Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Nakoņečnijs: "Jāzina latviešu valoda, jo dzīvojam Latvijā"

Nakoņečnijs: "Jāzina latviešu valoda, jo dzīvojam Latvijā"
Ruslans Nakoņečnijs (centrā) uz pjedestāla Kairā
Foto: emss.gov.eg

"Labdien, priecājos iepazīties," sarunu latviski iesāk Doņecku pametušais Ukrainas pilsonis Ruslans Nakoņečnijs (25), kurš nesen sarūpēja Latvijai zelta medaļu modernās pieccīņas Pasaules kausa posmā Kairā. Intervijā "Latvijas Avīzei" sportists atklāj, ka latviešu valodas apgūšana sokas vieglāk nekā bija gaidīts. Mūsu federācijas pārstāvis cer, ka ukrainim izdosies iegūt Latvijas pilsonību.

Pērnā gada beigās Ruslans kopā ar dzīvesbiedri Alīnu pārcēlās uz dzīvi Latvijā un cer šo valsti pārstāvēt Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs. "Kad situācija Doņeckā kļuva kritiska, nācās domāt par pārcelšanos. Parunāju ar Latvijas izlases treneri Mihailu Jefremenko [Kijevā dzimušais un augušais tagadējais Latvijas speciālists trenē arī Jeļenu Rubļevsku un Denisu Čerkovski] un sākām strādāt kopā. Pēc tam apspriedām visus jautājumus ar nacionālo federāciju, kas piekrita ka pārstāvēšu Latviju. Ukrainas federācija man īpašus jautājumus neuzdeva. Latvijā ir visi nosacījumi, lai trenētos. Te arī apprecējos ar savu draudzeni, ar kuru jau ilgi esmu kopā. Man patīk jaunās mājas, vēlos dzīvot un pilnveidoties te. Turklāt pēc būtības man nav kur atgriezties," atzīst Nakoņečnijs.

Abi ar sievu cītīgi mācās latviešu valodu, divas reizes nedēļā apmeklē kursus. "Jāzina latviešu valoda, jo dzīvojam Latvijā," norāda Jūrmalā dzīvojošais ukrainis. "Sākumā domāju, ka iemācīties būs daudz sarežģītāk, taču nav tik traki. Sarežģīti ir saprast garumzīmes, vēl nevaru izveidot garākus teikumus, taču cenšos un zinu, ka sanāks."

"Visu ziemu Jūrmalā skrēju krosus, treniņu apstākļi te labāki nekā Ukrainā," atklāj Ruslans Nakoņečnijs, kurš Ēģiptes posmā pamanījās uzvarēt. "Sajūta bija ļoti laba, kad Kairā arī Latvijas karogs tika uzvilkts mastā. Jau nedaudz zinu arī himnas vārdus."

Latvijas Modernās pieccīņas federācija ukraiņu sportistam maksā algu, nodrošina treniņu apstākļus un iespēju startēt sacensībās. Federācijas valdes loceklis Andris Feldmanis: "Ļoti talantīgs sportists, fiziskie dotumi vieni no labākajiem pasaulē, četru mēnešu laikā Latvijā pieslīpējis paukošanu un jāšanu. Potenciāli no viņa var gaidīt lielas uzvaras, un ceram, ka tās ļaus iegūt Latvijas pilsonību par īpašiem nopelniem. Ceram, ka Nakoņečnijs nākamgad varēs pārstāvēt Latviju olimpiskajās spēlēs Rio."

Izmantotie resursi:
"Latvijas Avīze"


, 2015-04-01 12:35, pirms 9 gadiem
savādi gan.... "Jāzina latviešu valoda, jo dzīvojam Latvijā"...
vienīgā tauta pasaulē, kas to nesaprot, ir krievi...
, 2015-04-01 12:35, pirms 9 gadiem
"Jāzina latviešu valoda, jo dzīvojam Latvijā"

