Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Indonēzija pieteiksies 2032. gada olimpisko spēļu rīkošanai

Rolands Eliņš

Indonēzija pieteiksies 2032. gada olimpisko spēļu rīkošanai
Tomass Bahs un Joko Vidodo Āzijas spēlēs
Foto: AFP/Scanpix

Indonēzijas prezidents Joko Vidodo pavēstījis medijiem, ka tiks izvirzīta kandidatūra uz 2032. gada vasaras olimpisko spēļu rīkošanu.

Indonēzijas prezidents par pieņemto lēmumu paziņojis pēc tikšanās ar SOK prezidentu Tomasu Bahu. Indonēzija šobrīd rīko Āzijas spēles, kas mēroga ziņā ir otrs lielākais vairāku sporta veidu pasākums aiz vasaras olimpiskajām spēlēm.

„Pēc lieliskās pieredzes Āzijas spēlēs mēs tagad uzskatām, ka spējam veiksmīgi sarīkot arī pasaules lielākās sporta sacensības,” izteicās Vidodo.

SOK prezidents Bahs pieņēma Indonēzijas izteikto vēlmi kandidēt uz OS rīkošanu: „Āzijas spēles ir devušas Indonēzijas kandidatūrai stingru pamatu. Āzijas spēļu rīkotāji ir parādījuši veiksmīgu kombinācija efektivitātei un draudzīgumam, un olimpiskās spēles iestājas tieši par šādām vērtībām.”

Indonēzijā Āzijas spēlēs piedalās apmēram 12 tūkstoši sportistu no 45 valstīm, kas sacenšas 60 dažādās disciplīnās. Indonēzija šī pasākuma rīkošanas tiesības ieguva tikai pirms četriem gadiem, kad Vjetnama no tām atteicās finansiālu iemeslu dēļ.

Nākamās vasaras spēles tiks rīkotas Tokijā, kamēr 2024. un 2028. gada spēles notiks attiecīgi Parīzē un Losandželosā. Vēlmi rīkot 2031. gada spēles izteikušas arī Šanhaja un Indijas Olimpiskā asociācija, tāpat savu iespēju izvirzīt kandidatūru apsver Austrālijas pilsēta Brisbena. Ne Indija, ne Indonēzija vēl ne reizi nav rīkojušas olimpiskās spēles.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/olympics/...

     [+] [-]

, 2018-09-01 15:59, pirms 6 gadiem
Mums ar vajadzēja olimpiādi. Piemēram šahā.