Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišjānis Pundurs

Kenonīrs turpina uzvaru gājienu un sakauj arī Hermansonu

Kenonīrs turpina uzvaru gājienu un sakauj arī Hermansonu
Džareds Kenonīrs. Foto: imago images/Bildybran/Scanpix

Dānijas galvaspilsētā noslēdzies cīņu šovs ''UFC Fight Night 160'', kura galvenajā cīņā par uzvarētāju kļuva amerikānis Džareds Kenonīrs (13-4), otrajā raundā ar tehnisko nokautu pieveicot zviedru Džeku Hermansonu (20-5).

Divu UFC vidējā svara divīzijas cīkstoņu duelī bukmeikeru vērtējumā par favorītu tika uzskatīts Džeks Hermansons, tomēr astoņstūrī viss izrādījās savādāk - pēc pārnākšanas uz vidējo svaru Džareds Kenonīrs izcīnīja savu trešo uzvaru pēc kārtas, apturot zviedru otrajā raundā ar tehnisko nokautu.

''Galvenais ir saglabāt mieru un visu darīt ar skaidru prātu,'' pēc cīņas atzina uzvarētājs. ''Neļauju nekam sevi lieki nomākt. Man ir viss spēks, kas vien ir Visumā.'' Kenonīrs pateicās arī savam pretiniekam un Kopenhāgenā sanākušajiem līdzjutējiem, izrādot lielu cieņu. Tāpat amerikānis nodeva arī skaidru vēstījumu pārējiem vidējā svara cīkstoņiem: ''Daudzi mani norakstīja, jo viņi mani nezin tāpēc, ka es nebrūķēju savu muti. Jo vairāk jūs no manis izvairīsieties, jo labāks es kļūšu.''

Jau ar cīņas pirmajām sekundēm ļoti aktīvs bija Hermansons, kurš uzreiz mēģināja pārvest cīņu parterā. Zviedram izdevās kontrolēt pretinieku no mugurpuses un pārmest Kenonīru sev pāri. Tiesa, amerikānis neatdeva zviedram savu kaklu un drīz vien atkal izdevās piecelties kājās. Cīnoties stājā, arvien labāk cīņā iejutās Kenonīrs, kurš pretiniekam nodarīja vairāk skādes, trāpot vairākus labus džebus un low-kick jeb spērienus pa kājām.

Otrā raunda sākumā tuvcīņā Kenonīram izdevās noķert pretinieku uz ļoti spēcīgu aperkotu. Amerikāņa dūre ķēra pretinieka žokli, un Hermansons attapās uz astoņstūra dēļiem. Ground-and-pound cīņā Kenonīrs demonstrēja visu savu spēku, ar spēcīgām dunkām apstrādājot guļošo Hermansonu, līdz ringa tiesnesis Marks Godards iejaucās un cīņu apturēja.

35 gadus vecais Kenonīrs, kurš līdz pagājušajam gadam cīnījās smagā un pussmagā svara kategorijās, izcīnījis trīs uzvaras trīs cīņās vidējā svara kategorijā. Tikmēr četrus gadus vecajam Hermansonam pārtrūka četru uzvaru sērija. ''Daudzi man teica, lai nepieņemu šo cīņu. Bet es gribu būt labākais pasaulē, un Džareds man šovakar pierādīja, ka šobrīd tāds neesmu. Paldies viņam par to, un es strādāšu vēl smagāk, lai atgrieztos labāks,'' atzina Hermansons. Savās iepriekšējās cīņās Kenonīrs un Hermansons pieveica Brazīlijas MMA sporta leģendas - attiecīgi Andersonu Silvu un Ronaldo Souzu.

Citās main card cīņās mājinieku fanus iepriecināja dāņu cīkstoņi Marks Madsens (9-0) un Nikolass Dalbijs (18-3-1). Madsens, kurš ir Rio olimpisko spēļu sudraba medaļnieks brīvajā cīņā, savā UFC debijā pirmajā raundā ar tehnisko nokautu pieveica itāli Danilo Beljuardo (12-5), bet Dalbijs, kurš UFC atgriezies pēc trīs gadu pārtraukuma, ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pēc punktiem pārspēja brazīlieti Aleksu Oliveiru (19-8-1).

UFC Fight Night 160, main card, rezultāti

C.UzvarētājsZaudētājsMetodeRaunds
1.Jared CannonierJack HermanssonTKO (punches)2 (0:27)
2.Mark O. MadsenDanilo BelluardoTKO (punches)1 (1:12)
3Gilbert BurnsGunnar NelsonDecision (unanimous)3 (5:00)
4.Ion CutelabaKhalil RountreeTKO (elbows)1 (2:35)
5.Ovince St. PreuxMichal OleksiejczukSubmission (shoulder choke)2 (2:14)
6.Nicolas DalbyAlex OliveiraDecision (unanimous)3 (5:00)

Izmantotie resursi:
https://www.mmafighting.com
https://www.sherdog.com


, 2019-09-29 20:07, pirms 5 gadiem
Parasti nekasos pie autoriem, bet neticu, ka pasaules labākajā MMA organizācijā var uzvarēt ar "dunku" palīdzību.
Un Autor izlabo lūdzu Hermansona vecumu.

Pats cīņu šovs bija skatāms un interesants.
, 2019-09-29 20:37, pirms 5 gadiem
Var vēl iespert pa galvu ar ceļgalu
Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Foto: UFC
4

UFC par pretinieka sakošanu jau pēc pirmās cīņas izmet brazīliešu cīkstoni

UFC paziņojusi par sadarbības pārtraukšanu ar brazīlieti Igoru Severinu, kurš sestdien debijā otrā raunda vidū sakoda pretinieku un tika diskvalificēts.