Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Smaiļotājs Akmens izcīna bronzu Eiropas U23 čempionātā

Ints Megnis
Ints Megnis

Smaiļotājs Akmens izcīna bronzu Eiropas U23 čempionātā
Roberts Akmens Eiropas U23 čempionātā
Foto: Canoe Europe

Talantīgais Latvijas smaiļotājs Roberts Akmens svētdien izcīnīja bronzas medaļu Itālijā notikušajā Eiropas junioru un U23 čempionātā.

Akmens sacentās U23 grupā un 200 metru distancē finišēja pēc 35.564 sekundēm, piekāpjoties vienīgi itālim Andrea di Liberto un lietuvietim Artūram Sejam.

Šis gan Akmenam nav lielākais šāda veida panākums - 2014. gadā viņš triumfēja Eiropas junioru čempionāta 200 metros, bet 2015. gadā bija pasaules junioru vicečempions.

Čempionāta noslēdzošajā dienā tika sadalīti visi medaļu komplekti 200 un 500 metru distancēs, Latvijas sportistiem piedaloties vēl vairākos A finālos. Tā ceturto vietu kanoe 200 metros starp junioriem guva Ansis Grišāns, bet devītais U23 grupas 500 metros bija smaiļotājs Aldis Vilde. Kanoe 500 metros startēja Latvijas četrinieks Aleksejs Ševcovs, Vitālijs Upenieks, Matīss Ozols un Juris Ševcovs, tomēr arī šie sportisti samierinājās ar devīto vietu.

Sestdien tika sadalītas medaļas 1000 metros, kad Latvijai sestās vietas guva kanoe airētājs Roberts Lagzdiņš, kā arī kanoe divnieku ekipāža Aleksejs Ševcovs un Matīss Ozols.

Uz Itāliju, kur notika čempionāts, Latvijas izlase bija devusies 24 sportistu un sešu treneru sastāvā. Pērn junioru un U23 Eiropas čempionātā olimpiskajā disciplīnā godalgu izcīnīja Latvijas kanoe junioru airētājs Roberts Lagzdiņš, kurš bija trešais 1000 metros, bet neolimpiskajā disciplīnā sudrabu nopelnīja divnieks Edvarts Ceipe / Kristofers Lamberts, startējot 200m smaiļošanā.