Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Ventspilī, Valmierā un Limbažos būs augstas klases sportistu sagatavošanas centri

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Ventspilī, Valmierā un Limbažos būs augstas klases sportistu sagatavošanas centri
Latvijas labākā svarcēlāja Rebeka Koha
Foto: Juris Presņikovs, ventspils.lv

Latvijas Nacionālās sporta padomes sēdē šodien izskatīja nozarei aktuālos jautājumus un lēma par augstas klases sportistu sagatavošanas centru projektiem.

Sēdē sprieda par augstas klases sportistu sagatavošanas centru sistēmas izveides nepieciešamību un Izglītības un zinātnes ministrijas priekšlikumu par projektu uzsākšanu no 2015.gada 1. septembra. Šādu centru izveides mērķis ir sagatavot starptautiski konkurētspējīgus augstas klases sportistus olimpiskajos sporta veidos, lai nodrošinātu izcilus sasniegumus sportā ilgtermiņā.

Šodien tika nolemts, ka minētie centri būs Ventspilī, Valmierā un Limbažos. Orientējošie sporta veidi: BMX riteņbraukšana, šķēpmešana, smaiļošana un kanoe airēšana, svarcelšana un šorttreks. Šajos centros sāks gatavoties 36 sportisti. uvākā mēneša laikā ar sporta nozares sociālajiem partneriem vēlreiz notiks diskusija, lai pieņemtu galīgo lēmumu par pilotprojekta ietvaros atbalstāmajiem sporta veidiem.

Projektu īstenošanai no 2015.gada 1. septembra līdz 2017.gada 31. augustam valsts budžetā sākotnēji paredzēti 225 000 eiro, taču vēl tiks apsvērta finansējuma palielināšana.

Ņemot vērā iepriekš neparedzēto Latvijas vīriešu regbija 7 izlases iekļūšanu 2016.gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra finālposmā, Sporta padome atbalstīja piešķirt Latvijas Regbija federācijai 16 648 eiro, lai nodrošinātu izlase dalību 2016.gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra finālposmā Lisabonā. Par finansējuma piešķiršanu Ministru kabinets varētu lemt 14. jūlija sēdē.

Izmantotie resursi:
www.izm.gov.lv

  +2 [+] [-]

, 2015-07-04 08:27, pirms 9 gadiem
Orientējošie sporta veidi.......šķēpmešana..........
Šķēpmešana šķiet tomēr ir disciplīna nevis sporta veids.

     [+] [-]

, 2015-07-04 22:07, pirms 9 gadiem
Trifolio rakstīja: Orientējošie sporta veidi.......šķēpmešana..........
Šķēpmešana šķiet tomēr ir disciplīna nevis sporta veids.
Es arī apsmējos par mūsu "sporta funkcionāru"aprobežotību.....
Protams skaidrs, ka apakšā ir viņu "lielā sporta"politika lai gūtu kaut kādu pašlabumu....