Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

USADA vadītājs: "Pienācis laiks vairs neļaut krieviem spēlēties ar WADA"

USADA vadītājs: "Pienācis laiks vairs neļaut krieviem spēlēties ar WADA"
Treviss Taigerts. Foto: AP / Scanpix

ASV Antidopinga aģentūras vadītājs Treviss Taigerts publiskā uzsaukumā aicinājis Pasaules Antidopinga aģentūru (WADA) atjaunot Krievijas sportistiem iepriekš atcelto diskvalifikāciju.

WADA 2015. gada novembrī pārtrauca Krievijas Antidopinga aģentūras (RUSADA) darbību, pilno statusu atjaunojot tikai 2018. gada 20. septembrī. Organizācijas eksperti decembrī ieradās Maskavā, taču nevarēja pabeigt darbu, jo nepieciešamā aparatūra nav sertificēta atbilstoši Krievijas likumdošanai. Līdz pagājušā gada 31. decembrim krieviem bija jādod pieeja visiem Maskavā esošajiem datiem un, lai gan oficiāli šobrīd nav ziņots par to, vai tas noticis, tiek runāts, ka situācija nav mainījusies.

"Septembrī WADA slepus atjaunoja RUSADA darbību pretēji sportistu, valdību un publikas vēlmei," savā paziņojumā raksta Taigerts. "To izdarot, WADA garantēja, ka Krievija nodos visus lietas (par valdības piesegtu dopinga sistēmu) pierādījumus līdz 31. decembrim. Neviens nav pārsteigts, ka šis termiņš tika ignorēts. Ir pienācis laiks, lai WADA vairs neļautu krieviem ar sevi spēlēties un nekavējoties viņus jāatzīst par neatbilstošiem WADA noteikumiem. Sportistiem prasām lielu atbildību, tāpēc valdībām, kas tīšuprāt aplaupa godīgus sportistus un piekrāpj olimpiskās vērtības - organizējot lielāko dopinga skandālu sporta vēsturē -, arī būtu jāprasa atbildība."

Iepriekš WADA noteiktais paredzēja, ka, ja Krievija līdz 2018. gada 31. decembrim (ieskaitot) turpinās liegt pieeju Maskavas laboratorijas datu bāzei, WADA 2019. gada 14.-15. janvārī var lemt par RUSADA darbības atkārtotu apturēšanu. Vēl vairāk, var tikt apturēta Krievijas sportistu piedalīšanās visās starptautiskajās sacensībās.

Krievijas Antidopinga aģentūras (RUSADA) ģenerāldirektors Jurijs Ganuss dažas dienas pirms noteiktā termiņa atzina, ka situācija ir smaga, un Krievijas sports 2019. gada janvāra vidū var nokļūt pašizolācijā.


, 2019-01-01 18:55, pirms 5 gadiem
Ja jau nedod pieeju,tad visi jautājumi ir noņemti.
Paši vainīgi,lai krievi iebāž savu mentalitāti tur kur saule nespīd!
Gads iesācies uz pozetīvas nots šajā sakarā!
, 2019-01-01 19:10, pirms 5 gadiem
Rusņa kā jau rusņa! Pilnīga saprāta ignorance!
, 2019-01-01 19:14, pirms 5 gadiem
Sanāk, ka šos no visām starptaustikām sacensībām var izolēt?! Gads tiešām labi iesācies!
, 2019-01-01 19:20, pirms 5 gadiem
Dominēt īstermiņā, bet ilgtermiņā - zaudēt.
Tas ir krievu bizness.
(Viņiem tur drīz iešot jautri..)
, 2019-01-01 19:27, pirms 5 gadiem
Ceru pasaule viņus izolēs vispār netikai sportā bet arī politikā. Lai noslēdz robežas vispār un lai viņi dopingo sava valsti kamer par mutantiem pārveršas.
Slēpts komentārs: Robis87
Slēpts komentārs: SteveDavis
Slēpts komentārs: hokejists77
, 2019-01-01 20:54, pirms 5 gadiem
vārdi vārdi... kad būs beidzot rīcība?
Slēpts komentārs: zaxx
, 2019-01-01 22:49, pirms 5 gadiem
zaxx rakstīja: BILDĒ KĀ ZĪBARTS IZSKATĀS
+50% Vētra Gundars
, 2019-01-01 23:07, pirms 5 gadiem
Robis87 rakstīja: Kā saka daudzi izcili atlēti "USADA IS ONE BIG BULLSHIT" Viņi tiko atļāva, cīnīties Jon Jonsam, kuram bija konstatēts turinabols asinīs kaut arī niecīga daļa, bet tomēr tā ir aizliegta viela, protams Jonsam uzvarēja
Jā,es tieši redzēju kā Džons malā pīpēja un dopings tikmēr atskaldīja Gustavsonu. Tā kā tu ar lielu ticamības % esi trollis,atbildēšu lai kāds nenotic šiem murgiem-UFC ir privāta organizācija un strādā pēc saviem noteikumiem. Viņiem atļautas tādas testosterona devas organismā,par ko WADA uzreiz iedotu 4. gadus dsq. Jums krievijā ir vairākas savas MMA organizācijas un tur nav dzirdēts,ka vispār kāds veiktu doptestus. UFC atlēti nepiedalās OS apritē,līdz ar to WADA te nav nekāda teikšana.Bet krieveļiem sen vajag banu,domāju ka līdz šim viņi dalību panāca ar šantāžu un kukuļiem.
Slēpts komentārs: Emka953
, 2019-01-01 23:47, pirms 5 gadiem
Ja kādam interesē dziļāks ieskats, noskatieties doķeni Icarus. Krievijai jāatņem tiesības gan piedlītes, gan organizēt jebkādus sporta pasākumus, jo vārds "godīgi" nav viņu vārdu krājumā.
, 2019-01-02 00:03, pirms 5 gadiem
Emka953 rakstīja: Šitā Anti Krieviskā kampaņa sāk jau palikt pretīga. Nja cilvēkiem dzīvot draudzībā un saticībā ir svēš teiciens palicis
Visām valstīm lai piedalītos jāievēro noteikumi, bet krievus jāņem bariņā kā draugus?
, 2019-01-02 00:20, pirms 5 gadiem
Emka953 rakstīja: Šitā Anti Krieviskā kampaņa sāk jau palikt pretīga. Nja cilvēkiem dzīvot draudzībā un saticībā ir svēš teiciens palicis
Dīvaina jums, sovokiem, ir saprašana par draudzību.Pat aitai ir kaut kāds intelekts, par jums neesmu drošs.
, 2019-01-02 00:30, pirms 5 gadiem
Zībarts ir vairāk ēdis.

