Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas jaunie paukotāji startēs pasaules čempionātā Taškentā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Latvijas jaunie paukotāji startēs pasaules čempionātā Taškentā
Pasaules čempionāts kadetiem un junioriem
Foto: fie.org

Uzbekistānas galvaspilsētā Taškentā šodien sākas kārtējais pasaules čempionāts kadetiem un junioriem - svarīgākais paukošanas pasākums šajā gadā. Latvija tiks pārstāvēta divos ieroču veidos špagā un floretē, kopumā startēs astoņi mūsējie.

Špagas paukotāji sāks savu startu jau šodien, uz cīņām izies mūsu jaunākie špagisti Egīls Vasaraudzis un Ernests Cimborevičs (abi ir Aleksandra Pļaskina audzēkņi). Rīt valsti pārstāvēs floretes kadeti Iļja Dembo un Olafs Saukāns, šie puiši ir trenera Valda Kupča paspārnē.

Tālāk cīņas jau tiks turpinātas junioru konkurencē un pirmie uz celiņiem atkal iznāks špagisti no Daugavpils - 5. parīlī startēs trenera Aleksandra Pļaskina audzēkņi Ernests Cimborevičs, Egīls Vasaraudzis un Andris Jahimovičs, bet 6. aprīlī sacentīsies floretes meistari Renārs Blūmentāls, Vitālijs Kuceba un Edmunds Lukass Teteris (Vitālija Sergejeva un Valda Kupča audzēkņi). Šie paši puiši pārstāvēs arī Latvijas izlasi komandu sacensībās floretē, kas norisināsies 7. datumā.


Pēdējos gados Latvija nevar palepoties ar lieliem panākumiem šajā sporta veidā, taču Andris Jahimovičs pirms diviem gadiem ieguva sudraba medaļu kadetu pasaules čempionātā un tika pasludināts par 2013. gada Daugavpils labāko sportistu. Savukārt tepat Igaunijā paukošana ir ļoti augstā līmenī - 2014. gada valsts labākā sportiste bija paukotāja Ērika Kirpu, bet gadu iepriekš paukotāji triumfēja abu dzimumu nominācijās.


Izmantotie resursi:
www.paukosana.lv