Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Serone par ātro sakāvi pret Makgregoru: ''Sirds joprojām sāp''

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Serone par ātro sakāvi pret Makgregoru: ''Sirds joprojām sāp''
Konors Makgregors uzbrukumā Donaldam Seronem. Foto: REUTERS/Scanpix

Vairāku UFC rekordu īpašnieks, amerikāņu pusvidējā svara cīkstonis Donalds Serone (36-14) atzīst, ka joprojām ir mieles par garām palaisto lielo iespēju gada sākumā aizvadītajā cīņā pret UFC superzvaigzni Konoru Makgregoru (22-4).

37 gadus vecais UFC veterāns Donalds Serone šā gada 18. janvārī cīņu šova ''UFC 246'' ietvaros tika pie savas garās karjeras lielās iespējas, astoņstūrī stājoties pretī bijušajam divu svara kategoriju čempionam Konoram Makgregoram. Īru cīkstonim tas bija pirmais iznāciens pēc nepilnu divu gadu pārtraukuma, un Makgregoram bija nepieciešamas vien 40 sekundes, lai ''UFC 246'' galvenajā cīņā ātri tiktu galā ar vairāku UFC rekordu īpašnieku.

''Smadzenes noteikti tika sadauzītas no tām 40 sekundēm, kurās dabūju pa pakaļu," atzina amerikāņu veterāns. Jau pašā cīņas sākumā Makgregoram izdevās pretinieku piespiest ar muguru pie astoņstūra žoga, pēc tam Serone izlaida vairākus spēcīgus pretinieka sitienus ar plecu pa galvu - tie kļuva par beigu sākumu, turpinājumā ar precīzu spērienu pa galvu un sekojošiem sitieniem īram cīņu noslēdzot ar uzvaru.

Kā pauda Serone, kurš cīņu ar Makgregoru tīkoja jau ilgi, tad fiziski izdevies atgūties, taču mieles par parādīto sniegumu joprojām ir: ''Acs ir sadzijusi pietiekami. Mana sirds gan joprojām sāp, taču tas ir tas, kas šo padara par vīru sportu. Mēs ejam tur iekšā [cīņā] un cenšamies ar to tikt galā.''

''Vienīgais, ko šādās situācijās vari darīt, ir pieņemt to un turpināt kustēties uz priekšu. Nevaru pie tā vairs kavēties, sēdēt un domāt par to. Man bija mana iespēja. Es to palaidu garām, bet beigu beigās es gāju un cīnījos. Stājos pretī vienam no labākajiem un esmu par to lepns,'' sajūtās dalījās pieredzējušais Serone. "Es lepojos ar to, par ko šajā sportā esmu kļuvis. Esmu arī lepns tēvs. To es daru - dodu cilvēkiem cerību un turpinu cīnīties.''

Amerikānis, kurš plašāk pazīstams pēc savas iesaukas ''Kovbojs'', UFC cīnās jau kopš 2011. gada, un šobrīd Seronem pieder vairāki iespaidīgi UFC rekordi - visvairāk aizvadītās cīņas (34, dalīts rezultāts ar Džimu Milleru), visvairāk izcīnītās uzvaras (23), kā arī visvairāk uzvaru, cīņu pabeidzot priekšlaicīgi (16, dalīts rezultāts ar Čārlzu Oliveiru). Lielāko daļu karjeras Serone cīnījies vieglajā svarā, bet gan iepriekšējā, gan nākamā cīņa amerikānim ir pusvidējā svarā.

Astoņstūrī Kovbojs gatavojas atgriezties 9. maijā gaidāmajā ''UFC 249'' šovā, kur tiksies ar bijušo UFC vieglā svara čempionu Entoniju Petisu (22-10). Abiem pieredzējušajiem cīkstoņiem pēdējos gados uzvaras bieži mijušās ar zaudējumiem, bet abu cīņas stils liek domāt, ka duelis gaidāms aizraujošs. Serone un Petiss reiz savā starpā jau tikušies - 2013. gadā uzvaru ar nokautu pirmajā raundā izcīnīja Petiss.

"Biju gatavs cīnīties 9. maijā, bet agrāk gan ne. Pirms tam par cīnīšanos īsti nedomāju, pēc iepriekšējās cīņas pāris nedēļas paņēmu brīvas un vairāk domāju par atgriešanos jūnijā vai jūlijā. Man piezvanīja un piedāvāja cīnīties maijā, un es teicu - jā, aiziet, kāpēc ne? Tā tas viss salikās kopā,'' atklāja Serone. Veterāns atzina, ka pirmās cīņas pret Petisu iznākums vēl ir labā atmiņā: ''Zaudēt ir galīgi garām, man vienalga, kas tu [pretinieks] esi. Tāpēc es ļoti vēlos to atgūt atpakaļ [revanšēties]. Gaidu šo cīņu."

Serone ir viens no tiem cīkstoņiem, kuri bieži atsaucas uz piedāvājumiem cīnīties pavisam neilgi pirms paredzētā cīņas datuma, tāpēc amerikānis apliecināja, ka šādos apstākļos jūtas kā zivs ūdenī: ''Tā ir mana lieta, kad neviens cits tam nav pilnībā gatavs, bet es šādos brīžos mentāli esmu tik spēcīgs, cik vien varu būt. Jūtos labi, jūtos izsalcis [pēc cīņas] un esmu gatavs iet un to darīt."

Izmantotie resursi:
https://www.mmafighting.com/2020/4/...