Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Turpmāk par tīšu dopinga lietošanu vismaz četru gadu diskvalifikācija

Agris Suveizda

Turpmāk par tīšu dopinga lietošanu vismaz četru gadu diskvalifikācija
WADA prezidents Kreigs Rīdijs
Foto: AFP/Scanpix

Šodien stājušies spēkā jaunie Starptautiskās antidopinga aģentūras (WADA) noteikumi, kas paredz, ka par apzinātu dopinga lietošanu minimālais piespriežamais sods būs četri gadi. Līdz šim par dopinga lietošanu pienācās vismaz divu gadu sods.

Jaunie noteikumi tāpat paredz mazāku iecietību pret sportistiem, kuri izlaiduši dopinga pārbaudes. Sods par trīs pārbaužu izlaišanu 12 mēnešu periodā no pusotra gada tiks palielināts līdz diviem gadiem.

Sportistiem, kas pieķerti aizliegtu vielu lietošanā, būs iespēja saņemt arī maigāku soda mēru. "Pārkāpuma atzīšana var tikt atalgota ar diskvalifikācijas samazināšanu, pēdējam vārdam piederot WADA," teikts aģentūras paziņojumā. "Īpašos gadījumos WADA būs tiesības diskvalifikāciju anulēt pavisam un piedāvāt konfidencialitāti [ja sportists ar informāciju vai kādā citā veidā palīdzēs apkarot dopinga izplatīšanu vai lietošanu]."

Atlēti, kuri pierādīs, ka aizliegtas vielas lietojuši nejauši vai kāda cita kļūdas dēļ, tiks diskvalificēti tikai uz diviem gadiem vai var panākt sava soda mēra pilnīgu atcelšanu.

Lielbritānijas sporta ministre Helēna Grānta sacīja, ka jaunie noteikumi ļaus efektīvāk cīnīties ar dopinga lietošanu un prasmīgāk aizstāvēt "tīro" sportistu intereses: "Sankcijas būs bargākas – ne tikai atlētiem, bet arī tiem, kuri piedalās dopinga lietošanas procesā."

Izmantotie resursi:
BBC Sport - Minimum ban for doping increased...

     [+] [-]

, 2015-01-01 18:18, pirms 9 gadiem
Beidzot oficiāli atzīst konfidencialitātes principu. Tas nozīmē, ka vienkāršais līdzjutējs turpinās domāt, ka superzvaigznes ir tīras un izlaiž sacensības savainojuma dēļ. Cīņai ar dopingu, protams, tāds punkts pieliek treknu punktu. Lenss taču ar ziedojumu uci arī palīdzēja apkarot. Ja tāds punkts būtu bijis agrāk, viņš būtu neaizskarams...

  +4 [+] [-]

, 2015-01-01 19:03, pirms 9 gadiem
Cīņa pret dopingu jau tāpat bija kaut kas visai komisks, manuprāt, bet nu labi.

Tagad gan WADA sevi nostāda tādā stāvoklī, ka viņi ir GALVENAIS SPORTA KANTORIS, kuri var izlemt VISU.

- Sportists patīk/nepatīk - izlemjam cik lielu DSQ viņam dosim. Nevis tā, ka oficiāli 4 gadi un viss, bet mēs vēl varam padomāt.
- Sportists iemaksā kko WADA kontā un pasaka kko - DSQ atceļam.

Un tagad padomājat, kas notiks vispār sportā? Teiksim, saķer pasaules līmeņa atlētu, rekordistu 100 metros dopinga lietošanā, vai TdF uzvarētāju (uzvārds nav svarīgs, jo, kā rāda vēsture agri vai vēlu, bet iekrīt visi), bet, tā kā viņi ir superstāri, tad aiz viņiem ir KOMANDAS. Aiz viņiem ir SPONSORI. Un, domājat, ka viņi pa kluso, kkādā nelabvēlīgā rajona pagalmā kkādu apmulu dopinga nopērk, lai pēc tam pa priekšu iet visiem?

Beigu beigās, kāda lielā kedu ražotāja iemaksās WADA kontā noteiktu summu, tiks noziedoti kādi ne tik svarīgi citi sportisti, treneri, ārsti un viss... tas pirmais un nosacīti skaļākais uzvārds paliek tīrs.

Un tagad nākošā situācija - vienu reizi tiek izglābts top-atlēts, otru... a tad viņš paliek galīgi neērts un viņu JEBKURĀ MOMENTĀ var "norakt".
Jau pašlaik tā var darīt, taču, tīri procedūras dēļ, tas nav tik viegli, bet te... pozitīvi doptesti WADAi jau tāpat būs... atliks tikai izvilkt no atvilknes (ja būs brīvs laiks, palasiet MLB dopingotāja-superstāra Aleksa Rodrigeza piedzīvojumus, viena epizode tajos ir tieši iz šīs sērijas).

Tie, kas stāsta, ka šie dopinga noteikumu jauninājumi kaut ko palīdzēs SPORTAM, ir vai nu galīgi galvu saspieduši, vai arī ar vienu roku ar WADA (un pārējām organizācijām, kas no tā barojas) un tiem, kas reāli grib, lai mūsdienu sports tiktu atgriezts senās Romas gladiatoru laikos, kad viena cilvēka "laiks" (paceltais īkšķis) varēja izšķirt visu.

     [+] [-]

, 2015-01-01 19:39, pirms 9 gadiem
WADA alkst pēc absolūtas varas, un ir acīmredzams, ka aiz tā visa kāds/-i stāv un vēlas realizēt kaut kādas savtīgas intereses. Tie 4 gadi ir tikai acu aizmālēšanai.

  +1 [+] [-]

, 2015-01-01 22:06, pirms 9 gadiem
Skumji. Principā nomaskētā veidā tiek pateikts : "Mums patīk nauda! Ja saprotat, ko mēs ar to domājam"
Tiešām žēl.

  +1 [+] [-]

, 2015-01-01 22:44, pirms 9 gadiem
Kriminālatbildību un reālus cietumsodus,jo sportisti krāpjoties gūst sev finansiālu labumu.

  -1 [+] [-]

, 2015-01-01 22:54, pirms 9 gadiem
lietotājss rakstīja: Kriminālatbildību un reālus cietumsodus,jo sportisti krāpjoties gūst sev finansiālu labumu.
Tāda vienkāršota shēma - valsts pati nosaka savus likumus. Lielā daļā sporta viedu sacensības notiek tieši starp valstīm (kkādi Pasaules kausi, sezonas gaitā) + Olimpiskās spēles + Pasaules čempionāti + citādi visādi turnīri, t.i., sportisti pārstāv valsti.

Šis piedāvājums ir tāpat kā iniciatīva ieviest valstī X likumu, kas paredz kriminālatbildību tiem cilvēkiem, kas, aizstāvot valsti no iebrucējiem, kādu ir nogalinājuši.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-01-02 00:01, pirms 9 gadiem
Nu vienadas iespejas nekad nav bijusas visiem. Dopings ari maksa lielu naudu, vairums cilveku pat nesaprot, ka ta lietosana ir ari loti bistama veselibai. NHL augsanas hormoni tiek piedavati visiem.

     [+] [-]

, 2015-01-02 00:28, pirms 9 gadiem
Elmars Egle rakstīja: Nu vienadas iespejas nekad nav bijusas visiem. Dopings ari maksa lielu naudu, vairums cilveku pat nesaprot, ka ta lietosana ir ari loti bistama veselibai. NHL augsanas hormoni tiek piedavati visiem.
Dopings ir dažāds... ja tas ir aptiekas kvalitātes HGH, tad, protams, baigi tur neieskriesies. No otras puses - ir virkne ar preparātiem, kuri maksā mazāk kā viena proteīna burka... .

Par HGH - ir valstsi, kur to pārdod ikvienam, t.i., bez receptes. Tajā pašā Kanādā vēl ne tik sen arī varēja iegādāties augšanas hormonu tāpat kā baltmaizi. ASV, ja aiziesi pie ārsta, tad viņš vispār izrakstīs visu, ko paprasīsi, jo viņiem, atšķirībā no citām valstīm, nav tās saiknes, ka konkrētus medikamentus var izrakstīt tikai cilvēkiem ar konkrētām kaitēm, tieši tāpēc, teiksim, to pašu testesteronu tur izraksta visiem "pēc 40" grupas vīriešiem, kuri sūdzas, ka vairs nejūt jaunības dienu "gribēšanu" pa labi un pa kreisi... .

PROTAMS, KA VISI ŠIE PREPARĀTI IR BĪSTAMI VESELĪBAI UN MUĻĶIEM TOS NEDRĪKST DOT ROKĀS.

     [+] [-]

, 2015-01-02 02:31, pirms 9 gadiem
Atlēti, kuri pierādīs, ka aizliegtas vielas lietojuši nejauši vai kāda cita kļūdas dēļ, tiks diskvalificēti tikai uz diviem gadiem vai var panākt sava soda mēra pilnīgu atcelšanu
======
Ideāls punkts, lai pats sportists nekad nebūtu pie vainas. Vienmēr varēs atrast kādu grēkāzi no personāla, kurš "netīšām" sabarojis sportistu

     [+] [-]

, 2015-01-02 09:48, pirms 9 gadiem
lietotājss rakstīja: Kriminālatbildību un reālus cietumsodus,jo sportisti krāpjoties gūst sev finansiālu labumu.
Ir valstis, kurās jau ir paredzēta kriminālatbildība par dopinga lietošanu, piemēram, Austrija.

     [+] [-]

, 2015-01-02 11:07, pirms 9 gadiem
Pasaulē nekas nemainās.... par "stukačismu""pats dabūs vainu mīkstinošus apstākļus vai pat vispār iztiks bez soda, galvenais to otru pacanu iegāz un mums nostučī! Diez kā šie noteiks vai sportists ir lietojis apzināti vai neapzināti? Tipa, ja pats lieto bez ārsta ieteikuma, tad sanāks apzināti (ne jau visi sportisti tur lasa, kas tur sīkiem burtiņiem uz pudeles ir sarakstīts), bet ja ārsts iedeva un vienkāši dzēri ko ārsts deva (Pavlova gadijums), tad neapzināti? Vai arī kā jau Juris te rakstija visu kā vienmēr izšķirs nauda un liela nauda ko WADAs kontā "ķiharā" iemaksās kāds superstārs vai viņu atbalstošs sponsors. Faktiski jau arī mūsu pašu Pavlovs bija un ir tipisks ārsta neuzmanības upuris, kurš tagad "atsēž" sodu ZA dēļ Ģinamkas ārsta pohujisma. Vai nebūtu laiks pašam čalim pieprasīt "amnestiju", jo viņa vaina ir tik cik klausija ārsta ieteikumam un dzēra ko ārsts ieteica nemaz to pudeli nelasot...

  +1 [+] [-]

, 2015-01-02 11:54, pirms 9 gadiem
als rakstīja: Pasaulē nekas nemainās.... par "stukačismu""pats dabūs vainu mīkstinošus apstākļus vai pat vispār iztiks bez soda, galvenais to otru pacanu iegāz un mums nostučī! Diez kā šie noteiks vai sportists ir lietojis apzināti vai neapzināti? Tipa, ja pats lieto bez ārsta ieteikuma, tad sanāks apzināti (ne jau visi sportisti tur lasa, kas tur sīkiem burtiņiem uz pudeles ir sarakstīts), bet ja ārsts iedeva un vienkāši dzēri ko ārsts deva (Pavlova gadijums), tad neapzināti? Vai arī kā jau Juris te rakstija visu kā vienmēr izšķirs nauda un liela nauda ko WADAs kontā "ķiharā" iemaksās kāds superstārs vai viņu atbalstošs sponsors. Faktiski jau arī mūsu pašu Pavlovs bija un ir tipisks ārsta neuzmanības upuris, kurš tagad "atsēž" sodu ZA dēļ Ģinamkas ārsta pohujisma. Vai nebūtu laiks pašam čalim pieprasīt "amnestiju", jo viņa vaina ir tik cik klausija ārsta ieteikumam un dzēra ko ārsts ieteica nemaz to pudeli nelasot...
Tieši tāpēc, ka šis apzinātums vai neapzinātums nav nosakāms, to ielika, lai būtu neierobežotas iespējas lemt sportista likteni.

Vismaz līdz šim galvenais nosacījums visās šajās lietās, tb pierādot sportista vainu, bija vienkāršs - tikai un vienīgi pats sportists atbild par to kādas vielas ir viņa organismā. Viss.
Kādā sakarā vēl "apzinātā" un "neapzinātā" lietošana? Neapzināti sašpricēja dupsī kko?

Tas pats Pavlova gadījums. Nu man īstenībā tas viss liekas vairāk nekā smieklīgi - cilvēks, kurš sevi sauc par ārstu, kuram ir atbildība par to, lai sportisti neiekrīt uz dopingu utt. pasūta netā "kaut ko" (pēc tām replikām bija saprotams, ka viņš tiešām vnk netā pameklēja kko un nopirka) un neskatoties uzreiz atdeva sportistam, kurš neskatoties uzreiz sāka lietot. Tā ir nevis neapzināta lietošana, bet neizmērojama, atvainojos, muļķība. Laikā, kad pat parasti fitnesa zāļu apmeklētāji skatās un zina, ko lieto... te PRO līmeņa komanda izliekas par nezinīšiem.

Tas ir tāpat kā tagad ceļu policistam stāstīt, ka patiesībā jau šoferis nav vainīgs, ka ir alkohola reibumā... viņu tač "sliktie" piedzirdīja.

A es pateikšu kāds ir īstais mērķis - WADA šādā veidā cenšas iegūt absolūtu kontroli pār uztura bagātinātāju tirgu, kas pašlaik ir vienīgais virziens uz kuru var novelt kaut kādu "neapzināto lietošanu" (ar domu, ka ļaunie ražotāji saber kko vairāk nekā norāda uz etiķetes). Tas ir ~20 miljardus liels tirgus (un tas ļoti strauji aug). Pavilkt viņus zem sevis, t.i., ar represīvām metodēm likt viņiem būt pilnībā pakļautiem WADA ir MILZĪGS naudas ieguvums.

     [+] [-]

, 2015-01-02 14:46, pirms 9 gadiem
Respektīvi, superzvaigznes varēs atpirkties un saglābt sporta prestižu un reputāciju kamēr WADA melnu muti cīnīsies par godīgu cīņu "otrajā ešalonā", kuri to caurlaidi vienkārši nevarēs atļauties. Jauki, citi sporti (to sponsori, federācijas) neiekritīs tādā kaunā, kā riteņbraucēji - sāpīgi apgrozījumam.

     [+] [-]

, 2015-01-02 15:15, pirms 9 gadiem
Njaa....Juris Minins taisnību raksta...gandrīz vai bauda lasīt tik zinošu cilvēku viedokļus

     [+] [-]

, 2015-01-02 15:46, pirms 9 gadiem
kasagrande rakstīja: Ir valstis, kurās jau ir paredzēta kriminālatbildība par dopinga lietošanu, piemēram, Austrija.
Un tu domā, ka tas ir normāli?

     [+] [-]

, 2015-01-02 15:50, pirms 9 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Cīņa pret dopingu jau tāpat bija kaut kas visai komisks, manuprāt, bet nu labi.

Tagad gan WADA sevi nostāda tādā stāvoklī, ka viņi ir GALVENAIS SPORTA KANTORIS, kuri var izlemt VISU.

- Sportists patīk/nepatīk - izlemjam cik lielu DSQ viņam dosim. Nevis tā, ka oficiāli 4 gadi un viss, bet mēs vēl varam padomāt.
- Sportists iemaksā kko WADA kontā un pasaka kko - DSQ atceļam.

Un tagad padomājat, kas notiks vispār sportā? Teiksim, saķer pasaules līmeņa atlētu, rekordistu 100 metros dopinga lietošanā, vai TdF uzvarētāju (uzvārds nav svarīgs, jo, kā rāda vēsture agri vai vēlu, bet iekrīt visi), bet, tā kā viņi ir superstāri, tad aiz viņiem ir KOMANDAS. Aiz viņiem ir SPONSORI. Un, domājat, ka viņi pa kluso, kkādā nelabvēlīgā rajona pagalmā kkādu apmulu dopinga nopērk, lai pēc tam pa priekšu iet visiem?

Beigu beigās, kāda lielā kedu ražotāja iemaksās WADA kontā noteiktu summu, tiks noziedoti kādi ne tik svarīgi citi sportisti, treneri, ārsti un viss... tas pirmais un nosacīti skaļākais uzvārds paliek tīrs.

Un tagad nākošā situācija - vienu reizi tiek izglābts top-atlēts, otru... a tad viņš paliek galīgi neērts un viņu JEBKURĀ MOMENTĀ var "norakt".
Jau pašlaik tā var darīt, taču, tīri procedūras dēļ, tas nav tik viegli, bet te... pozitīvi doptesti WADAi jau tāpat būs... atliks tikai izvilkt no atvilknes (ja būs brīvs laiks, palasiet MLB dopingotāja-superstāra Aleksa Rodrigeza piedzīvojumus, viena epizode tajos ir tieši iz šīs sērijas).

Tie, kas stāsta, ka šie dopinga noteikumu jauninājumi kaut ko palīdzēs SPORTAM, ir vai nu galīgi galvu saspieduši, vai arī ar vienu roku ar WADA (un pārējām organizācijām, kas no tā barojas) un tiem, kas reāli grib, lai mūsdienu sports tiktu atgriezts senās Romas gladiatoru laikos, kad viena cilvēka "laiks" (paceltais īkšķis) varēja izšķirt visu.
Paga vai tad WADA reāli tiek klāt Zamerikas lielajām līgām?

     [+] [-]

, 2015-01-02 17:07, pirms 9 gadiem
arch122 rakstīja: Paga vai tad WADA reāli tiek klāt Zamerikas lielajām līgām?
Tur storijs bija cits - MLB izmēģinājuma kāirtā veica doptesus, ar nosacījumu, ka tie nekur netiks publiskoti un visi dati - iznīcināti. A-Rod šajās pārbaudēs iekrita, protams (tagad jau var teikt "protams"), taču MLB vadība izdomāja, ka viņiem nebūs nekas pret to, ka šitie dati tiks publicēti (kopā iekrita 102 spēlētāji).

     [+] [-]

, 2015-01-02 17:17, pirms 9 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Tur storijs bija cits - MLB izmēģinājuma kāirtā veica doptesus, ar nosacījumu, ka tie nekur netiks publiskoti un visi dati - iznīcināti. A-Rod šajās pārbaudēs iekrita, protams (tagad jau var teikt "protams"), taču MLB vadība izdomāja, ka viņiem nebūs nekas pret to, ka šitie dati tiks publicēti (kopā iekrita 102 spēlētāji).
Nu skaidrs! 102!!! Vispār jau nepārsteidz cipars, bet MLB vadības lēmums.
Pie tam vēl, ja starp viņiem ir Rodrigezs (šito Rodrigeza balagānu biju paladis garām)

     [+] [-]

, 2015-01-02 17:18, pirms 9 gadiem
arch122 rakstīja: Un tu domā, ka tas ir normāli?
Austrijā, ja nu kas, tīri pat uz ielas policija var apturēt kādu lielāku onkuli (kurš tīri vizuāli izskatās kā "uzlādēts" ) un aizvest uz dopinga testu un, ja rezultāti ir pozitīvi, tad seko viss izrietošais. Nu apmēram tā kā par braukšanu reibumā procedūra.

Vai tas ir pareizi - hvz. Ir jāskatās no daudziem aspektiem. Ja valstī konkrētie preparāti ir attiecināmi uz to pašu sadaļu kā kkādas narkotikas, tad viss ir pareizi.
Vai dopings būtu šajā sadaļā jāattiecina... tas ir visai interesants jautājums uz ko viennozīmīgi atbildēt nevar, jo tie ir spēcīgas iedarbības medikamenti. Tāpat par to kurš ir vainīgais - pārdevējs vai uzglabātājs/lietotājs.

Viens gan ir skaidrs - kamēr viss šis ir nelegālajā pusē, tas ir ļoti labs bizness un visi lielie darboņi ir ieinteresēti, lai tā tas arī paliek.

     [+] [-]

, 2015-01-02 17:36, pirms 9 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Austrijā, ja nu kas, tīri pat uz ielas policija var apturēt kādu lielāku onkuli (kurš tīri vizuāli izskatās kā "uzlādēts" ) un aizvest uz dopinga testu un, ja rezultāti ir pozitīvi, tad seko viss izrietošais. Nu apmēram tā kā par braukšanu reibumā procedūra.

Vai tas ir pareizi - hvz. Ir jāskatās no daudziem aspektiem. Ja valstī konkrētie preparāti ir attiecināmi uz to pašu sadaļu kā kkādas narkotikas, tad viss ir pareizi.
Vai dopings būtu šajā sadaļā jāattiecina... tas ir visai interesants jautājums uz ko viennozīmīgi atbildēt nevar, jo tie ir spēcīgas iedarbības medikamenti. Tāpat par to kurš ir vainīgais - pārdevējs vai uzglabātājs/lietotājs.

Viens gan ir skaidrs - kamēr viss šis ir nelegālajā pusē, tas ir ļoti labs bizness un visi lielie darboņi ir ieinteresēti, lai tā tas arī paliek.
Nu jā vispār jau nav tik viennozīmīgi. Zem vārda dopings var pabāzt ļoti daudz ko.

Tip sanāk tā, ka ir vairākas ieinteresēto puses lai viss paliek kā ir( būtībā jau WADA ar šiem lēmumiem neko neatrisina) un lielākie cietēji bus sportisti (gan "tīrie" gan "netīrie")

     [+] [-]

, 2015-01-02 18:17, pirms 9 gadiem
arch122 rakstīja: Nu jā vispār jau nav tik viennozīmīgi. Zem vārda dopings var pabāzt ļoti daudz ko.

Tip sanāk tā, ka ir vairākas ieinteresēto puses lai viss paliek kā ir( būtībā jau WADA ar šiem lēmumiem neko neatrisina) un lielākie cietēji bus sportisti (gan "tīrie" gan "netīrie")
Ja mēs vēl patinam filmiņu nedaudz atpakaļ, tad atceramies, ka kofeīns bija aizliegto vielu sarakstā. Tas noveda pie tāda absurda, ka sportisti vispār pat kafiju nedzēra (mūsu pašu bobslejists Inesis Zaporožecs, ja pareizi atceros, pat bija iekritis uz šito).

Nevis vairākas ieinteresētās puses, bet VISI ir ieinteresēti, lai dopings kā tāds būtu. Tie kas ražo/pārdod - tie ar to tieši pelna, tie kas lieto - viņiem tas palīdz kvalitatīvāk gatavoties startiem, tie kas "apkaro" saņem visādas naudas, lai "cīnītos" ar lietotājiem.

Pie tam, visiem izņemot sportistus, interese ir tieši par to, lai visas šīs vielas un paņēmieni būtu aizliegti un nelegāli, tādējādi ļaujot vairāk nopelnīt.

     [+] [-]

, 2015-01-04 00:29, pirms 9 gadiem
cik mēnesī aptuveni tērē vietējie spēkoņi tām mantiņām(nedomāju proteīnu, geineri)?

     [+] [-]

, 2015-01-04 01:11, pirms 9 gadiem
Vilcienss rakstīja: cik mēnesī aptuveni tērē vietējie spēkoņi tām mantiņām(nedomāju proteīnu, geineri)?
Cik ir naudas, tik tērē.
Tas ir atkarīgs no milzums daudz faktoriem.
Sāksim ar to, ka ir starpība vai 90 kg vai 130 kg ir jāapgādā ar konkrēto vielu. Tāpat ir starpība cik daudz organisms ir pieradināts pie tām vai citām vielām. Ļoti būtiski ir arī tas cik daudz pats lietotājs domā par savu veselību un to kas būs pēc tam. T.i., tie visi ir tādi individuālie faktori.
Tāpat ir faktori, kas skar tieši rezultātu - ko gribi sasniegt, kādā laika periodā utt. Viena lieta ir vnk palielināt svaru, cita, teiksim, palielināt sauso muskuļu masu utt. Cik lielu uzlabojumu sportists vēlas, kādos termiņos utt.

Beigu beigās arī sporta veidu specifika daudz ko nosaka - vai tas ir bodibildings, vai kkāds spēka sports. Tāpat - vai ir jāgatavojas dopinga kontrolei vai nē.

     [+] [-]

, 2015-01-05 19:33, pirms 9 gadiem
Jautājums dopinga speciālistam J.Miņinam
Kā ar spēkavīru sportu Latvijā un Visumā-Pasaulē?
Kā ar spēka 3-cīņniekiem?