Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Pasaules skrituļslidošanas zvaigznes uzstāda trases rekordu Jūrmalas festivālā

Krišs Upenieks

Pasaules skrituļslidošanas zvaigznes uzstāda trases rekordu Jūrmalas festivālā
Publicitātes foto

Čempionu trijnieks no Powerslide Matter World komandas šodien Jūrmalas Skrituļslidošanas festivālā neradīja šaubas par savu pārākumu, ar izšķirošu pārsvaru apsteidzot konkurentus un laužot trases rekordu. 42km “Turkish Airlines” Sporta distancē triumfēja Eiropas čempions, beļģis Ferre Spruijts (Ferre Spruyt), par dažiem centimetriem apsteidzot savus komandas biedrus, seškārtējo pasaules čempionu Pīteru Maiklu (Peter Michael) no Jaunzēlandes un 2014. gada Eiropas čempionu Fēliksu Rihnenu (Felix Rijhnen) no Vācijas. Čempionu trijotne finišēja distanci 1 stundā 4 minūtēs 54 sekundēs, uzvarētāju nosakot ar fotofiniša palīdzību

Tik augsta līmeņa skrituļslidošanas zvaigznes Latvijā sacentās pirmoreiz, un uz Jūrmalas Skrituļslidošanas festivālu bija ieradušies labākie Polijas, Igaunijas, Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas un Latvijas braucēji, lai izmantotu iespēju sacensties ar pasaules zvaigznēm. Sporta distancē 4. vietā finišēja Alekss Luiks (Aleks Luik) no Igaunijas Albe Team/Bont komandas, atpaliekot no līderiem par 5 minūtēm ar finiša laiku 1 stundā 10 minūtēs un 22 sekundēs. Spēcīgākie Polijas braucēji no Mapei-GPShosting-BDC komandas Bartošs Čojnacki (Bartosz Chojnacki) un Vočeks Barans (Wojciech Baran) ierindojās attiecīgi 5. un 6. vietā. Augstāko – 7. vietu - no Latvijas braucējiem ieguva Roberts Pundurs no Powerslide-Laimīte komandas ar finiša laiku 1 stundā 12 minūtēs un 18 sekundēs. 8. vietā ierindojās Danils Rusu (Danila Rusu, U SKATE) no Igaunijas, bet pirmo desmitnieku noslēdza latvieši Ansis Eljašāns (FILTER) un Lauris Bitenieks (Powerslide-Laimīte).

42km “Turkish Airlines” Sporta distances sieviešu konkurencē laurus plūca spēcīgā Powerslide Matter World komandas pārstāve, 2014. gada Eiropas čempione, daudzkārtēja Vācijas un junioru čempiona titula ieguvēja Katrīna Rumpus (Katharina Rumpus), finišējot 1 stundā 15 minūtēs un 14 sekundēs. 2. vietā ierindojās Ukrainas pārstāve Anna Muzika (Anna Muzyk) no SAM Racing Team Ukraine, atpaliekot no līderes par 3 sekundēm. 3. vietu ieguva Marina Zueva no Baltkrievijas, bet augstāko vietu Latvijai sieviešu konkurencē izcīnīja daudzsološā jaunā braucēja Laima Kaufiņa (FILTER) ar finiša laiku 1 stundā 22 minūtēs un 51 sekundē, no Marinas atpaliekot tikai par vienu sekundi.

Jūrmalas Skrituļslidošanas festivāls šodien turpinās ar 14.5km Tautas distanci un 4.5km Ģimenes distanci, turpretī bērni līdz 12 gadu vecumam varēs sacensties LEGO bērnu distancēs (500-1000m), kā arī balvām par krāšņākajiem un radošākajiem dalībnieku tērpiem.

Informāciju sagatavoja:
Līva Pērkone
Baltijasmaratoni.lv sabiedrisko attiecību konsultante