kandidāts uz gada balvu "Paraugs sportā"
, 2015-04-01 12:46, pirms 9 gadiem
Visu cieņu čalītim
, 2015-04-01 12:51, pirms 9 gadiem
Labs cilvēks, jāņem!
, 2015-04-01 13:01, pirms 9 gadiem
Zelta vārdi!
Prieks par šādu čali.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-04-01 13:08, pirms 9 gadiem
Kur tad Derums?Tās taču ir šausmas
, 2015-04-01 13:32, pirms 9 gadiem
Smalks PR gājiens
, 2015-04-01 13:37, pirms 9 gadiem
Var redzēt, ka ne tikai labs sportists, bet arī inteliģents cilvēks. Malacis.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-04-01 15:30, pirms 9 gadiem
L@tgaļs rakstīja: Latgola jau ari ir tys pats, pūli, kas te dzeivuoi ir apguvuši Latgaļu volūdu, i tys pats ir ari ar Ukrainim i vel dazom tautom, kas dzeivoi Latgolā... Tik dīmzal krivvaludeigi latgaliski reti, kurs gryb viucetīs, taidu ir mozuokums...
Govis paganiji jau ? Tagad laiks kandzu laikam dzit ar Mackevicu kopa un apspriest, kuri vel melnie varetu but latgali. To 1.aprila joku, jau nu nekadigi bez apsaubamas kvalitates kandzas nevareja izdomat.
, 2015-04-01 15:31, pirms 9 gadiem
L@tgaļs rakstīja: Latgola jau ari ir tys pats, pūli, kas te dzeivuoi ir apguvuši Latgaļu volūdu, i tys pats ir ari ar Ukrainim i vel dazom tautom, kas dzeivoi Latgolā... Tik dīmzal krivvaludeigi latgaliski reti, kurs gryb viucetīs, taidu ir mozuokums...
Tas gan nav tiesa. Mans kolēģis Oļegs no Rēzeknes, kā nojaut krievs, tekoši runā ne tikai latviski, bet arī latgaliski.
, 2015-04-01 15:54, pirms 9 gadiem
...interesanti, bet dzīvodams Doņeckà, viņš ukraiņu valodu zināja? mācījās?
, 2015-04-01 17:19, pirms 9 gadiem
dakots rakstīja: ...interesanti, bet dzīvodams Doņeckà, viņš ukraiņu valodu zināja? mācījās?
Kāpēc lai nezinātu? Doņecka taču pirms okupācijas bija ukraiņu pilsēta, ne jau slāvu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-04-02 03:55, pirms 9 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Kāpēc lai nezinātu? Doņecka taču pirms okupācijas bija ukraiņu pilsēta, ne jau slāvu!
Tāpat kā Krima arī bija Ukraina. Nezinu par Doņecku, bet pāris gadus atpakaļ biju Krimā un divu nedēļu laikā tā arī ne reizi nedzirdēju ukraiņu valodu, kas patiesībā ļoti izbrīnīja, jo it kā atrados Ukrainā. Vēlākie notikumi gan apskaidroja kāds tam iemesls -kas tad runās ukrainiski, ja ukraiņu tur praktiski nav.
Latvijas fitnesa sportistes ar LBFBF prezidenti K.Vederņikovu un IFBB prezidentu R.Santonju. Foto: EastLab/Jakub Csontos

Fitnesa sportistēm Pajulai un Zolotovai zelta medaļas IFBB starptautiskajās sacensībās Maltā

Šonedēļ mājup no Maltas galvaspilsētas ar divām zelta medaļām, absolūtajām uzvarām un bronzas medaļu atgriezusies Latvijas fitnesa komanda, kas piedalījās Starptautiskajā fitnesa turnīrā „IFBB Diamond Cup Malta 2024”.
Uzvarētāju V.Reneslāci intervē pieredzējušais un erudītais orientēšanās sporta komentētājs Andris Rupais. Foto: Ojārs Millers/LOF.

LK orientēšanās "Ziemeļu divdienas" uzvar Reneslācis un Daģe, BČ kvalificējas juniori Staņa un Putne

Carnikavā notikušajā Latvijas kausa posmā orientēšanās sportā "Ziemeļu divdienas" pie uzvaras elites grupās tika Valters Reneslācis un Ilona Daģe, bet junioru grupās pirmo ceļazīmi dalībai Baltijas orientēšanās čempionātā izcīnīja Gustavs Staņa un Dārta Putne.
Kristaps Neretnieks. Foto: LJF

Neretnieks Pasaules kausa finālā pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu

LETA. Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks Saūda Arābijā notiekošajās Pasaules kausa finālsacensībās pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu.