Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišjānis Pundurs

Rakičs pārliecinoši pieveic bijušo UFC titula pretendentu Smitu

Rakičs pārliecinoši pieveic bijušo UFC titula pretendentu Smitu
Aleksandrs Rakičs. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Lielāko uzvaru savā karjerā izcīnījis UFC pussmagā svara cīkstonis Aleksandrs Rakičs (13-2), kurš Lasvegasā notiekošā cīņu šova ''UFC Fight Night 175'' galvenajā duelī ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pēc punktiem pieveica Entoniju Smitu (33-16).

28 gadus vecais serbu izcelsmes austrietis Aleksandrs Rakičs UFC rindās aizvadīja savu sesto cīņu, taču pirmoreiz tika pie iespējas piedalīties šova galvenajā cīņā - sākotnēji šo vietu bija aizņēmis pusvieglā svara cīkstoņu Zabita Magomedšaripova un Jaira Rodrigesa duelis, kas gan tika atcelts Rodrigesa traumas dēļ. Četrus gadus vecākajam Entonijam Smitam galvenās cīņas [main event] pieredze gan bijusi jau vairākkārt. Tiesa, tā kā abi jau sākotnēji bija gatavojušies trīs raundu cīņai, tad divi papildus raundu, kā šova galvenajam duelim pienāktos, klāt nenāca.

Cīņā pārliecinošu sniegumu nodemonstrēja Rakičs, kurš iepriekš galvenokārt bija sevi apliecinājis kikboksa elementos, taču šoreiz atrādīja savas prasmes parterā. Asi spērieni pa Smita ikriem ļāva austrietim vieglāk izveidot iespējas pārvest cīņu uz astoņstūra grīdas, ko Rakičs arī darīja, parterā iegūstot dominējošo pozīciju. Amerikānim Smitam labākā iespēja radās otrajā raundā pēc spēcīga sitiena ar labo roku, tomēr epizodes noslēgumā parterā notikumus atkal kontrolēja Rakičs.

Arī noslēdzošajā trešajā raundā Smitam neizdevās ievirzīt cīņu sev labvēlīgā gultnē. Rakičs apstrādāja pretinieku ar saviem spērieniem, bet brīvās cīņas elementā atkal izrādījās pārāks par krietni pieredzējušāko pretinieku. Pēc 15 aizvadītām cīņas minūtēm tiesneši ar vienbalsīgu lēmumu uzvaru piešķīra Rakičam.

Austriešu pussmagā svara cīkstonim šī bija lielākā uzvara līdzšinējā karjerā, pieveicot bijušo UFC titula pretendentu Smitu. Savā iepriekšējā cīņā Rakičs ar visai pretrunīgu tiesnešu lēmumu pēc punktiem atzina Volkana Ozdemira pārākumu, kas aizvien ir vienīgais austrieša zaudējums UFC rindās.

Pēc cīņas Rakičs atzina, ka ir ļoti apmierināts ar savu sniegumu, un atklāja arī savas ambiciozās ieceres nākamajam izaicinājumam - cīņai ar jauno UFC pussmagā svara čempionu, kas tiks kronēts pēc Dominika Reijesa - Jana Blahoviča cīņas par vakanto titulu: "Jūs ziniet, kas sekos tālāk. Nākamā būs josta. Reijesa - Blahoviča uzvarētājs, un es kā nākamais.'' Tiesa, maz ticams, ka Rakičs uzreiz varētu pie šādas iespējas tikt.

Amerikānim Smitam, kurš aizvadīja lielisku 2018. gadu, izcīnot trīs uzvaras pēc kārtas un tiekot pie titulcīņas pret tā brīža čempionu Džonu Džounsu, pēdējā gada laikā veicies pagalam nelāgi. Maijā Smits cieta smagu sakāvi pret Gloveru Tešeiru, bet, ieskaitot arī zaudējumu cīņā pret Džounsu, Smits savās iepriekšējās četrās cīņās piedzīvojis trīs zaudējumus. Iepriekšējā uzvara izcīnīta pirms vairāk nekā gada, sakaujot Aleksandru Gustafsonu.

Neveiksmes turpina vajāt arī bijušo UFC pusvidējā svara čempionu, veterānu Robiju Loleru (28-15), kurš šonakt piekāpās Nīlam Magnijam (24-7), piedzīvojot ceturto zaudējumu pēc kārtas. Magnijs bija pārāks visos cīņas elementos, pamatīgi apskādējot bijušā čempiona seju apmaiņās stājā, kā arī pielietojot vairākus sāpju paņēmienus parterā. Tiesa, cīņu priekšlaicīgi noslēgt Magnijam neizdevās. Amerikāņu cīkstonim tā bija trešā uzvara pēc kārtas.

''UFC Fight Night 175'' rezultāti

C.UzvarētājsZaudētājsMetodeRaunds
1.Aleksandar RakicAnthony SmithDecision (unanimous)3 (5:00)
2.Neil MagnyRobbie LawlerDecision (unanimous)3 (5:00)
3.Alexa GrassoJi Yeon KimDecision (unanimous)3 (5:00)
4.Ricardo LamasBill AlgeoDecision (unanimous)3 (5:00)
5.Impa KasanganayMaki PitoloDecision (unanimous)3 (5:00)
6.Zak CummingsAlessio Di ChiricoDecision (unanimous)3 (5:00)
7.Alex CaceresAustin SpringerSubmission (rear-naked choke)1 (3:38)
8.Sean BradyChristian AguileraSubmission (guillotine choke)2 (1:47)
9.Polyana VianaEmily WhitmireSubmission (armbar)1 (1:53)
10.Mallory MartinHannah CifersSubmission (rear-naked choke)2 (1:33)

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/mma/


Foto: UFC
3

UFC par pretinieka sakošanu jau pēc pirmās cīņas izmet brazīliešu cīkstoni

UFC paziņojusi par sadarbības pārtraukšanu ar brazīlieti Igoru Severinu, kurš sestdien debijā otrā raunda vidū sakoda pretinieku un tika diskvalificēts.
Šons O'Melijs pret Marlonu Veru. Foto: USA Today Sports/Scanpix
3

O'Melijs ar dominējošu sniegumu UFC299 ietvaros nosargā čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC299 cīņu vakarā svara kategorijā līdz 61.2 kilogramiem čempiona jostu nosargāja Šons O'Melijs, kurš pēc tiesnešu vienbalsīga lēmuma pārspēja Marlonu Vera.
Ilija Topurija. Foto: USA Today Sports/Scanpix
1

Gruzīnu cīkstonis Topurija gāž no troņa ilggadējo UFC čempionu Volkanovski

Par jauno UFC čempionu pusvieglajā svarā kļuvis 27 gadus vecais un joprojām neuzveiktais gruzīnu cīkstonis Ilija Topurija (15-0), kurš ASV pilsētā Anaheimā nokautēja austrālieti Aleksanderu Volkanovski (26-4).