iemēģināt treilus un dubulto minirampu. Sestdien, 5. septembrī, plkst. 11:00 sāksies reģistrēšanās sacensībām un BMX braucēji varēs iesildīties dubultajā minirampā, bet plkst. 12:00 norisināsies sacensības dubultajā minirampā BMX PRO un amatieru grupās. Sacensības notiks JAM formātā. Tas nozīmē, ka visi dalībnieki tiks sadalīti amatieru un profesionāļu grupās pa pieci un tiks dotas 3-6 minūtes, kurās uz maiņām katrs varēs parādīt savu labāko sniegumu.

Pirmā apbalvošana notiks jau plkst. 14:00, kad pie godalgām tiks labākie braucēji dubultajā minirampā. Plkst. 15:00 sāksies BMX sacensības treilos. Katram braucējam tiks doti 3 kvalifikācijas braucieni, seši labākie braucēji tiks finālā. Arī finālā katram braucējam būs 3 iespējas, kuru laikā parādīt savu labāko sniegumu, no kuriem tiks vērtēti 2 labākie. Plkst.16:00 labākie treilu braucēji personīgās naudas balvas pasniegs A.Lembergs. Savukārt MTB treilu disciplīnai starts tiks dots plkst. 18:00. Šo braucienu laikā katram dalībniekam tiks doti 5 braucieni, no kuriem vērtēs 3 labākos.

Visas dienas garumā sacensību dalībniekiem būs iespēja iemēģināt jaunus trikus un lēkāt porolona kastē. Tāpat arī visas dienas garumā darbosies Piedzīvojumu parka atrakcijas. Vakarā pēc sacensībām plānots afterparty pasākums. Ieeja afterpārtijā 2 Ls, sacensību dalībniekiem ar aprocēm – bez maksas.

Informāciju sagatavoja:
OC "Ventspils" Sporta un mārketinga daļa