zaxx rakstīja: BILDĒ KĀ ZĪBARTS IZSKATĀS
, 2019-01-02 00:32, pirms 5 gadiem
Emka953 rakstīja: Šitā Anti Krieviskā kampaņa sāk jau palikt pretīga. Nja cilvēkiem dzīvot draudzībā un saticībā ir svēš teiciens palicis
Cilvēki negrib dzīvot bailēs . Krievija cilvēkiem rada baiļu sajūtu .Kad Krievija neradīs vairs šīs bailes ,tad atieksme pret Krieviju būs kā pret jebkuru citu valsti
, 2019-01-02 08:15, pirms 5 gadiem
Līdz šim laikam Baltijas valstīs nekad neklausījās, kad mūsējie 70 gadus ir teikuši, ka krievs ir ļaunums it visā.
Vismaz 21. gadsimts ir atmaskojis slāvu pelavas.
Ja nevar notiesāt par kara noziegumiem, tad, lai ierij sportā!!!
, 2019-01-02 11:34, pirms 5 gadiem
Par dopingu atbildīgi sportistu ārsti,ne sportisti: kā lai es zinu ko ārsts man dod. Tādiem nokavētiem dopingiem nav jēgas jo tā jau ir vēsture;dopinga lietotājs jāuzzina pirms apbalvošanas,pēc vairākiem gadiem atmosties un draudēt ar kulakiem-nav jēgas,jo vēsturi atpakaļ nedabūt un kuram gan interesē,kurš pirs 10 gadiem izcīnīja kādas medaļas. Jāstrādā,lai tā sistēma strādātu šodienai,nevis pagātnei un atbildīgi ir tie kas par to saņem algu un nodarbojas ar "arheoloģiju".
, 2019-01-02 17:15, pirms 5 gadiem
uldis2014 rakstīja: Par dopingu atbildīgi sportistu ārsti,ne sportisti: kā lai es zinu ko ārsts man dod. Tādiem nokavētiem dopingiem nav jēgas jo tā jau ir vēsture;dopinga lietotājs jāuzzina pirms apbalvošanas,pēc vairākiem gadiem atmosties un draudēt ar kulakiem-nav jēgas,jo vēsturi atpakaļ nedabūt un kuram gan interesē,kurš pirs 10 gadiem izcīnīja kādas medaļas. Jāstrādā,lai tā sistēma strādātu šodienai,nevis pagātnei un atbildīgi ir tie kas par to saņem algu un nodarbojas ar "arheoloģiju".
Ārsti tas ir skaļi teikts.Ārsts nedrīkst kaitēt savam pacientam, bet sportā tur tādi dopingu menedžeri vairāk savākušies, kas nelietīgi izmanto ārsta štata vietu.Un protams, ka pēc vēl nelietīgāku cilvēku pavēles.
Kristaps Neretnieks. Foto: LJF

Neretnieks Pasaules kausa finālā pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu

LETA. Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks Saūda Arābijā notiekošajās Pasaules kausa finālsacensībās pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu.
Pāvels Švecovs. Foto: LOK

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā nepārvar kvalifikāciju

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien nepārvarēja Ankarā notiekošā Pasaules kausa otrā posma kvalifikāciju.
Jānis Buks. Foto: LOK/Romāns Kokšarovs

Mēģinājums gāzt prezidentu: LOK Ģenerālo asambleju rīkos jūnija sākumā

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Izpildkomiteja, ņemot vērā biedru iesniegumu, pieņēmusi lēmumu Ģenerālās asamblejas pārskata – vēlēšanu sesiju rīkot jau 4. jūnijā. Kongresā daļa biedru vēlas no amata gāzt prezidentu Jāni Buku.