Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Habibs paredz, ka UFC vieglā svara titulu iegūs Makgregors vai Porjē

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Habibs paredz, ka UFC vieglā svara titulu iegūs Makgregors vai Porjē
Habibs Nurmagomedovs. Foto: Scanpix

Iepriekš par karjeras beigām paziņojušais, bet joprojām UFC vieglā svara čempiona statusā esošais Habibs Nurmagomedovs (29-0) paudis viedokli, ka par nākamo čempionu, viņaprāt, kļūs vai nu amerikānis Dastins Porjē vai īrs Konors Makgregors.

MMA sporta superzvaigznei Makgregoram un bijušajam UFC titula pretendentam Porjē paredzēts tikties 23. janvārī ''UFC 257'' šova galvenajā duelī. Tā būs abu vieglā svara cīkstoņu revanša cīņa - Makgregora un Porjē ceļi UFC oktagonā pirmoreiz krustojās pirms sešiem gadiem, kad abi vēl cīnījās pusvieglajā svarā. Toreiz Makgregors nokautēja Porjē pirmajā raundā.

Pašreizējais vieglā svara titula īpašnieks Habibs Nurmagomedovs, kurš savulaik aizstāvējis savu titulu, ar žņauģšanas paņēmienu pieveikdams gan Makgregoru, gan Porjē, izteicies, ka, viņaprāt, par nākamo čempionu kļūs tieši kāds no šiem abiem cīkstoņiem. "Manu jostu iegūs vai nu Makgregors vai Porjē. Visi lielākie 2020. gadā notikušie UFC šovi tika būvēti tieši ap vieglā svara cīkstoņiem - vispirms Makgregora atgriešanās [''UFC 246'' janvārī], tad Džastina Geičī un Tonija Fērgusona cīņa [''UFC 249'' maijā], tad Porjē atgriešanās [''UFC on ESPN 12'' jūnijā], tad mana cīņa ar Geičī [''UFC 254'' oktobrī],'' iztecās Nurmagomedovs.

Pēc veiksmīgās titula aizstāvības cīņas pret Džastinu Geičī Habibs emocionālā uzrunā paziņoja, ka pēc iepriekš pārdzīvotās tēva nāves lēmis likt karjerai punktu. Tomēr ilgi nebija jāgaida līdz UFC prezidenta Deinas Vaita paziņojumam, ka dagestāņu cīkstonim joprojām tiks saglabāts čempiona statuss un ka UFC boss grasās pārliecināt Habibu par plānu maiņu. Abi tiksies pēc gadumijas, lai pārrunātu Nurmagomedova lēmumu.

''Mēs ar Deinu kontaktējāmies un neapspriedām neko par jostas padarīšanu par vakantu. Tāpēc, ka viņi grib, lai es turpinu. Tas ir saprotami - esmu bijis UFC deviņus gadus un neesmu zaudējis. Man ir liels stāsts, liela fanu bāze. Neslēpšu faktu, ka man piedāvā atgriezties, piedāvā nosacījumus un cīkstoņus. Drīz tiksimies ar Deinu un to izrunāsim. Negribu, ka ir iespējamība, ka es atgriežos,'' pauda Habibs. Deina Vaits arī apstiprinājis, ka gaidāmais Makgregora un Porjē duelis nebūs par Habibam piederošo titulu.

Neuzvarētajam dagestānim tika jautāts arī par, viņaprāt, trim labākajiem UFC cīkstoņiem vieglā svara kategorijā - Nurmagomedovs nosauca Makgregoru, Porjē un savu treniņpartneri Islamu Mahačevu.

Kā arī...

Arvien jauni šķēršļi rodas ceļā uz viena no labākajiem UFC pusvidējā svara cīkstoņiem Līona Edvardsa (18-3) atgriešanos oktagonā. Astoņu uzvaru sēriju uzkrājušajam britam 20. janvārī bija paredzēta cīņa pret uzlecošo zvaigzni Hamzatu Čimajevu (9-0), taču šis duelis ticis atcelts - Brazīlijas cīņu sporta medijs Combate ziņo, ka čečenu cīkstonis saslimis ar Covid-19.

Decembrī šāda paša iemesla dēļ no cīņas izkrita Edvardss, kurš nav cīnījies jau kopš 2019. gada 20. jūlija, kad pieveica Rafaelu Dos Anjosu. Šogad britu cīkstonim cīņa atkritusi jau trešo reizi - pavasarī Edvardsam bija paredzēts tikties ar bijušo UFC čempionu Taironu Vudliju, taču šos plānus izjauca ceļošanas ierobežojumi pandēmijas sākumā. No cīņas izkrītot Čimajevam, jau pieteikušies vairāki potenciālie aizvietotāji - pusvidējā svara cīkstoņi Visente Luke un Nīls Magnijs, kā arī vidējā svara cīkstonis Kevins Holands.

Izmantotie resursi:
https://www.rt.com/sport/510948-kha...
https://www.bloodyelbow.com/2020/12...
https://www.mmafighting.com/2020/12...

Kurš kļūs par nākamo UFC vieglā svara čempionu?

  • 113

  • 24

  • 11

  • 44


  +2 [+] [-]

, 2020-12-29 22:41, pirms 3 gadiem
Oliveira!
Čalim ir tik episks džiu,ka es neredzu variantus nevienam no lielā trio. Tur ir sitēji,bez
čempiona līmeņa partera.Arī stājā Oliveira labs,nu ne jau Geidži vai Konors,bet labs. Čendlers un Tonijs tagad var mērīties krāniem,bet ne tuvoties titulam

     [+] [-]

, 2020-12-29 23:00, pirms 3 gadiem
Olivera piekritīšu, ir ļoti labs parterā.BJJ prasmes viņam attīstītas nekā tas bij UFC karjeras sākumā.Es neatteiktos pat no dueļa Habibs vs Olivera, bet nu maz ticams.Fergusonam nebūs iespēju cīnīties pa titulu vairāk.Galvenokārt vecums.Čendlers mani kko nepārliecina.Nedomāju ka ielauzīsies top3.Vispirms lai sāk cīnīties nevis sëdēt gaidīt.Runā ka iespējams pret Dan Hooker varētu būt uz UFC257.Mans skatijums pagaodām uz lightweight topu ir bez Habiba,
1.Poirier,Mcgregor
3.Gaethe

  +1 [+] [-]

, 2020-12-29 23:03, pirms 3 gadiem
Es ar domāju, ka Oliveira paņemtu gan Porier, gan Makgregoru, gan Gaetje.

  -1 [+] [-]

, 2020-12-29 23:06, pirms 3 gadiem
Ko domajat par Hamzatu Čimajevu ? Man liekas ka vinsh bus nakamais Habibs!

     [+] [-]

, 2020-12-29 23:17, pirms 3 gadiem
Oliveram vel kāds jāsasit no top10, lai pretī kādu top3 dūzi.Čimajevam vēl i ko pierādīt.Vienīgi viņš tikai pārāk daudz runā.Nav jau sities ar topa večiem.Viss redzēs kā ieies gultnē un cik ātri White gribēs lai šamējais sitas pa titulu.Habibam pagāja diezgan ilgs laiks, lai tiktu uz tutulcīņu.Daudz ko nosaka dažreiz nauda ne sportists

     [+] [-]

, 2020-12-29 23:20, pirms 3 gadiem
Tanguay rakstīja: Oliveram vel kāds jāsasit no top10, lai pretī kādu top3 dūzi.Čimajevam vēl i ko pierādīt.Vienīgi viņš tikai pārāk daudz runā.Nav jau sities ar topa večiem.Viss redzēs kā ieies gultnē un cik ātri White gribēs lai šamējais sitas pa titulu.Habibam pagāja diezgan ilgs laiks, lai tiktu uz tutulcīņu.Daudz ko nosaka dažreiz nauda ne sportists
Neteiktu ka vinsh daudz runa,vinsh ska ka vinam vienalga ar ko cinities,vinsh nav treshtokers!

     [+] [-]

, 2020-12-29 23:27, pirms 3 gadiem
Trashtalker nav, bet meklē uzmanību ar saviem izteikumiem ka smash McGregor un man liekas vēl ko tur.Kā sportists viņš ir iespaidïgs.Žēl ka atkal atkrita cīņa pret Edwards.