Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Ilvars Grīslis

Apsvērs iespēju pielāgot Ķīpsalas izstāžu kompleksu sportam

Pēc Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) iniciatīvas Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM) notika sanāksme, kurā tika pārrunāta iespēja vienu no Ķīpsalas izstāžu, kultūras un sporta centra hallēm pārveidot par vieglatlētikas manēžu.

Laikā, kad RTU un SIA "RTU-BT1" jārisina jautājums par nomas līguma pagarināšanu, augstskolas vadība meklē iespēju, kā nodrošināt savas vajadzības sporta nozarē, respektējot esošās līgumsaistības starp RTU un SIA "RTU-BT1", kā arī, ņemot vērā Rīgas pilsētas un valsts vajadzības.

Sanāksmē piedalījās IZM valsts sekretāra vietnieks sporta jautājumos Edgars Šneps, RTU rektora vietnieks stratēģiskās attīstības jautājumos Mareks Zeltiņš, Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) ģenerālsekretārs Einars Fogelis un Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) prezidents Guntis Zālītis.

2007.gadā analizējot vieglatlētikas infrastruktūru Latvijā, IZM, LOK un LVS konstatēja, ka tieši Rīgā situācija ir neapmierinoša. Jau sākotnēji plānojot Ķīpsalas izstāžu kompleksa celtniecību, viena no hallēm tika projektēta kā vieglatlētikas manēža. Pārveidojot vienu no hallēm par vieglatlētikas manēžu, kā arī izveidojot vairākus multifunkcionālus sporta laukumus, tiktu ne tikai daļēji nodrošināta Rīgas vieglatlētu nepieciešamība pēc treniņu iespējām ziemas, pavasara un rudens sezonā, bet arī nodrošināta iespēja sportot RTU studentiem un Pārdaugavas tuvākās apkārtnes iedzīvotājiem.

Šādu projektu varētu atbalstīt gan IZM, gan LOK, gan LVS. Projekta īstenošanā būtiska būs arī Rīgas domes pozīcija, tāpēc sanāksmes dalībnieki vienojās, ka turpmākajās sarunās jāpieaicina pārstāvji no Rīgas domes un SIA "RTU-BT1".

Tika nolemts, ka RTU sadarbībā ar LVS izvērtēs tehniskās iespējas vieglatlētikas manēžas izveidei konkrētajā vietā. Tāpat RTU iespējami īsākā laikā veiks aprēķinus, lai varētu iepazīstināt IZM un Rīgas domi ar ekonomiski pamatotu piedāvājumu.

Edgars Šneps norāda: "Situācijā, kad nav skaidra Rīgas sporta manēžas Maskavas ielā perspektīva, RTU iniciatīva ir apsveicama. Liela Latvijas vieglatlētu daļa dzīvo Rīgā, kur treniņu iespējas ir ierobežotas. Valsts iespēju robežās atbalstīs šī projekta attīstību un ceru, ka tas gūs atbalstu arī Rīgas domē".

Mareks Zeltiņš uzsver, ka "RTU savā attīstības stratēģijā ir nepārprotami nodefinējusi vienotā teritoriālā kompleksa attīstību Ķīpsalā, kas ietver arī modernu sporta centru. Ir pienācis brīdis, kad jāsāk mērķtiecīgi īstenot plānotās darbības un sadarbībā ar ieinteresētajām pusēm ir jāatrod optimāls risinājums, kā pakāpeniski palielināt sporta funkciju Ķīpsalas izstāžu, kultūras un sporta centrā, kā sakārtot stāvvietu un transporta plūsmu jautājumu, kas ļoti uztrauc arī Ķīpsalas iedzīvotājus".

Informāciju sagatavoja:
Aiga Salmane


Pāvels Švecovs. Foto: Reuters/Scanpix

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā iekļūst pusfinālā

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien pārvarēja Budapeštā notiekošā Pasaules kausa trešā posma kvalifikāciju un sasniedza pusfinālu.

Latvijas burātāji uzvar starptautiskā regatē “Skradin Cup”

Kapteiņa Artūra Mecberga komanda ar jahtu “Dufour 41” uzvarējusi starptautisko regati “Skradin Cup’24” (Horvātijā). Četrās sacensību dienās ļoti mainīgos laika apstākļos (no pilnīga bezvēja līdz vētras stipruma brāzmām, no mierīgas līdz bangojošai jūrai), tika veiktas četras sacīkstes.
Foto: Aerodium
1

Toms Īvāns izcīna trešo vietu Pasaules kausā iekštelpu lidošanā

Ķīnas Tautas republikas īpašajā administratīvajā reģionā Makao notiekošajā 5. Pasaules kausa izcīņā, 3. Eiropas kausa izcīņā un 1. Āzijas kausa izcīņā iekštelpu lidošanā (indoor skydiving), kas norisinājās no 16. līdz 22. aprīlim, Latvijas pārstāvis Toms Īvāns (31) izcīnija Eiropas kausu un ieguva trešo vietu frīstaila jeb brīvās izvēles programā Pasaules kausa izcīņā.