Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Edgars Bērziņš

Šonedēļ - Latvijas Amatieru čempionāts golfā

No 2. līdz 4. jūlijam “Ozo” golfa kluba laukumā, Rīgā, risināsies vienas no golfa sezonas
visprestižākajām sacensībām LMT Latvijas Amatieru čempionāts, kur dalībnieku vidū būs valsts spēcīgākie golferi. Čempionātā piedalīsies sportistu rekordskaits - 101 spēlētājs, startējot 87
vīriešiem un 14 sievietēm.

Latvijas Amatieru čempionāta uzvarētājus sieviešu un vīriešu konkurencē noteiks trīs dienu sacensībās, izspēlējot 54 bedrītes (18 bedrītes katru dienu). Sacensību noslēguma kārtai pēc pirmo divu dienu rezultātu summas kvalificēsies 54 labākie vīrieši un visas spēlētājas sievietēm.

Spēcīga konkurence gaidāma sievietēm, jo spēlēs visas Latvijas izlases golferes. Dalībnieču vidū būs divkārtējā ASV studentu sporta (NCAA) “Atlantic Sun” konferences čempione Laura Jansone, debijas sezonu NCAA veiksmīgi aizvadījusī Krista Puisīte un viņas jaunākā māsa Māra Puisīte, kura spēlēt un mācīties uz ASV pārcelsies šoruden.

Vīriešiem galvenais favorīts varētu būt trīskārtējais Latvijas amatieru čempions Kārlis Broders, kam
golfa karjeras pilnveidošanu izdevies apvienot ar mācībām Lafboro universitātē, Anglijā. Uz labiem
rezultātiem pretendēs arī junioru izlases spēlētāji, kam olimpiskajā sporta veidā vēlāk šovasar jāstartē Eiropas Golfa asociācijas (EGA) Izaicinājuma balvas izcīņā komandām.

Pērn par Latvijas amatieru čempioniem kļuva Kārlis Broders un Māra Puisīte.

Latvijas Golfa federācijas prezidents Vitauts Tučkus: “Esmu ļoti gandarīts, ka šībrīža smagajos
ekonomiskajos apstākļos, kuros visi esam nokļuvuši, golfa dzīve Latvijā ir tik ļoti aktīva, ko apliecina
LMT Latvijas Amatieru čempionāta dalībnieku skaits un kvalitāte. Tātad mūsu golferi ir sīksti cīnītāji,
kas ar perspektīvu skatās uz savu sporta veidu gan tagad, gan nākotnē, un tas nozīmē ka augsti rezultāti starptautiskā līmenī neizpaliks. Paldies par neizmērojamo ieguldījumu mūsu galvenajiem sponsoriem LMT un “Ozo” golfa laukuma vadībai, kā arī pašiem spēlētājiem un junioru vecākiem. Lai uzvar stiprākais!”

Latvijas Amatieru čempionāts ir augstākā līmeņa amatieru sacensības Latvijā, kuras organizē Latvijas Golfa federācija sadarbībā ar “Ozo” golfa klubu un čempionāta ģenerālsponsoru SIA Latvijas Mobilais Telefons. Nacionālais čempionāts notiks jau 16. reizi, un visās līdzšinējās sacensībās ir piedalījušies tikai trīs spēlētāji - Andris Keisels, Māris Gulāns un LOK Goda prezidents Vilnis Baltiņš, kuru vārdi sastopami dalībnieku sarakstā arī šogad.

Pirmais Latvijas Amatieru čempionāts notika 1995.gadā Nitvaljas golfa laukumā, Igaunijā, jo Latvijā
vēl nebija sava laukuma. Par pirmajiem čempioniem kļuva Vilnis Baltiņš juniors un Laura Kuplā.
Nitvaljas laukums vēl trīs gadus pēc kārtas uzņēma Latvijas amatieru čempionāta dalībniekus. Vēlāk no 1998. līdz 2001.gadam čempionāts notika Golfa klubā “Viesturi” (Mārupē), savukārt kopš 2002.gada – “Ozo” Golfa klubā. Visvairāk čempionu titulus – septiņus - ir guvusi Vineta Ruka no 1997. līdz 2003.gadam.

Golfā amatierisms nav vis meistarības līmeņa, bet gan spēlētāja statusa apliecinājums. Nacionālie amatieru čempionāti ir vienas no prestižākajām ikgadējām sacensībām arī tradicionālajās golfa lielvalstīs.


Pāvels Švecovs. Foto: Reuters/Scanpix

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā iekļūst pusfinālā

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien pārvarēja Budapeštā notiekošā Pasaules kausa trešā posma kvalifikāciju un sasniedza pusfinālu.

Latvijas burātāji uzvar starptautiskā regatē “Skradin Cup”

Kapteiņa Artūra Mecberga komanda ar jahtu “Dufour 41” uzvarējusi starptautisko regati “Skradin Cup’24” (Horvātijā). Četrās sacensību dienās ļoti mainīgos laika apstākļos (no pilnīga bezvēja līdz vētras stipruma brāzmām, no mierīgas līdz bangojošai jūrai), tika veiktas četras sacīkstes.
Foto: Aerodium
1

Toms Īvāns izcīna trešo vietu Pasaules kausā iekštelpu lidošanā

Ķīnas Tautas republikas īpašajā administratīvajā reģionā Makao notiekošajā 5. Pasaules kausa izcīņā, 3. Eiropas kausa izcīņā un 1. Āzijas kausa izcīņā iekštelpu lidošanā (indoor skydiving), kas norisinājās no 16. līdz 22. aprīlim, Latvijas pārstāvis Toms Īvāns (31) izcīnija Eiropas kausu un ieguva trešo vietu frīstaila jeb brīvās izvēles programā Pasaules kausa izcīņā.