Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Artūrs Šāblis

Van Gervens paliek sausā, Razmu pārspējušais Andersons tiecas pēc trešā titula

Van Gervens paliek sausā, Razmu pārspējušais Andersons tiecas pēc trešā titula
Deivs Čiznals un Maikls Van Gervens. Foto: PC/Scanpix

Vakar 2021. gada PDC pasaules čempionātā šautriņu mešanā tika aizvadīti visi ceturtdaļfināla mači. Cīņu par sezonas galveno titulu noslēdza pasaules ranga līderis Maikls Van Gervens, dodot visas iespējas Gervinam Praisam izvirzīties pirmajā vietā pasaules rangā.

Planētas svarīgākajā šautriņu mešanas turnīrā par titulu turpina cīnīties četri spēlētāji. 2020. gada pasaules čempions Pīters Raits savas pilnvaras nolika jau trešajā kārtā, piekāpjoties Gabrielam Klemensam no Vācijas. Starp pusfinālistiem palicis vairs tikai viens pasaules čempions – 2015. un 2016. gada uzvarētājs Gerijs Andersons.

Dienas sesijas pirmajā spēlē spēkiem mērojās Kšištofs Ratajskis no Polijas un Stīvens Bantings no Anglijas. Ar rezultātu 5:3 uzvaru svinēja mājinieks Bantings, no tālākas dalības turnīrā izslēdzot visu laiku pirmo PDC pasaules čempionāta poļu ceturtdaļfinālistu. Pirmajos trīs setos angļu šautriņu metējs bija pārāks, iekrājot drošu 3:0 pārsvaru cīņā līdz pieciem uzvarētiem setiem. Mača turpinājumā Ratajskis rezultāta starpību spēja samazināt līdz vienam setam, panākot 3:4. Tomēr ar to bija par maz, lai izkarotu vietu pusfinālā. Vidējos rādītājos gājienā spēcīgāks bija Bantings ar 101,01, taču Ratajskis ar trīs šautrām spēja gūt vidēji 97,58 punktus.

Madaru Razmu uzvarējušais skots Gerijs Andersons ceturtdaļfinālā nesaskārās ar nopietnu pretestību no nīderlandieša Dirka Van Duijvenbodes puses, uzvarot ar rezultātu 5:1. Lai arī nīderlantietis spēja uzvarēt pirmajā setā, mača turpinājumā viņš bija manāmi nervozs un nespēja būt rezultatīvs. Par to gan nevarēja sūdzēties Andersons, kurš pirmo reizi turnīra laikā vidēji gājienā spēja gūt virs 100 punktiem. Divkārtējais pasaules čempions uzvarēja pat desmit legos pēc kārtas.

Iesākot vakara sesiju Londonas "Alexander Palace" jeb "Ally Pally", cīņas laukumā devās velsietis Gervins Praiss un ziemeļīrs Derils Gērnijs, šā gada PDC Pasaules kausa ieguvējam Praisam triumfējot ar rezultātu 5:4. Fantastiskā mačā, kurā uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešami visi deviņi iespējamie legi, pārliecinoši sāka Velsas šautriņu metējs. Praiss uzvarēja pirmos divus setus, atdodot pretiniekam tikai vienu legu. Turpinājumā Gērnijs spēja saņemties, atspēlējot divu setu deficītu un panākot izlīdzinājumu. Praiss pietuvojās uzvarai, kad panāca pārsvaru 4:2, taču Ziemeļīrijas labākais šautriņu metējs arī otro reizi spēja uzvarēt divus setus pēc kārtas. Noslēdzošo devīto setu sāka Praiss, kurš piecos legos, nepieļaujot breikus, apliecināja savu favorīta statusu un uzvarēja. Praisam nepieciešama uzvara visā turnīrā, lai nonāktu pasaules ranga līderpozīcijā.

Neapšaubāmi vakara lielākā sensācija tika pietaupīta pašām beigām. Visu laiku jaunākais pasaules čempions Maikls Van Gervens nespēja uzvarēt nevienu setu un piekāpās anglim Deivam Čiznalam ar rezultātu 0:5. Mača pirmo setu nīderlandietis sāka ar uzvaru legā, taču turpinājums izvērtās visai negaidīts – Van Gervens zaudēja piecos legos pēc kārtas. Arī turpinājumā šā brīža pasaules ranga līderim Van Gervenam spēle nevedās no rokas, turpretī Čiznals ceturtajā setā bija tuvu tam, lai legu noslēgtu ar deviņām šautrām. Anglis netrāpīja noslēdzošo metienu dubultajā 12 sektorā. Van Gervens joprojām ir pasaules ranga līderis, tomēr tas mainīsies, ja Gervins Praiss triumfēs turnīrā.

Pusfināli tiks aizvadīti šovakar 20.15 pēc Latvijas laika, bet pasaules čempions tiks noskaidrots 3. janvārī 21.30.

PDC pasaules čempionāta pusfināla pāri

Pāris
Deivs Čiznals (ENG) - Gerijs Andersons (SCO)
Stīvens Bantings (ENG) - Gervins Praiss (WAL)

, 2021-01-02 09:32, pirms 3 gadiem
Par gervenu-likumsakarigs iznakums,jau no turnira sakuma vins bija nekads.cesnokam krit labi,andersons sogad ari loti labs...
, 2021-01-02 13:34, pirms 3 gadiem
Van gervens kādus pāris gadus atpakaļ nomainīja metiena tehniku un ar to panākumi izpaliek.
Bet to, ka čīzī vinnēs 5:0, neviens pat iedomāties nevarēja.
pusfināli būs jāskatās, abi pāri interesanti.
Latvijas fitnesa sportistes ar LBFBF prezidenti K.Vederņikovu un IFBB prezidentu R.Santonju. Foto: EastLab/Jakub Csontos

Fitnesa sportistēm Pajulai un Zolotovai zelta medaļas IFBB starptautiskajās sacensībās Maltā

Šonedēļ mājup no Maltas galvaspilsētas ar divām zelta medaļām, absolūtajām uzvarām un bronzas medaļu atgriezusies Latvijas fitnesa komanda, kas piedalījās Starptautiskajā fitnesa turnīrā „IFBB Diamond Cup Malta 2024”.
Uzvarētāju V.Reneslāci intervē pieredzējušais un erudītais orientēšanās sporta komentētājs Andris Rupais. Foto: Ojārs Millers/LOF.

LK orientēšanās "Ziemeļu divdienas" uzvar Reneslācis un Daģe, BČ kvalificējas juniori Staņa un Putne

Carnikavā notikušajā Latvijas kausa posmā orientēšanās sportā "Ziemeļu divdienas" pie uzvaras elites grupās tika Valters Reneslācis un Ilona Daģe, bet junioru grupās pirmo ceļazīmi dalībai Baltijas orientēšanās čempionātā izcīnīja Gustavs Staņa un Dārta Putne.
Kristaps Neretnieks. Foto: LJF

Neretnieks Pasaules kausa finālā pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu

LETA. Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks Saūda Arābijā notiekošajās Pasaules kausa finālsacensībās pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu.