Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

UFC prezidents runājis ar Habibu: "Man ir sajūta, ka viņš atgriezīsies"

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

UFC prezidents runājis ar Habibu: "Man ir sajūta, ka viņš atgriezīsies"
Habibs Nurmagomedovs ar savu nu jau mūžībā aizgājušo tēvu Abdulmanapu. Foto: AFP/Scanpix

Pasaules vadošās MMA sporta organizācijas UFC prezidents Deina Vaits atklājis, ka vien pāris dienas pēc aizvadītā "UFC 254" šova, kurā par karjeras beigām paziņoja Habibs Nurmagomedovs (29-0), abiem jau bijusi saruna, kas Vaitam likusi noprast - dagestāņu cīkstonis varētu atgriezties, lai piepildītu sava mirušā tēva vēlmi.

UFC superzvaigzne un vieglā svara čempions Habibs Nurmagomedovs (29-0) pēc izcīnītās uzvaras ''UFC 254" šovā 24. oktobrī pār amerikāni Džastinu Geičī (22-3) nāca klajā ar skaļu un negaidītu paziņojumu - Nurmagomedovs emocionālā uzrunā atklāja, ka liek cīkstoņa karjerai punktu.

"Šī bija mana pēdējā cīņa. Nevaru atgriezties šeit bez sava tēva. Pēc tā, kas ar viņu notika, un UFC man zvanīja, lai piedāvātu cīņu ar Džastinu, trīs dienas runāju ar savu māti. Viņa negribēja, lai eju cīnīties bez tēva, bet es viņai apsolīju, ka šī būs mana pēdējā cīņa. Ja es devu savu vārdu, man tam jāseko. Tā bija mana pēdējā cīņa,'' tovakar teica Habibs. Nurmagomedova pēdējā vēlme no UFC bija, lai organizācija viņu ievietotu visu svara kategoriju UFC cīkstoņu reitinga pirmajā vietā, un tas ir izpildīts.

Iepriekš dagestāņu cīkstonis lika noprast, ka savā karjerā vēlas sasniegt pēdējo lielo mērķi - 30 uzvaru un 0 zaudējumu bilanci, kas bijis arī šovasar mūžībā aizgājušā Nurmagomedova tēva un trenera Abdulmanapa sapnis. Habiba paziņojums par karjeras beigām bija pārsteidzošs daudziem, tai skaitā arī UFC prezidentam Deinam Vaitam. Tiesa, ņemot vērā, ka Habibs karjeru noslēdzis tikai 32 gadu vecumā un ka iepriekšējā cīņa pierādīja - vieglā svara čempions vēl aizvien ir spējīgs turpināt dominēt, Nurmagomedova karjeras noslēgšana atstāja vietu spekulācijām par iespējamu dagestāņa atgriešanos UFC oktagonā.

"Vēl nevienam neesmu to stāstījis, bet mēs ar Habibu esam runājušies. Viņš bija ārkārtīgi emocionāls pēc tās cīņas beigām. Man ir sajūta, ka viņš varētu iet pēc 30-0," sarunā ar "Zach Gelb Show" atklāja Vaits. "Es patiešām domāju, ka viņš atgriezīsies. Viņa tēvs gribēja, lai viņš tiek līdz 30-0, un es domāju, ka Habibs grib piepildīt tēva vēlmi."

Kā pēc cīņas ar Geičī atklāja pats Habibs, viņu vairs nemotivētu cīņas ar vieglā svara divīzijas pretendentiem: "Zinu, ka drīz cīnīsies Konors Makgregors un Dastins Porjē. Es ar žņaugšanas paņēmienu uzvarēju viņus abus - neesmu tādās cīņās ieinteresēts.'' Ja Nurmagomedovs patiešām atgriezīsies, tad vēlamais Habiba pretinieks, visticamāk, būtu leģendārais kanādiešu cīkstonis Džordžs Senpjērs (26-2), kurš savu karjeru noslēdza pirms trim gadiem. Habibs vairākkārt atklājis, ka tieši cīņa ar 39 gadus veco Senpjēru, bijušo UFC vidējā un pusvidējā svara čempionu ir Nurmagomedova tēva sapņu cīņa. Šovasar Nurmagomedovs savā "Instagram" kontā veica ierakstu: "Oktobrī Džastins, pēc tam - GSP [Georges St.Pierre]."

"Man joprojām ir iekšā - teiktu, ka es joprojām esmu savos labākajos gados. Vai es to [necīnīšanos ar Habibu] nožēlotu 50 gadu vecumā? Vai es teiktu sev, ka vēlētos, kaut būtu to izdarījis, bet neizdarīju? Tā bija vienreizēja iespēja mūžā - cīnīties ar cīkstoni, kurš vēl nav ticis uzveikts, un es varētu būt pirmais, kurš to paveic," šomēnes atzina Senpjērs. Liela daļa MMA sabiedrības uzskata, ka Nurmagomedova un Senpjēra dueļa uzvarētājs būtu jāatzīst par visu laiku labāko MMA cīkstoni neatkarīgi no svara kategorijas.

Deina Vaits iepriekš izteicās, ka pēc cīņas pret Geičī priekš Habiba viņam ir padomā kas īpašs, taču negaidītās UFC čempiona karjeras beigas šādus plānus vismaz pagaidām izjaukušas: "Neesmu viņam to atklājis, jo viņš beidza karjeru. Publiski to neatklāšu."

Izmantotie resursi:
https://www.mmafighting.com/2020/10...

Tavuprāt, vai Habibs turpinās cīnīties?

  • 112

  • 51


     [+] [-]

, 2020-10-31 04:18, pirms 3 gadiem
GSP VS Habib = sapņu cīņa!