Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišjānis Pundurs

Askrena nedienas UFC turpinās - otrais zaudējums trīs cīņās

Askrena nedienas UFC turpinās - otrais zaudējums trīs cīņās
Bens Askrens. Foto: AP/Scanpix

Otro zaudējumu karjerā piedzīvojis amerikāņu pusvidējā svara cīkstonis Bens Askrens (19-2), kurš Singapūrā notiekošā cīņu šova ''UFC Fight Night 162'' galvenajā duelī atzina brazīlieša Demiana Maias (28-9) pārākumu.

35 gadus vecajam Askrenam, kurš UFC rindās ieradās ar nullīti savā piedzīvoto zaudējumu bilancē, tagad piedzīvojis nu jau divas neveiksmes pēc kārtas. Iepriekšējā cīņā bijušais ''Bellator'' un ''ONE'' organizāciju pusvidējā svara čempions kļuva par upuri Horhem Masvidalam, kurš Askrenu izslēdza pirmā raunda piektajā sekundē, uzstādot UFC rekordu par ātrāko nokautu organizācijas vēsturē, bet šoreiz ciesta sakāve pret veterānu Demianu Maiu.

Askrena un Maias cīņā tikās divi izteikti greplinga speciālisti, lai noskaidrotu, kurš šajā cīņas mākslā ir, iespējams, prasmīgākais pasaulē. Notikumi astoņstūrī pierādīja, ka tas ir 41 gadus vecais brazīlietis, kurš izcīnīja uzvaru trešajā raundā ar žņaugšanas paņēmienu.

''Es un viņš [Askrens], mēs esam labākie grepleri pasaulē. Varbūt vajadzēja arī šai cīņai izveidot speciālu jostu,'' pēc uzvaras izteicās Maia, atsaucoties uz nākamnedēļ gaidāmo Masvidala un Neita Diaza dueli par ''baddest motherf*cker'' titulu. Brazīliešu veterāns guva savu trešo uzvaru pēc kārtas un izteica vēlmi nākamo cīņu pret citu UFC leģendu - amerikāni Djego Sančesu.

Maia pasaules vadošās MMA organizācijas rindās aizvadījis 31 cīņu, ieņemot ceturto vietu starp visiem cīkstoņiem UFC rādītājā, savukārt visvairāk uzvarēto cīņu rādītājā brazīlietis ar 22 panākumiem ir trešais, par vienu atpaliekot no vieglā svara cīkstoņa Donalda Serones.

Tikmēr Askrenam, kurš UFC rindas papildināja pirms gada, tiekot iekļauts vēsturiskā maiņas darījumā, pārnākot no Singapūrā bāzētās ''ONE FC'' un pretējā virzienā dodoties vienam no labākajiem MMA cīkstoņiem neatkarīgi no svara kategorijas Demetriusam Džonsonam, piedzīvojis divus zaudējumus pēc kārtas. Šie divi zaudējumi arī ir vienīgie Askrena profesionāļa karjerā.

Cīņas sākumā, neskatoties uz savām spējām greplingā, Askrens un Maia gana daudz cīnījās arī stājā, kur amerikānim pat bija neliels pārsvars. Tomēr trešajā raundā, nonākot uz astoņstūra dēļiem, Askrens atdeva pretiniekam muguru, un Maia veiksmīgi pielietoja žņaugšanas paņēmienu, izcīnot uzvaru.

''Biju pārāk pašpārliecināts,'' iemeslu sakāvei atklāja Askrens. ''Ir iemesls tam, kāpēc viņš ir visu laiku labākais greplingā visā divīzijā, vai pat visā MMA.''

UFC Fight Night 162, main card

C.UzvarētājsZaudētājsMetodeRaunds
1.Demian MaiaBen AskrenTechnical submission (rear-naked choke)3 (3:54)
2.Steven RayMichael JohnsonDecision (majority)3 (5:00)
3.Beneil DariushFrank CamachoSubmission (rear-naked choke)1 (2:02)
4.Ciryl GaneDon'Tale MayesSubmission (heel hook)3 (4:46)
5.Muslim SalikhovLaureano StaropoliDecision (unanimous)3 (5:00)

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/mma/story/_/id...
https://www.sherdog.com/events/UFC-...


, 2019-10-27 03:57, pirms 4 gadiem
Maija skaistulis!!! Lieliska cīņa.
Džonsonu bezdievīgi apzaga
, 2019-10-27 08:58, pirms 4 gadiem
PS pirms tam zemākās organizācijās Askrens bija Habiba klons,redz ko nozīmē UFC,tur pat top 10 izslēdza gaismu. Man patīk Askrens bet nupat viņš ir uz robežas ar izkrišanu,nākamā cīņa varētu būt restarts pret kādu debitantu
, 2019-10-29 13:21, pirms 4 gadiem
šausmīgi interesants cīņas stils viņa,, tie sitieni ko vins veic, tas kāju kustības.. kautkas tads sen nebija redzets
bet nu re jau divi zāģi. un pirmaja cīņā arī gandriz atravās. drīžumā bye bye teiks ufc
Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Foto: UFC
4

UFC par pretinieka sakošanu jau pēc pirmās cīņas izmet brazīliešu cīkstoni

UFC paziņojusi par sadarbības pārtraukšanu ar brazīlieti Igoru Severinu, kurš sestdien debijā otrā raunda vidū sakoda pretinieku un tika diskvalificēts.