Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Eiropas badmintona čempionātā pārliecinoši uzvar Akselsens un Marina, dominē Dānija

Krišs Upenieks

Eiropas badmintona čempionātā pārliecinoši uzvar Akselsens un Marina, dominē Dānija
Karolīna Marina
Foto: EPA/Scanpix

Svētdien, 29.aprīlī Spānijas kūrurtpilsētā Huelvā noslēdzās Eiropas čempionāts badmintonā. Vīriešu vienspēlēs pārliecinoši uzvarējā Pasaules reitinga līderis Viktors Akselsens no Dānijas, bet sieviešu vienspēlēs tikpat pārliecinoši, par prieku vietējiem līdzjutēkjiem, uzvarēja Olimpiskā čempione Karolina Marina, kura savas sportiskās gaitas sāka tieši Huelvā.

Valstu konkurencē Eiropas čempionātā dominēja Dānija, izcīnot 2 no 5 zelta medaļām, 2 no 5 sudraba medaļām, kā arī 4 no 10 bronzas medaļām. Tādējādi Dānijas badmintona spēletāji izcīnīja 40% no visām medaļām. Bez Dānijas karoga, vēl trīs reizes virs pjedestāla tika uzvilts arī Anglijas karogs, divas rezes Krievijas, Francijas un Nīderlandes karogi, bet pa vienai reizei arī Bulgārijas, Vācijas un Spānijas karogi.

Huelva kā Eiropas čempionāta norises vieta tika izraudzīta pateicoties pilsētas saistībai ar Karolinu Marinu. Sporta centrs, kurā notika Eiropas čempionāts, tika pārsaukts Karolinas Marinas vārdā, tādējādi godinot nu jau četrkārtējo Eiropas čempioni, 2016.gada Olimpisko čempioni, kā arī divkārtējo Pasaules čempioni. Spānijā Karolina Marina ir superzvaigznes statusā, tāpēc visas piecas viņas spēles, sākot ar 1/16 finālu, norisinājās pārpildītā arēnā.

Eiropas čempionātā piedalījās arī divas Latvijas spēlētājas - Ieva Pope sieviešu vienspēlēs, kā arī sieviešu dubultspēļu pāris Ieva Pope un Monika Radovska. Latvijas sieviešu dubultspēļu pāris 1/16 finālā divos setos (21-13 21-10) zaudēja Nīderlandes pārim Selena Piek & Cheryl Seinen, kuras Eiropas čempionātā tika izsētas ar 5.numuru un aicīnījās līdz 1/4 finālam. Savukārt Ieva Pope, kura tika izsēta jau Eiropas čempionāta 1/16 finālā, savā pirmajā un diemžēl arī vienīgajā spēlē divos setos (21-7, 21-14) zaudēja igaunietei Kristin Kuuba, kura 1/8 finālā zaudēja sudraba medaļas ieguvējai Jevgēņijai Kosetskajai no Krievijas.

Jāatzīmē, ka Ieva Pope un Monika Radovska ir mērķtiecīgi strādājušas, lai kvalificētos uz Eiropas čempionātu. Latvijas sieviešu dubultspēļu pāris Ieva Pope un Monika Radovska šobrīd Pasaules reitingā ir 142.vietā. Savukārt sieviešu vienspēļu reitingā Ieva Pope šobrīd ir 270.vietā, bet Monika Radovska 362.vietā. Aizvadītajos 12 mēnešos abas Latvijas spēlētājas ir izbrīvējušas savu laiku un līdzekļus, lai piedalītos Pasaules reitinga turnīros ne tikai Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, bet arī Portugālē, Velsā, Krievijā, Vācijā, Francijā, Dānijā, Beļģijā un Nīderlandē. Likumsakarīgi, ka Latvijas sieviešu dubultspēļu pāris Ieva Pope & Monika Radovska Latvijas badmintona Gada balvas pasākumā tika atzīts par Gada pāris 2017, savukārt Monika Radovska saņēma Gada balvu kā Gada spēlētāja 2017.

Ieva Pope Eiropas čempionātos piedalās jau trešo pēc kārtas. Arī 2017.gadā viņa kvalificējās sieviešu vienspēļu turnīram, bet 2016.gadā Ieva Pope kvalificējās sieviešu dubultspēļu turnīram pāri ar Kristīni Šeferi. Savukārt 2014.gadā Eiropas čempionāta Latviju pārstāvēja Monika Radovska. 2015.gadā Eiropas čempionāts nenotika, jo togad Baku tika aizvadītās pirmās Eiropas spēles. Arī 2019.gadā, kad Eiropas spēles norisināsies Minskā, nenotiks Eiropas čempionāts.

Jau divus gadus pēc kārtas Eiropas čempionātos Latvija ir pārstāvēta divās kategorijās - sieviešu vienspēlēs un sieviešu dubultspēlēs. Latvijai visražīgākais bija 2016.gads, kad Latvijas spēlētāji kvalificējās četrās no piecām kategorijām. 2016.gadā Latviju vīriešu vienspēlēs pārstāvēja Niks Podosinoviks, sieviešu dubultspēlēs Kristīne Šefere un Ieva Pope, jauktajās dubultspēles Niks Podosinoviks un Kristīne Šefere, sieviešu vienspēlēs Kristīne Šefere, kura, turklāt, izcīnīja augsto dalīto 9.-16.vietu.

No Baltijas valstīm šogad Eiropas čempionātā visplašāk ir pārstāvēta Igaunija - 8 spēlētāji visās piecās kategorijās. Savukārt Lietuvas pārstāvniecība ir identiska Latvija - divas spēlētājas, arī divās kategorijās - sieviešu vienspēles un Gerda Voitechovskaja & Vytaute Fomkinaite sieviešu dubultspēlēs.

Eiropas čempionātam ir rezervēts laiks gada 17.nedēļā, kas šogad ir no 23. līdz 29.aprīlim. Eiropas čempionāts notiek katru gadu, izņemot gadu, kad notiek Eiropas spēles, kuru programmā ir iekļauts arī badmintons. Spēlētāji uz Eiropas čempionātu un Eiropas Olimpisko spēļu badmintona turnīru var kvalificēties saskaņā ar Pasaules badmintona reitingu. Eiropas čempionātā piedalās 48 spēlētāji vīriešu un sieviešu vienspēļu turnīros, kā arī 32 pāri vīriešu, sieviešu un jauktajās dubultspēlēs.

Izmantotie resursi:
Badminton.lv

     [+] [-]

, 2018-05-01 13:26, pirms 6 gadiem
paldies VIAŠITAM,ka beidzot kāda Latvijas TV sāk rādīt badmintonu

  +1 [+] [-]

, 2018-05-01 13:53, pirms 6 gadiem
ice F-1 rakstīja: paldies VIAŠITAM,ka beidzot kāda Latvijas TV sāk rādīt badmintonu
Bobsleigh Canada Skeleton
Bobsleigh medal moves closer - BBSA
Swiss Sliding says Goodbye to Beat Hefti,...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-05-01 16:02, pirms 6 gadiem
comon88 rakstīja: Bobsleigh Canada Skeleton
Bobsleigh medal moves closer - BBSA
http://www.ibsf.org/en/news/8-bobsleigh/20594-swiss-sliding-says-goodbye-to-beat-hefti-sabina-hafner-alex-baumann-and-head-of-sports-thomas-lamparter
es jau aizsūtīju savu CV Kanādai